|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() Eh...izašao novi Mark 2005 i NVidiin PR je svijetu ponosno obznanio sljedeće: SANTA CLARA, Calif., Sept. 29 /PRNewswire-FirstCall/ -- NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA), a worldwide leader in graphics and digital media processors, today announced that the Company has set the bar for 3dMark(TM)05, the latest PC performance benchmark from Futuremark(R) Corporation. In benchmark tests performed by NVIDIA using 3dMark05, the NVIDIA(R) GeForce(TM) 6800 Ultra SLI(TM) achieved an industry high-score of 7229(1). "These results validate that the NVIDIA GeForce 6-Series of GPUs is a gamer's dream, and delivers the cutting edge technology that enthusiasts demand," said Ujesh Desai, general manager for desktop GPUs at NVIDIA. "We believe the NVIDIA SLI-multi-GPU technology is the must have feature for performance PCI Express graphics." NVIDIA SLI is a patent-pending hardware and software solution that enables gamers to connect two PCI Express-based NVIDIA GeForce 6-Series graphics cards on their PCI Express-compatible motherboards to deliver blazing performance. Source: nvidia Nije prošlo puno vremena da bi osvanula i ova reza na Futuremarkovom ORB-u: Dakle-sa ATI RADEON X800 XT PE: http://service.futuremark.com/compare?dm05=3175 Rezu i razliku si pogledajte sami ![]() bdw-dotična ATI-ca dođe oko 350 a NVidia SLI 2x 6800 Ultra preko 800...funti... ![]() Joj, ovo mi je popravilo dan:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: NVIDIA SLI 2x 6800 Ultra LOL....
Citiraj:
![]() ![]()
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
da ne bude tako veselo ja sam dobio sa mojim x800xt 6865 bodova ali m islim da još može evo : http://service.futuremark.com/compare?3dm05=8330
amd opty 3100mhz,dfi nf4 ultra-d,geil one S,2*raptor-raid0,x1800xt 512OC750mhz,ram860mhz,seasonic 600w,nec 3520,dvd rom115,vodeno za CPUVGA,x-fi fatality,microlab x10,logitech g5,LCD 12ms sony sdm-hs94ps,yamaha soobwofer yst-sw320 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
|
Re: Re: NVIDIA SLI 2x 6800 Ultra LOL....
Citiraj:
Gledaj Fiksi, ako imaš reći kaj na temu onoga o ćemu je topic i otvoren-izvoli. A ako ne-nemoj tu pametovati, imaš ostatak foruma za to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
dakle počeo je još jedan 3Dmark madness ![]() varijacije na temu moj je veći od tvog dobrodošle i poželjne ![]() sve samo čekam novi nvidijin drajver koji će im dignut skor za nekih 1000 bodova ![]() nisam još izvrtio al budem sutra probao a po skrinovima izgleda stvarno impresivno ![]() ono kaj je meni najviše upalo u oči gledajući prve rezultate su smiješni rezultati FX serije koji samo dokazuju kakvo je to sranje bilo i ostalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
nV FX the crap of the world. Pitam se zakaj ta ekpa dobija pare da im se ljudi smiju?:confused:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Stvarno su pametnu stvar izvalili, nema sto... kreteni... Sto se pak 3dMarka 2005 tice, ja bi zabranio sve takve testove jer uvijek s njima ista prica - povuci potegni varaj kradi optuzuj itd itd
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Pa 3DMark je oduvjek bio zlatna koka kaj se tiče marketinga, i ATI i NVidia troše hrpu vremena za kaj bolju optimizaciju baš 3DMarka. Ja osobno uopće ne sumnjam da će NVidia unaprijediti drivere za SLI, samo ovo kaj je napravio dotični PR je u puku poznatije kao "dati dreku pljusku" ![]() Uopće ne kužim te tipove iz NVidie...napravili su mrak seriju grafi-ali neke stvari su i dalje po starom. Nema dugo su napali ATI za grafe (PCI-X), pa se ispostavilo da navedeno nije istina, pa sad ovo... Nego...sve si nekaj mislim...koje li slučajnosti da je ATI izdao nove drivere baš dva dana prije izlaska novog 3DMarka ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Re: Re: Re: NVIDIA SLI 2x 6800 Ultra LOL....
