|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Nasumično blokiranje, restartanje, titranje ekrana i slično
Pozdrav, Dakle, komp je ovakav: OS: Win XP, sp2 PROC: AMD Athlon 64, 2200MHz (3500+) MOBO: ASRock 939S56-M MEM: dva keksa od po 512 RAM, prije nekih mjesec dana sam napravio memtest na njima i bili su ok GRAF: Radeon X1300/X1550 serija, 256MB DISK: disk Seagate ST330062 - 300GB, SATA Ima još unutra neka pržilica i floppy, al pretpostavljam da to nije tako bitno. A problem je sljedeći, dešava se jedna od sljedeće tri stvari: -miš se zaustavi, a ostatak sustava radi, npr. glazba svira, ali nakon nekog kratkog vremena sve se zaustavi i moram restartati na gumb -sve se zaustavi (miš, programi isl.) i nakon par sekundi komp se restarta sam od sebe -ovo mi se samo jednom dogodilo, zadnji put kad se sam restartao. Upaljen je bio Google Chrome i odjednom su slova počela titrati, nakon par sekundi ekran je postao bijel, a onda je ekran izgubio sliku, ali se komp nije restartao. U svim slučajevima nakon restarta je sve bilo ok, xp nije odradio pregledavanje diskova (ja sam to napravio ručno, ali nije nađen nikakav problem) niti je bio problema sa ulaskom u windowse. To se počelo dešavati nakon što se jednom komp ugasio sam od sebe (sumnjam na nekav problem sa strujom). Tada sam morao odspojiti sve komponente (grafulju i disk) prije nego što je sve proradilo. I morao sam napraviti system repair sa instalacijskim cd-om poslje toga, bilo je ponešto problema sa diskom. Komp je radio ok nekih tjedan dana i onda se ovo nasumično restartanje počelo dešavati. Tokom rada su redovito bili upaljeni sljedeći programi: Windows Live (MSN), Last.fm, Windows Media Player 10, Foxit Reader (PDF), Google Chrome, tu i tamo Photoshop CS2 i Windows Explorer. Any ideas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jos da si napajanje napisao...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ugh, može tu svašta biti, od diska, memorije, grafe, shebanih drivera, napajanja na izdisaju (ako je neki šrot no name ili Codegen ili MS pogotovo), ploče... you name it. Pogledaj malo u Event Vieweru (Control panel -> Administrative tools -> Event Viewer -> System) koji ti error izbacuje za vrijeme smrzavanja pa stavi ss tu za početak ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|