Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2009., 10:02   #1
Sklon
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Nasumično blokiranje, restartanje, titranje ekrana i slično

Pozdrav,

Dakle, komp je ovakav:
PROC: AMD Athlon 64, 2200MHz (3500+)
MOBO: ASRock 939S56-M
MEM: dva keksa od po 512 RAM, prije nekih mjesec dana sam napravio memtest na njima i bili su ok
GRAF: Radeon X1300/X1550 serija, 256MB
DISK: disk Seagate ST330062 - 300GB, SATA
Ima još unutra neka pržilica i floppy, al pretpostavljam da to nije tako bitno.

A problem je sljedeći, dešava se jedna od sljedeće tri stvari:
-miš se zaustavi, a ostatak sustava radi, npr. glazba svira, ali nakon nekog kratkog vremena sve se zaustavi i moram restartati na gumb
-sve se zaustavi (miš, programi isl.) i nakon par sekundi komp se restarta sam od sebe
-ovo mi se samo jednom dogodilo, zadnji put kad se sam restartao. Upaljen je bio Google Chrome i odjednom su slova počela titrati, nakon par sekundi ekran je postao bijel, a onda je ekran izgubio sliku, ali se komp nije restartao.

U svim slučajevima nakon restarta je sve bilo ok, xp nije odradio pregledavanje diskova (ja sam to napravio ručno, ali nije nađen nikakav problem) niti je bio problema sa ulaskom u windowse.
To se počelo dešavati nakon što se jednom komp ugasio sam od sebe (sumnjam na nekav problem sa strujom). Tada sam morao odspojiti sve komponente (grafulju i disk) prije nego što je sve proradilo. I morao sam napraviti system repair sa instalacijskim cd-om poslje toga, bilo je ponešto problema sa diskom.
Komp je radio ok nekih tjedan dana i onda se ovo nasumično restartanje počelo dešavati.

Tokom rada su redovito bili upaljeni sljedeći programi: Windows Live (MSN), Last.fm, Windows Media Player 10, Foxit Reader (PDF), Google Chrome, tu i tamo Photoshop CS2 i Windows Explorer.

Any ideas?
Sklon je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 10:09   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Jos da si napajanje napisao...

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2009., 12:35   #3
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ugh, može tu svašta biti, od diska, memorije, grafe, shebanih drivera, napajanja na izdisaju (ako je neki šrot no name ili Codegen ili MS pogotovo), ploče... you name it. Pogledaj malo u Event Vieweru (Control panel -> Administrative tools -> Event Viewer -> System) koji ti error izbacuje za vrijeme smrzavanja pa stavi ss tu za početak

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno