|
![]() |
#902 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
kaze lega da je u protis dosla 5770 1300kn...ali po ovom stanju kak je ovdje odustajem od 5770 cross i piknit cu si jednu 5850 oko bozica http://www.guru3d.com/article/radeon...review-test/12
![]() |
#903 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Covjek bi pomislio da si sad krenuo kupovat ... ![]() U tom slucaju zanemari sve receno, jer ce se cijene osjetno mijenjati. BTW ni ja ne bi zurio s kupovinom, isplati se.
![]() |
#904 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: trazim po netu za 5850 hladnjake ali nisam nista nasao, ni scythe ni artic cooling..dal je neko nesto nasao
![]() |
![]() |
#905 | |||
Señor Audiophile
|
Takodjer ![]() Da ne bi pomislili modovi da je OT ... ovaj cooler ce najvjerojatnije ici i na 5xxx seriju ![]() Citiraj:
Citiraj:
Da, ima PowerPlay. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#906 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#907 |
Premium
|
nadam se da su iste da se nemoram ici opet novi hladnjak kupovati...sad mi jedino preostaje da cekam da netko kupi i pohvali se ![]()
![]() |
#909 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#910 |
Premium
|
![]() |
#911 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
edit: gledam malo sada, cini se da trenutno aktivni adapteri samo funkcioniraju (raznoj ekipi po netu), unatoc tome da ati tvrdi da mogu i pasivni za 1-2 uredaja. za 100kn bi rekao da se isplati riskirati ![]()
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 16.10.2009. u 10:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Premium
|
kak mislis nemogu...jer nemogu staviti lcd tw na hdmi a na dvi monitor...ali rade obadva znaci da prelazim misem s jednog na drugi?? znaci da su obadva aktivni
![]() |
#913 |
Premium
|
mozes koristit ili oba dvi ili 1dvi i 1hdmi, nikako 2dvi i 1hdmi u isto vrijeme. ako ti treba za samo 2 ekrana nema nikakvog smisla prelazit na 5xx0 seriju posto mozes vrlo jednostavno to rjesit adapterom ili kablom koji na jednoj strani ima dvi, na drugoj hdmi i radi besprijekorno. sad sam se sjetio jos jedne sitnice koja bi mogla bit zgodna s eyefinityjem: onaj smjesni alienware monitor x3
![]() |
#914 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Za 3 monitora jedan mora obavezno biti preko displayporta I dajte mi objasnite zakaj bi mjenjali cooler na 5850? Ovaj i hladi dobro i ne cuje se skoro pa nista |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Premium
|
a slusaj nikad neznas sta ces raditi s grafom...display port to dvi dali to ima kod nas za kupiti??...ali nije mi jos uvijek jasno zasto se nebi mogli ukljuciti 2xdvi i 1xhdmi jer se dogodi nesto lose, slika se gubi?? ili je bas do kartice tako
![]() |
#916 |
Guest
|
Ja mislim da je setup zapravo 1. DVI 2. DVI / HDMI ( možda baš da ekipa više ne mora razmišljati kod spajanja na TV / monitore koji imaju i zvučnike dal će prenositi DVI zvuk ili ne jer laiku to zna biti čudno) 3. Display Port. ali nisam 100% pa ako netko može to potvrditi sa nekim testom bilo bi super! |
![]() |
![]() |
#917 |
Premium
|
mislim to mi malo glupo onda zvuci sta su to pravili ako nemogu sve ispucati, sam sad mi pada an pamet jer se nebi trebao dobiti u bundle-u neki display port kabal...kao sto dobijes vga to dvi
![]() |
#918 |
Guest
|
