|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
XP pr0 32bit i 64 bit???
ovako zanima me samo kako se ta dva Osa ponasaju medjusobno nabavljam novi upgrade za komp sa 4-8GB rama, phenoma itd trenutno koristim 32bit xp pro sa kojim sam super zadovoljan znaci razlika u performansama, podrska (driveri- igre- multimedija i sve djidza midze ) ukratko dali ce 64bita biti isti kao 32 bita samo sa podrskom za vise rama ? |
![]() |
![]() |
#2 |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
Odgovorio si sam sebi u pitanju s ramima, gore mora ic x64 ;D A i ako ces uzet "pilu", zasto ne stavis 7 gore? Naravno, tvoj izbor, samo dajem prijedlog... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
ali npr. preporucio bi ti kada dobijes novu pilu da si probas staviti 64x W7 jer stvarno radi cuda i brzi je puno od xp-a...jer na xp-u neces dobiti do izrazaja ni 2 gb rama..a u W7 imas kompaktibilni mod tako da mozes postaviti program igricu pod kojim sustavom da se podize
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Nisam probao 64bit XP, ali meni XP Pro + SP3 i dalje radi opcenito bolje nego Win7. Makar mi recimo WinRar brze radi na Win7, ali kada gledam na rad samoga OS-a i dalje mi je XP bolji......no to je moje misljenje. Kod Win7 mi je ok izveden nacin backup-a i jos nekih sitnica, ali mozda bi jos malo trebalo sacekati sa svime i ekati "sluzbenu" verziju/e. Makar imam aktivirane Win7 i svaki update, XP Pro + SP3 mi rade brze......ili je to stvar navike..ne znam..... Napravis si zato dual boot.....XP za igre te ako radis u nekim programima koji ne idu na Win7, a za sve ostalo koristis Win7. fre@k... "kompaktibilni mod" kako ti to vec lijepo prevedes ima i XP te ga ima i Vista pa i Win7 no ne radi bas uvijek super i kako bi trebao. Ne rade sve igre i programi na Win7, kao sto neke ne rade na x64 Visti pa je taj "kompaktibilni mod" u vecini slucajeva za nista. LP ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Več imam tjedan dana windows 7 i sve radi ok, no da odgovorim na orginalno pitanje. Windows xp64bit je zasnovan windows server 2003, znači to je os noviji od xp32bit i sam SP2 za dotični je izdan nako SP3 za 32bit znači dobivaš sa prelaskom negubiš ništa sigurno! |
![]() |
![]() |
#9 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
1. driveri rade skroz normalno, velika većina proizvođača ima 64bitne drivere i s tim nemaš frke. Problem su mi zadali Canon IP2000 (morao sam na netu tražiti x64 drivere - sređeno) i miš MX510 (Mouseware ne dolazi u 64bitnoj verziji i morao sam staviti Setpoint 4.0). Igre, multimedija, sve 32bitno se bez beda vrti i nećeš vidjeti nikakvu razliku. Nemoj uopće tražiti 64bitne verzije Winampa i sličnih programa - jednostavno nema potrebe. Novije igre tipa Stalker, UT 3, kao i stari Commandosi, UT09 rade bez beda. Kodeci, playback filmova i sve slično također - podrške ne fali. Jedini minus koji stvarno ne mogu preboljeti na x64 XP-u je što explorer.exe ne može očitavati id3 tagove mp3ca (kad pređeš mišem preko pjesme, ne napiše ti album, artist.. nego samo file size. Također, ako podesiš prikaz kao view - details i uključiš kolone "artist", "album" - one će biti prazne). Stvar je moguće riješiti pokretanjem 32bitnog explorer.exea ili instalacijom jednog malog programčića, ali to su nezgrapna rješenja. 2. Ukratko, da. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Koliko god se laprdalo reklamama o 64-bitnim windowsima, ništa praktično od njih osim ako se profesionalno baviš precizno određenim poslom u kojem možeš koristiti njihove prednosti. Šema sa 64-bitnim os-ovima ti je slična sa Linuxom....divno...predivno ali samo što nisu prilagođeni za world wide ponudu nego za vrlo usko područje. Bavim se glazbenom produkcijom pa sam se ponadao da ću sa WinXP 64bit dobit bolje performanse. Isprobao i odustao. 100% kompatibilnost aplikacija nije zagarantirana bez obzira na priče. Imao sam više problema sa 32-bitnim softverom nego na 32-bitnim windowsima. Osim toga, vjeruj mi, NIŠTA ne dobivaš sa njima osim ako nemaš aplikaciju koja kvalitetno odrađuje 64-bitni proces. Proguglaj! Nisam gamer ali istražujući sam naišao na mnoge testove gdje je ne-interes proizvođača igara rezultirao 64-bitnim verzijama sa lošijim performansama svojih igara nego što su 32-bitne. Uglavnom.....ako softver može progutati 32-bitnom adresiranje onda je potpuno svejedno što mu nudiš iznad toga. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Modd ispričavam se ako sam pogriješio s temom, ali da ne otvarm novu pitat ću ovdje. Naime stavio 64 bitni XP (radi nadogradnje memorije), sve radi super (zasad) samo nemogu instalirat MSN live messenger. Tražio sam po netu, ali skoro svaki link me odveo na neke stranice od kojih nema koristi. Zanima me jel uopće moguće uspostavit da radi na ovom OS-u? Hvala.
#13 |
Bazinga
|
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() |
#16 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bazinga
|
Evo sad radi. Samo što nije najnovija verzija(8.5). Naime skinuo sam instaler i pokrenuo ga, no ništa se nije događalo. Samo kratko onaj sat kad radi nešto u pozadini. Mislio da ne radi. Restartao komp i vidim podigne se WLM i začudo radi. Nego sad iam problema sa CoD 4. Svako malo mi izbaci onaj dont send error. Jel možda greška u tome što je to instalacija od starog OS-a? Budem probao na friško instalirat pa ću vidjet jel radi.
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Koliko sam citao po netu (dok sam takodjer trazio rijesenje ovog problema s msn-om), navodno najnoviji sâmi program Live Messenger podrzava WinXp x64, ali ona instalacija (gdje se odabiru komponente messengera za install) ne podrzava. |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Mene zanima da li netko ima iskustva sa 64bit windowsima, zanima me kako rade 32bitne aplikacije ... office, nero itd. da li treba nekaj dodatno poštelavat i kako rade komponente za koje nema 64 bitnih drivera ? i kako to zapravo radi da li se osjeti razlika između 32 i 64 bit ... Imam Intel E8400 4 GB rama HDD 160 SATA SATA DVDRW ATI RADEON HD3870 Namjeravam stavit Windows 7 Ultimate 64bit hvala |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
32bit aplikacije radne normalno na 64bit sustavu, bez problema. Sto se tice komponenti, ako nema 64bit drivera za njih, nece raditi. |
![]() |
![]() |
#21 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
ja se isto bavim glazbenom produkcijom, pa me zanima što opd programa ne funkcionira s 64-bitnim w. Naime, neki VST instrumenti kao npr. Goliath, preporuča 8 Gb Rama, a to je valjda moguće samo s 64bitnim windowsima. Koji je tvoj savjet? Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|