|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
DDR2 memorija daje BSOD
Evo ovako. imam sljedeći problem, imam 2x2GB DDR2 800MHz A-DATA memorije, koju sam kupio sam kompom prije neka 4 mjeseca. Memorija mi šljaka dobro i sa kompom nemam nikakvih problema, koristim Vistu ultimate 64 bit, ali mi se u ovih zadnjih 2 mjeseca nekoliko puta pojavio Blue screen, i to sa dva razlicita problema, jedan je PFN_LIST_CORRUPT, a drugi je MEMORY_MANAGEMENT. Googlao sam malo i jedino što sam uspio skužiti da ova dva problema imaju veze sa memorijom. A točno što da učinim, ako se i može šta učiniti nisam našao, pa me zanima što da pokušam, ako bi netko moga pomoći??? Hvala...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Memtest |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo na savjet kolege skinuo sam memtest i on mi je nakon nekoliko minuta već pronašao 1 grešku... za objašnjenje mi je izbacilo poruku koju mozete vidjeti na slici.... To je inače RAM star par mjeseci ima urednu garanciju i sve, nikad OC ili takvo što, pa me zanima, što učiniti, molim vas neke savjete, da li mi je što preostalo ili samo kupiti nove RAM-e... http://img18.imageshack.us/img18/6721/beznaslovajx.jpg
Tržnica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26. ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.10.2009. u 17:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Evo, što sam učinio dalje, probao sam testirati jednu po jednu pločicu rama, i memtest nije izbacivao greške čak ni nakon više od pola sata vrtnje svake pločice, zatim ubacim opet obje pločice, i eto nakon par minuta već 5 errora, da li mi baš nitko ne može dati savjet što dalje?? jednostavno u ovo se nerazumijem i neznam što da radim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Za pocetak skini testiraj RAM iz DOS-a preko bootabilnog CD-a.. ISO image skini tu http://www.memtest.org/ zaprzi na CD bootaj i pusti na svaku plocicu posebno po par passova! Zayebi ta testiranja iz win.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
@Joke - hvala na savjetu, učinio sam kako si mi rekao, i testirao sam svaku pločicu zasebno, prva pločica mi je bez problema prošla dva passa.... i nije bilo niti jednog errora... drugu pločicu mi je već na drugom testu izbacilo dvije greške, pa se testiranje nije ni vrtilo... E sad, da li mogu ovu pločicu odnjeti na garanciju, i hoće li mi to primiti, kupljeno je u ve milu, prije par mjeseci i ima garanciju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Naravno da hoce.. Da "skratis" proces garancije mozes (mogao si poslikat) pass sa errorom i pokazat im da odma dobijes novo.. Iako bi ti odmah mogli dat novi keksic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Zamisli neće mi zamijeniti u ve milu jer nemam onu naljepnicu sa ambalaže nego samo račun.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|