A čuj, meni je glupo kaj uopće stavljaju DVI-ove kada je HDMI manji te mogu bez problema napraviti sve isto pošto je električki kompatibilno i sa njim kao i sa DVI-om. Ali laiku bi bilo to confusing! |
![]() |
![]() |
#919 |
Premium
|
al opet pogledaj koliko ksota jedan hdmi kabal a koliko dvi...kvalitetniji od 1m hdmi je oko 80kn ja sam svog od 3m na akciji prije 6mj platio oko 149kn, a trebas imat onda hdmi monitor, oke postoje i adaptere ali opet i to treba platiti
![]() |
#920 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#921 |
Premium
|
dajte ljudi procitajte onaj dokument sto sam ostavio, sve je fino objasnjeno unutra, tu naglabate razne teorije a dobili ste odgovor na sve to u startu ![]() da je glupo da su ovo napravili, nije, na ovaj nacin se mogu normalni kablovi koristit. Moja graficka to ima isto tako rjeseno, a stara je vec poprilicno, zato je tu dp kome treba vise monitora. Uostalom dp je napredniji od dvi/hdmi tako da je to jedini standard koji mozete ocekivat u buducnosti uz eventualno 1 hdmi za "multimediu" imas adaptera dp-dvi al pasivnih kod nas, malo googla i slicno nebi skodilo naucit koristit ili pocet koristit @mad_duke.. hdmi nije pravi standard, bar ne relevantan za pc svijet i kao takav nikad nece preuzet primat na karticama.
![]() |
#922 |
Señor Audiophile
|
Pocelo je ... Adria computers ![]() Dakle radi se o ovom modelu. Zasad samo Protis uz njih ima ovu kartulju.
![]() |
#923 |
Premium
|
evo i HD 5850 od 1750kn do 2000kn...mislim da bi cijena ovih grafa trebala ici dole bar jos 500kn do bozica...u adm-u su vec poceli spustat cijene po 100kn ali dobro nista cudno za njih
![]() |
#925 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#926 | |
Premium
|
Citiraj:
3dmark vantage GPU score HD5850 - 13245 2x5770 - 14980 3x5770 - 15048 HD5870 - 16044 P score HD5850 - 14699 2x5770 - 16423 3x5770 - 16463 HD5870 - 17396 izvor: guru3d.com
![]() |
![]() |
#927 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ma meni te CF kombinacije nikad nisu bile drage, em kad uštekaš 2 grafičke nemaš više mjesta za ništa, na većini ploča više ne možeš uštekat ni jednu PCI karticu, em od kućišta dobiješ ogromnu grijalicu, em troše ko ruska vozila, a uglavnon dobiješ i 2x veću buku neko kod single kartice... Po meni, dosta nedostataka za prednost od par postotaka performansi i koje stotine kuna uštede. HD5850 ili možda čak 5870 bi bila moj prvi izbor, čak nije ni skupa s obzirom da je tek lansirana. Al vidit ću još, vjerovatno sačekam do kraj godine, pa onda ugrabim kakvu HD48xx seriju na akciji ili pak polovnjak.
![]() |
#928 |
Premium
|
jel to za eyefinity? ak da onda je ovo lazna tvrdnja posto ati sam tvrdi da nece bit moguce koristit vise kartica za to. CfX to nece dopustit jednostavno, niti je predvideno ikad da dopusti. To i je razlog izdavanja Eyefinity6 kartica sa 6 dp-a vise izlaza samo bez cf polja, a onda pada u vodu potreba za 2 tako skupe kartice kada jeftinije mogu izvest to isto ![]()
![]() |
#929 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
|
sto je afaik bilo napravljeno tako da je spojeno 24 monitora na 1 5870 eyefinity6 karticu, obzirom da se dp-i koriste za spajanje, to nije problem za izvest ![]() edit: to nije ono na sto sam ja mislio, ati je imao slicnu prezentaciju (nemam pojma sta se vrtilo) no sve je spojeno na istu karticu bilo. u svakom slucaju, ati izricito kaze da to ne radi, tako i kazu da rade i pasivni dp -> dvi adapteri pa ljudi imaju problema, stoga tko ce ga znat ![]()
![]() |
|
|