Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.10.2009., 09:12   #1
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
HP PrintServer JetDirect 175X gubi printer ?!?

Imam problem oko gubitka printera na mreži. HP LaserJet 4700 i navedeni HP printserver i s vremena na vrijeme se printer izgubi na mreži, pa je potrebno ugasiti i upaliti PrintServer da bi sve proradilo.

Sve ide preko Thomson routera u kojem su rezervirane IP adrese tako da nebi došlo do konflikta oko toga. Što se opreme tiće sve je novo, mreža ispravna, sve funkcionira kako treba.

Što se tiće mreže to je sada ovako:

Thomson - Switch DES-1024 -kabel do druge prostorije - Switch DES-1005 - na njega spojena kopirka koja cijelo vrijeme radi odlično na mreži, te je spojen LJ 4700 koji se gubi.

Istu stvar sam imao i na drugom mjestu sa istim modelom PrintServera, i isto nije bilo rješenja. Na kraju su odustali od PS-a i printer je na jednom stroju.

Pa ako netko ima kakvo rješenje ili savjet. Pretpostavljam da PS ode u sleep i neće se "probuditi", a nema neke postavke da je always on ili slično.
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2009., 10:14   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kako je konfigurirane mrežne postavke Print Servera ?
Jesi podesio Gateway u njemu ?
Vidim na netu da taj PS "krasno" barata sa nekim print zadacima (čitaj. zaglupi) pa ga kao u tvom slućaju treba resetirat. Šta printaš u momentu kad bloka / nestane s mreže ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2009., 10:40   #3
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kako je konfigurirane mrežne postavke Print Servera ?
Jesi podesio Gateway u njemu ?
Vidim na netu da taj PS "krasno" barata sa nekim print zadacima (čitaj. zaglupi) pa ga kao u tvom slućaju treba resetirat. Šta printaš u momentu kad bloka / nestane s mreže ?
Mrežne postavke nisu konfigurirane na PS-u, on je instairan sa sa cd-a i sve su postavke defaultne. Neznam uopće da ima opcija konfiguriranja PS-a. Kako se inaće konfigurira?

Gataway nisam isto podešavao.

Printaju se normalni dokumenti, po par stranica, 10-20-50, nema pravila kad zablokira.
Staro 07.10.2009., 11:17   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Uzmi cd od PS ili traži uputstva na HP supportu.
Postavi mu IP u skladu sa ostalim elementima mreže, Thompson ti je na 192.168.1.1 a njegov DHCP obično dodjeljuje od 30 pa nadalje, pa probaj PS postavit na 192.168.1.10,
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1 (IP routera)

Evo čitaj kako ćeš utvrdit postojeće postavke (uključujući IP) i kako promjenit potrebno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2009., 12:18   #5
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Uzmi cd od PS ili traži uputstva na HP supportu.
Postavi mu IP u skladu sa ostalim elementima mreže, Thompson ti je na 192.168.1.1 a njegov DHCP obično dodjeljuje od 30 pa nadalje, pa probaj PS postavit na 192.168.1.10,
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1 (IP routera)

Evo čitaj kako ćeš utvrdit postojeće postavke (uključujući IP) i kako promjenit potrebno.
Hvala, probat ću...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno