|
![]() |
#2551 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
@Matth€w Odličan bike, vlasnik sam dotičnog 3 tjedna i samo pohvale. Nego imam pitanje, jučer tijekom vožnje sam se zabio u drvo i lupio prednjim kotačem, točnije lupio u prednji rotor a dobio je i ostatak kočnice. Sad rotor lagano struže, i to ne cijelo vrijeme nego možda samo dijelom od 1 cm, ostao je ravan, nije se spigo. I sad pokušavam to centrirat i nemrem nikak to složit. Jel imao neko sličan problem ?
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
@subtex Odličan! Idem valjda još ovaj tjedan po Shimano Multi purpose SPD pedale i Sigmin ciklo komp u Maraton.si Da li ima netko iskustva s wireless ciklo kompovima? Da li odašiljač na felgi ima neku malu baterijicu u sebi (pretpostavljam da ima), jel treba to često mjenjat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Radi to sa šarafcigerom, staviš dio koji je spigan suprotno od kočnice, gurneš šerafciger između djela gdje koče pakne i donjeg djela rotora (tako da ne dodiruje taj gornji dio) i lagano ga pigaš (tako da se ravna), samo nemoj prejako pigat i probaj na 2-3 mjesta tako, i tako dok se ne izravna. 2 Matth€w Ne troši se ta baterija često, samo pazi kad ćeš stavljat da bude dosta čvrsto da ti ne uleti u žbice.
![]() |
#2554 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Drago mi je da si kupil Focusa, odličan i lijep bajk ![]()
![]() |
![]() |
#2555 |
Premium
|
Ma treba pričekat još malo da se razrade, reko je lik da su inače odlične kočnice kad se razrade, kad zakočiš, toe to, pribije te instant. ![]() Kočnice su stvarno odlične i uovom trenutku, mogu si misliti što me tek čeka kad se razradi. Ja sam mu bio reko da bi htio metnut Juicy 3, ali nije bilo stražnje na lageru kod, pa sam odusto od toga. Rekao mi je i on sam da su obje (Juicy 3 i Tektro Auriga Comp) u tom rangu, tako da, vidi se dae ok čovjek od tog trenutka, i da mi nije htio podvalit skuplje Juicy 3, kao ono šprehom "Da, da te su ti bolje, uzmi te". SRAM X9 je MRAK od mjenjača! Nečujno, brzo, učinkovito. Pogotovo mi se svidja ovaj njihov stil pokazivača u kojoj si brzini, koji je omotan oko upravljača, ništa ne strši dodatno, elegantno zgleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2556 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() savjet jedan... ako cete uzimati skuplje dijelove / vise dijelova, pogledajte na stranici http://www.chainreactioncycles.com/ sve je puno jeftinije nego kod nas cak i kad se plati carina/ porez... dostava je free iznad ne znam kojeg iznosa. tamo je brat uzeo karbonskih pizdarija i xtr pizdarija sto bi kod nas kostalo oko 20k kuna za nekih 8-9k. firma je iz UK, nitko nije imao problema s njima koliko ja znam a ako vam je engleski jezik problem a trebate nesto specificno, radi tamo jedan hrvat, samo thomasa trazite u mailu i rijeseno postoji jos neka njemacka stranica, moram pitati brata sutra da mi kaze pa cu vam reci... evo http://www.actionsports.de/ Zadnje izmijenjeno od: HONDA type R. 07.10.2009. u 14:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Strichek Moderator
|
Errr, nema X9 shifter pokazivač brzine, ti imaš X7 jelda? A što se tiče prebacivanja brzina SRAM je GLASAN ![]() ![]() Pakne spališ najlakše da odeš na neku jaku nizbrdicu i kočiš.
![]() |
#2559 |
Moderator
|
Dečki, najavljujem pothvat za četvrtak (vele lijepo vrijeme, do 27°C), pa ako je tko zainteresiran - Tour de Sljeme ![]() Gore se ide preko Bidrovca iliti ga Markuševečke Trnave, do Gorščice pa Hunjka i Tomislav dom, ili kraćim putem - preko Lojsteka ![]() ![]() Cijela karta (rozo uspon(i), plavo planirani spust ako se ne zgubimo ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...ljememanja.jpg (1,44MB - velika je karta) Profil uspona ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/..._LojstekEP.jpg - Ako se ide gore Lojstekom Ako se ide sa zapada grada: http://www.imagesforme.com/show.php/...orscicaEP1.jpg - Bidrovec - Gorščica, pa nadalje: http://www.imagesforme.com/show.php/...raficarEP1.jpg - Gorščica - Hunjka - vrh Te se na zadnjoj karti i vidi kakav će spust biti prema Podsusedu (vidi se da se ima i jedan uspon prije kraja). Sad kad sam Vam sve predstavio, tko je za ? ![]() Uspona ima nekih 35km, što lijepog djela, što katastrofa (od Hunjke dio prema vrhu). Spust bi trebao biti isto tako negdje. Naravno, onda još po Bolonji doma ![]() ![]()
![]() |
#2560 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Vuco, daj javi za neku biciklijadu ako ces ici za vikend...jer bi se malo isao provozat po Sljemenu. ![]() Jedino moram na servis odvesti bajk i to je to, ali to je gotovo za jedan dan. Inace si sam sve radim po bajku i ne volim kada drugi "prckaju" po njemu, ali kako i bolja polovica vozi onda bih morao servisirat dva bajka za sta nemam ni volje ni vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2561 |
Moderator
|
Preko vikenda ne bum mogao. Idem šljakati na dan-dva ako će biti lijepo vrijeme (da zaradim za volan, lulicu i gume). A ako ne bude lijepo vrijeme, onda se ne mogu nit vozit baš. Baš po kiši se razbolit mi i nije nešto ![]()
![]() |
#2562 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2563 |
Moderator
|
Dečki, prije se pričalo ovdje o SPD-u, al od tad se vjerojatno promijenilo što-šta, pa da pitam ako netko zna. Gdje ima SPD cipela jeftinih kod nas ?
