|
![]() |
#1 |
::pacijent::
Datum registracije: Dec 2008
|
WiFi problemsko pitanje
evo ovako...trebao bih uspostaviti mrežu na nekih 300-400 metara udaljenosti, točnije između 2 kuće. jedna je na brdu, a druga odokativno nekih 15ak metara ispod nje. ja sam kontao na onu gore staviti AP, a u ovoj dolje, u kojoj bi primao net koristiti usb stick u tanjuru satelitske natene promjera 60cm?! ![]() ![]() bio bih zahvalan ako bi netko ponudio neko rješenje što da napravim, da u biti u ovoj dolje kući imam pristup internetu, jerbo ova gore ima flat ADSL, pa bi ga iskoristio odma i u ovoj dolje, da ne plaćam 2 puta jedno te isto...bilo kakav prijedlog antena ili odašiljača, al samo da se može uspostaviti stabilna mreža i da nije loše kvalitete TNX
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za bilo šta stabilno i brzo treba izbjegavat rješenja bazirana na usb - u. Dva AP - a će bez problema "pokrit" tu udaljenost, samo pazi da nema prepreka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
pa ima koja kuća još možda između, 2-3..al kontam AP staviti onda na tavan, a ova druga je katnica, tako da će onda skoro imati i vidljivost. fala na savjetu, kontam da će 2 Linksys WAP54G-a to moći rješiti..?!
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dok ne staviš na lokaciju(e) i probaš nećeš sa sigurnošću znati. Osim Linkača pogledaj i AirLive AP - ove (WL-5460AP, WL-5470AP) jeftiniji su. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
ok!! hvala puno probam pa javim kako je prošlo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|