|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() Sastavio sam frendu novi komp koji je nedavno kupio i kada sam ga spojio na struju i upalio-problemi! Naime, on se prvo 7-8 puta "zalijeće" tj dobije struju zavrti hdd, coolere i ostalo, pa se onda ugasi i opet ponavlja cijelu proceduru.. E sad, ja sumnjam da sam možda krivo skopčao napajanje na ploču iako nemam što puno tu zajebati (ukopčao sam 20+4 pin i 2x4 pin konektore u ploču..) Sad me zanima što mislite, je li moguće da u biosu imaju neke postavke koje mogu ukloniti problem, ili možda konektori ne f-panelu?? Hvala unaprijed ![]()
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
A da navedeš tu o kojoj se konfiguraciji radi? Jesi resetirao bios (Clear CMOS)? ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Zagasi komp,..izvuci naponski kabel iz napajanja,..napravi clear cmos (ili ako neznaš izvadi jednostavno bateriju sa matične na 5minuta pa je vrati nazad),..uštekaj naponski kabel,..pali komp! Ako nema promjene onda nije do biosa mbo-a već je nešto od hardvera krivo spojeno ili neispravno u startu. |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Hvala na odgovorima, probat cu pa javim rezultate.
#5 |
Registered User
|
![]() Napravio sam clear cmosa- upalio ali problem je ostao. Sve je dobro ukopčano i na svom mjestu, jednostavno ne znam što je. Gotovo sam siguran da je do napajanja (evrest 80plus 500w) iako igurno je dovoljno jago da pogoni komponente. Jedino ostaje da je zbog priključka na napajanje za matičnu. Bi li pomoglo da umjesto 20+4 pinskog konektora ubacim ovaj adapter??Molim vas pomozite ..
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne bi. Ali bi pomoglo da netko ko se kuzi sastavi to i amen.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#7 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Puljo, okani se ćorava posla. Iz zadnjih threadova koje si pokrenuo vidi se da nemaš blage. Ideš sastavljat čovjeku komp a nisi znao da moraš ukopčat 24 pinski konektor u ploču??? Ma molim te.... Samo ćeš nešto zajebat. I sad opet nešto ne radi. 99% da si zajebo negdje nešto. Daj to nekom ko se kuži ili bar proguglaj malo o sastavljanju pc komponenti u računalo koje radi.
#8 | |
Guest
|
Citiraj:
@Puljo. Iskopčaj SVE osim matične, RAM-a, Procesora i grafičke, pa to pokreni. Ako radi, onda ukopčavaj komponentu po komponentu dalje! |
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Mad-Duke fanATIK misli na http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161579 i slazem se sa njim....ali se covjek na greskama uci ![]() Provjeri jos jednom sve Takva se pojava javlja kod OC-a ali ako je nova maticna onda ne moze bit...tj nisu mogle ostat neke prijasnje postavke Jeli mozes uc u bios???? |
![]() |
![]() |
#10 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Alo, Đuka, čitaj točno što pišem. Pričam o zadnjim threadovima. Sva tri zadnja threada koja je pokrenuo su o jednom te istom. Al na ovo sam mislio kad sam to gore napisao. Očito je da je momak daleko od eksperta i kao takav si ne bi smio dozvolit da ide nekom drugom slagat komp. EDIT; Sonic je bio brži ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|