![]() |
#2564 |
Premium
|
Ja sam kupio Shimanove na rasprodaji u City One taman za prošlu zimu bile su oko 400 kn u onom velikom crvenom sportskom dućanu, kak se zove, Rost Sport, tak nekaj, nemam pojma. ![]() Oni imaju fkt super zniženja, zaleti se tamo pa pogledaj. Idem u petak do Brežica po ovo troje; Multi Purpose SPD shimano pedale; http://www.maraton.si/images/shimano9/mtb/PD-M324.jpg Sigma TOPLINE WIRELESS BC 1606 L DTS; http://www.maraton.si/images/sigmasp...TS_front_S.jpg Sigma Cuberider II, stražnje LED svjetlo; http://www.maraton.si/images/sigmasp...pektive_an.jpg Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 06.10.2009. u 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
Moderator
|
Očito ću morat ići u Shoping centrima. ![]() Bio sam kod Aleša u Maratonu prije mjesec dana i naši su me na carini pretresli kak nikad nisu. Celi auto sam moral naopak okrenut...
![]() |
#2567 |
Moderator
|
Brijem da je tak, 300kn ili oko 50ak eura. Ali ako sve staviš na bajk, a uđeš s njim, teško da može nešta poći krivo ![]() Mi smo bili na maloj granici.
![]() |
#2568 |
Premium
|
Kolko ja znam javljaju našima ako su cifre veće od 3000kn, a inače mi se sad neda picajzlit oko poreza za cifru od 700kn. Čudno kaj su vas tak okrenuli, rijetko kad to rade. :/ Ja sam prelazio x puta stvarno (živim 500m zračne linije od nje) i nikad ništa, valjda imaš sumljivu facu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2569 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2570 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Moderator
|
Ma ja sam se zeznul kaj sam trošil pare na najjeftiniju Sigmu BC906, 150kn kod nas je koštala. Onda jednom išao sa frendom na Sljeme, lik kupio u Lidlu po 15kn brzinomjer. Na kraju smo izmjerili istu prosječnu brzinu, istu udaljenost i istu trenutnu brzinu u par navrata. S time da je on još imao i vanjsku temperaturu koja je bila poprilično točna ![]()
![]() |
#2573 |
Premium
|
Ovaj ima fkt sve http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=5071 Jel valja taj Trelock, vidim da je dojč firma, mora da valja! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 08.10.2009. u 13:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Pitanje za vas koji imate SRAM-ove 9 iza, dal kad naglo vrtite u nazad lanac hoće preskočit. I bez brige, naštimana je sigurno dobro, jedino bi možda lanac skratio još eventualno za 2 karike. I još jedna stvar, nekako je "bučna", ali ne smeta me toliko šaltanje(rijetko kad je čujem dok šaltam po ravnom), nego nekako lanac "teško" nasjeda na kotačiće pa se to možda čuje. Istina do sad sam imao potrošeni alivio pa je išlo sve glatko, jer je sve sjelo na svoje. I kazeta i lanac su od SRAMa PG970 i PC 991CS.
![]() |
#2575 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2576 |
Strichek Moderator
|
2 Matth€w Pogledaj si VDO, ja kad sam njih gledao činili su se najbolji, i dobili su najviše dobrih kritika. 2 domy1 Meni ne preskače, a što se buke tiče SRAM je glasan, navikni se. Shimano je tih ali nije tako krut kao SRAM.
![]() |
#2577 |
Yugokiller
|
Evo danas sam se malo igrao s štelanjem i maknuo još jednu kariku s lanca i sad mi se čini ok. Ma već se ja navikao na tu "buku" nego sam samo htjeo provjerit da li je to normalno ![]()
![]() |
#2579 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Yugokiller
|
Trebao bi preporuku za servis za preslagivanje kotača, Jučer sam imao bliski susret s jednom povečom rupom i asfaltom. Uglavnom osim kaj sam malo zgreban i utužen zadnji obruč je u totalnoj banani. Sad ću sutra vidjet koliko je novi + preslagivanje cca 90kn. Samo pitanje je kamo odnest?
![]() |
|
|