|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
HP Compaq 6715s - problem s matičnom
Radi se o laptopu hp 6715s, nije se bootao. Upalim ga i nista, crn ekran, ventilator zuji, lampica od hard diska ne gori, samo ona od napajanja. Na ekranu nema nicega ni loga, ni biosa, ni windowsa naravno. Spojio sam na drugi ekran i nista, probao bez baterije, samo sa baterijom, nista. Pretpostavka je bila da je maticna riknula. Uzeo sam novu, skupo je platio, ugradio i opet ista stvar. Crn ekran, nema ni biosa, nicega... Sve ko i sa starom maticnom. Pomagajte molim vas sa prijedlozima, please. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
jer laptop pod garancijom...ono sto ja mislim da moze biti monitor...dali ti sada s tom novom svijetle lampice bar
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Nemam garanciju, istekla prije 6 mj. Opet radi samo lampica od napajanja, ona od hard diska se ne pali kao i prije. Spajao sam na drugi monitor i ne radi ni sa njime, pa pretpostavljam da nije monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
a stvarno moze biti svasta...tebi mozda radi lampica od adaptera ali mozda laptop nedobiva struju...al opet kazes vrte se ventilatori tako da je i to iskljuceno...stvarno moze biti puno toga si probo otici u neki servis da vidis jer ti oni to mogu pogledati
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Ak si siguran da je adapter u redu (da daje korektnu voltažu i struju pod optrerećenjem), provjeri sve konektore i spojeve koji su prisutni. Takodjer nova matična mora biti identična originalnoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
A nije nemoguće i da je nova ploča pokvarena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj skinuti sve one dodatke s matične - zvučnu/firewire/PCMCIA karticu, WLAN karticu, Bluetooth i testiraj jedan po jedan modul memorije. Ako opet ne pali, vrati zvučnu/firewire/PCMCIA karticu pa probaj opet. Nema logike da ne radi s novom pločom... Jesi li naručivao prema part numberu? Ako si zainteresiran, možemo se naći negdje u gradu i vidjeti što se da napraviti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pozdrav!! imam identičan problem, samo... ja sam kupio rabljenu ploču za taj laptop, ugradio je unutra i laptop je radio točno jedno cijelo popodne, navečer sam ga probao upaliti i opet ista stvar, bacio lovu u vjetar, kaj da radim? vjerujem da nisam jedini i da je netko to uspio posložiti kak spada...hvala puno na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Da li ti je nova matična ploča identičnog PN kao i stara. Ja sam imala problem da mi je stigao ekran za identičan laptop iz USA, ali drugačiji ekran, nije se mogao uopće ugraditi. Pa šalji natrag, pa ponovo (sad sam dobro pazila da je isti PN), ljubazno mi zamjenili za drugi (malo čekala dok su to nabavili), ponovo trošak slanja, carine...i evo još uvijek sretno radi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|