|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Router IP Address
Ovako imam jedan router koji je radio ok dok ga nisam resetirao (vratio na tvornicke postavke). E sad kad sam to napravio kad ga uklj.i spojim mreznu karticu na njega nemogu dobit ip adresu (tvornicki je ocito ugasen dhcp,jer do reseta je to radilo). Zanima me kako sada mogu saznat na kojoj ip adresi mi se nalazi router (default gateway) kako bih ga mogao ponovo kofigurirat (koju ip adresu napisem u browser). O routeru inace nemam nikakvu dokumentaciju, na internetu je nema takodjer...Router je inace od telmea,a telme je bila jedna prevarantska kompanija vezano za voip komunikaciju i...nije vazno (ako je tko cuo) zove se airgate! Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Kolko sam ja uspio naci to je ovaj http://222.222.222.1 Imas tu manual ako je to taj ruter http://www.telme.com.hr/download/%5B...rGuide_ENG.pdf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako ne piše? Da se našalim, stavi naočale. Na kompu sa kojeg ćeš podešavat uređaj postavi fiksne IP adrese: IP=222.222.222.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=222.222.222.1 Spoji komp lan kabelom na Lan priključak uređaja, web konfig bi trebao biti na Gateway adresi. Ako pak ovo neda rezultata onda upotrebi neki IP skener i nek vrti, svakako prevrti 10.x.x.x, 192.168.x.x i 222.222.222.x (ovaj zadnji najprije). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
haha ma samo se ti sali,ali salu na stranu to sam vec napravio pa opet nece. Jedino nisam probo skenirat ove sve ip adrese vec samo par subneta sam skeniro (nije bas da kratko traje pa ono....) skeniro sam samo one na kojima sam mislio da bi ruter mogo bit (172.16.0.1-172.16.0.254,192.168.1.1-192.168.1.254,222.222.222.1-.222.222.222.254). Ovako ja osobno mislim da je problem u tome sto je taj manual vjerovatno napisan za postavke softwarea koji dolazi s routerom u paketu. E sada posto sam ga ja resetirao na tvornicke postavke mislim da mi manual vise ne pomaze previse jer sam zaista sve probo iz manula i nista ne radi. Ne znam dali sam toliko glup ili sta....ali pitaj boga koju sad ip adresu mi dobi ruter posto dhcp ne radi, a kako da saznma na kojoj je ip adresi....probat cu ovo zadnje jos jednom sa skenerom adresa pa cemo vidjet ako ce upalit. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A ćuj, ako je unutra modani fw (customizacija VoIp provajdera) onda može biti na bilo kojoj IP adresi unutar tri private range - a. Vidim da nisi "vrtio" 10.x.x.x, probaj taj. Čuveni Angry IP Scanner. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Čak ni tvornička nije ni iz jednog od opsega… |
![]() |
![]() |
|
|