Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2009., 17:08   #1
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Slika se jedva nazire na Samsungu 930BF

Dakle, testiranjem svega ostalog, problem je sigurno u samom monitoru, ne u njegovom kablu napajanja, digitalnom ili analognom kablu ili grafičkoj.

Monitor pri uključivanju "zacvrči", nedovoljno da bi bio siguran da to nije radio i prije, ali kad prisloniš uho, čuje se.

Na monitoru se pojavi slika, međutim, toliko je tamna da je moguće razaznati što se na monitoru događa samo ako znate da ste kliknuli desni klik miša ili vidite konture pozadine za koju znate kako izgleda. Isto tako, u gornjem lijevom kutu se u normalnim okolnostima pojavljuju prozorčići nativno od monitora, dakle i pri bootu i u windowsima u kojima on piše "digital" ili "analog". Oni su također nečitljivi. Znači, ponaša se tako bez obzira da li je se OS podigao ili ne.

Ironija je da mu je prije dva mjeseca istekla garancija.

Ne očekujem da netko točno zna što mu je, ali savjeti u vidu, isplati ga se nositi na servis, ne isplati ga se nositi na servis, može se za njega dobiti 100 kuna za dijelove, skini staklo i napravi okvir za puzzle od njega su također dobrodošli

Maloprije sam ga otvorio, do plastike, unutra je sve u limenom kućištu, to nisam htio rasturati radi astronomski male mogućnosti da će nakon usisavanja proraditi
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2009., 17:37   #2
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Mislim da je on otpjevao svoje. Vrijednost takvog ispravnog je oko 500-600kn, pa sad razmisli isplati li se to "servisirati" ili ne...baci to u smece i kupi nekakav drugi polovnjak za te pare, eno lik daje na trznici 730BF za 400kn
Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2009., 17:43   #3
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Isti slucaj imam i ja. Pozadinski osvjetljenje se nece upalit. Kad ga upalim ima isti slucaj kao i kod tebe, da se vide obrisi pozadine no nema "svjetla". Nakon par minuta (10) monitor se ugrije i slika polako pocinje dolaziti. Najprije jako treperi i kroz sljedecih 10 minuta se dovoljno ugrije da "drzi" sliku.

Upravo ga pakiram i saljem msan-u. Moj jos srecom ima malo manje 6 mj. garancije. Radi se inace o Samsungu 226BW.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2009., 18:28   #4
Feyd

Feyd's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Mislim da je on otpjevao svoje. Vrijednost takvog ispravnog je oko 500-600kn, pa sad razmisli isplati li se to "servisirati" ili ne...baci to u smece i kupi nekakav drugi polovnjak za te pare, eno lik daje na trznici 730BF za 400kn
Kupio sam već 2494HS, ovo je trebalo služiti za dual display konfiguraciju, i kad mi je to došlo do glave, sad to naravno moram imati, kako sam uopće živio sve ove godine bez dva monitora, da to upogonim, imao bih 3.3 milijuna piksela iskoristivog prostora, trebam li šta više reć, mislim

730BF je 17 piksela, nema garancije i košta 400 kn, onda bi se meni isplatilo popraviti za 200-250? Šta mislite? Previše?

Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Isti slucaj imam i ja. Pozadinski osvjetljenje se nece upalit. Kad ga upalim ima isti slucaj kao i kod tebe, da se vide obrisi pozadine no nema "svjetla". Nakon par minuta (10) monitor se ugrije i slika polako pocinje dolaziti. Najprije jako treperi i kroz sljedecih 10 minuta se dovoljno ugrije da "drzi" sliku.

Upravo ga pakiram i saljem msan-u. Moj jos srecom ima malo manje 6 mj. garancije. Radi se inace o Samsungu 226BW.
Ako ti nije problem, hoćeš li, molim te, kad ti ga vrate, ako ga mogu popraviti, pitati koliko bi koštao popravak da nema garancije.
Staro 15.10.2009., 18:36   #5
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
Ako ti nije problem, hoćeš li, molim te, kad ti ga vrate, ako ga mogu popraviti, pitati koliko bi koštao popravak da nema garancije.
Bas cu vidjet koliko ce im trebat da ga poprave i kad ce me zvat da je gotovo, onda mogu pitat. A mozes i ti sam nazvat msan i pitat koliko bi kostao popravak. Mozda je neka jednostavna stvar poput osiguraca na inverteru napona, a mozda su otisle "lampe" pa vise nista od njega. Pitas za svaku mogucnost. Moj je pod garancijom pa ga saljem da se oni zabavljaju njime. Poslije mogu javit.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2009., 22:02   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Slobodno im odneseš na dijagnostiku i oni će ti reći koliko bi koštao popravak pa ti onda razmisli koliko se isplati...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 09:09   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Zvuči kao da je ruknuo inverter ima tutorijala po netu kako se da DIY popravit pa ako si tehnički nastrojen...
Staro 19.10.2009., 12:22   #8
Feyd

Feyd's Avatar

Odgovor iz M SAN-a na upit o cijeni popravka

Citiraj:
Poštovani, zamjena lampi se kreće oko 500-600 kn (PDV uključen).
Popravak ili zamjena napajanja je oko 300 kn (također PDV uključen).

Po iskustvu kod vas se vjerojatno radi o kvaru napajanja.
Uređaj treba dostavit ina adresu iz mojeg potpisa, pa ćemo vam se nakon dijagnostike javiti s ponudom..

Srdačan pozdrav
Mišljenja sam da se isplati dati 300 kuna za popravak, monitor bi služio kao drugi uz trenutni 23.6" Full HD.

Neka razmišljanja, ako vam se da.
Staro 29.10.2009., 16:51   #9
Feyd

Feyd's Avatar

Dakle, bilo je napajanje, 250 kn zamjena u M San-u. Sada je iskorišten za dual display.

Može (riješeno) ili lock.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno