|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Komp nakon nekog vremena zašteka - problem sa CPU ili GPU? {e8500/ 2 x hd 4870/ x48}
znaci ovak stoje stvari... svaki put kad igram bilo koju igru, il zahtjevniju il stariju, comp nakon nekog vremena zasteka, slika i zvuk stoje i moram restartat comp temperature nakon restarta budu normalne grafe ~ 50, cpu ~45 imate ideje zasto i kako??? mislim da je do cpu al nisam siguran, clock sam smanjio na 3.6 i stvarno nemam vise ideja... mozda je do voltaze cpu, jer je lockana na 1.325? EDIT: ocito nije do voltaze, stavio sam na auto, i opet isto, anyone???? Confa - my comp Zadnje izmijenjeno od: sample. 12.10.2009. u 09:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Jesi testirao disk i memoriju na errore? Škicni u Event Viewer malo koji error izbacuje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Vrijednosti su vracene na deff u BIOSU, al nema razloga da sad ne radi kad je radilo do sad :S S tim da je proc radio stabilno na 3.8... na diskove ne bih sumnjao jer su novi ~ 2 mjeseca.. {eventualno moguce pregrijavanje al ne vjerujem} javim rezultat event viewera prelistao event viewer, samo je kao error okarakterziran ne ocekivani reboot koji sam morao radit kad se ovo dogadalo... EDIT: evo ponovno se isto dogodilo sa defult biosom.... Zadnje izmijenjeno od: sample. 12.10.2009. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Evo, djelomični copy/paste jednog mog ranijeg posta od danas, ne znam ako si već to pročitao, možda i tebi to pomogne kod dijagnoze problema: Skini si ovaj debugger programčić sa Microsoftovih stranica - link, pa onda nađi u Windows folderu folder minidump pa s ovim debuggerom loadaj crash report file iz tog minidumpa (vidjeti ćeš po nazivu filea kojeg je datuma nastao), kada ti to učita klikni analyze pa ćeš vidjeti o kojem se erroru radi.
![]() |
#7 |
Premium
|
Prica je dobila epilog... Naime frend mi je dao njegov keks rama da se 100% uvjerim da je do toga, i naravno comp radi, ali i ja sam njemu dao moja 2 keksa i s njima njegov comp radi najnormalnije, kasnije testam svaki slot pojedinacno al ovo mi ne ide u glavu... @DTC nisam uspio nac u windowsima mini dump, pokusao sam i sa search - nema :S Zadnje izmijenjeno od: sample. 14.10.2009. u 09:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
A što kaže memtest? Prolazi bez errora par passova?
![]() |
#10 |
|
Pa na ovom svojem koji ti je navodno u banani izvrti par passova. A za minidump na Win 7 iskreno ne znam gdje se točno nalazi, znam da je na Xp-u u Windows folderu, možda se na sedmici ni ne zove tako nego ima neki ekvivalentni folder za error fileove...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
evo dodoh do izvorista problema, jedan slot javlja dugi + kratki beep tj. greska s ramom dok u drugim slotovima radi normalno usisao sam slot i ocistio ga papirom no opet ne radi, doduse prije mi nije ni beepao (?) onda, znaci da je posao slot ili???? i jel to moguce??? da nosim plocu na garanciju??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Slot proradio, ja stvarno ne znam tko je ovdje vise lud, ak bude dodatnih problema javim se |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|