Citiraj:
![]() No pun intended... ![]() Da jest glupost-jest.Ali ono što sam htio reći je da je novi 3dmark samo početak lavine novog varanja i poštimavanja.Da ću ga zavrtit-hoću, ali držat ga ko svetu kravu?NE!Da, najblaže rečeno nvidia se"zaštucnula" ![]() ![]() ![]()
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Sto se drivera tice, ma nemre bit slucajnost, nema sanse. Meni je samo JAKO JAKO JAKO zalosno kaj jedan 3dMark 05 natjera ATi na rad, a bugovi koji su tu vec 10000 godina ne... (npr. ako imas 2 monitora i ides bilo kaj 3d prebacit sa prvog na drugi krsssshh) Sad ce NV drivere i da vidis... vec sa ovim zadnjim betama dobis boost na kvadrat.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
Citiraj:
![]() No po staroj-bolje ikad nego nikad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
The project id is not valid - it is possible that this project has not been published. Please check the URL :confused: Sto se mene tice 3Dmark moze izlaziti svako 2 minute on ce za mene ostati smece od programa.
![]() |
#13 |
Caught Somewhere In Time
|
izvrtio i pogledao dobio sam 1664 sa P 4 na 2,8 i 9700 rekao bih da testovi 2 i 3 posebno 3 izgledaju stvarno dobro što za prošli 3dmark nisam mogao reći |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Caught Somewhere In Time
|
aha polako se penjemo u skoru došao sam do 1774 na A64 3200+ 9700 i gigi rama a sve to pod Windowsima XP 64 bit edition ![]() ![]() mislim da sam rekorder sa svojom grafom pod 64 bitnim Windozima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
Ja na to gledam otprilike ovako ![]() ATI je u stvari imao mrak plan, novi hardware je trebao razvaliti tržište (kaj se tiče marketinga budući da high-end chipova ionako nema previše u prodaji) DA JE kako su oni planirali izašao i novi HL II... Međutim, dogodilo se to kaj se dogodilo pa je bolji posao napravila NVidia sa svojim hardware-om i DOOM III. Druga je stvar to da je ATI izjavio da je bolje imati high-end grafu nego puno skuplji SLI i da za sada ne razmišljaju o SLI-ju. Pa im je ovo istrčavanje NVidiinog PR-a baš fino leglo...jer tjera vodu na njihov mlin kaj se tiče SLI spike. Koliko je i jednima i drugima važan 3DMark najbolje govori to kaj je i ATI izdao službeno priopćenje na tu temu navodeći usput da je tip napravio 8250 novih markova i usput hvaleći cijelu R4xx seriju... http://service.futuremark.com/compare?3dm05=38454 I priopćenje: http://www.ati.com/companyinfo/press/2004/4787.html Usput je kao slučajno izašla informacija o padanju više serija Nvidiinih drivera kaj se tiče WHQL ceritifikata i izražavanju sumnje zbog jedamput-u-šest-mjeseci izdavanja istih... Igre oko novog Marka su počele, bar nam ne bude dosadno ![]() A tu je i najnovija conspiracy theory-uvlači li se ATI Abazoviću u bulju budući da je R500 nazvao kako već je:burn: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Bilo na inquirernu. ATI sa starim drajverima - score 4400, 600 iza nvidije...a s novim 5800, 800 iznad nvidije. Jedva čekam da netko upali mikroskop i prouči novi 3dmark i izbaci na djelo sve chiteve i da dobro osramoti i nvidiju i ati...i... ![]()
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
Vidio sam jučer na newsima i jeftiniji SLI za nostalgičare ![]() Dvije diamond kartice sa po 12 mb rama,kabel za vga to voodoo, sli kabel driveri za xp sve za 100 kn Koliko je to onda koštalo bog te... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
koliko je bilo 500-600 maraka?
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
evo jos malo na tu temu. Naj veci skor je 8382 sa konfiguracijom u sastavu 5.2 Ghz-a + ATi Radeon X800 XT PE i 3dMark05.
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|