|
![]() |
#513 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=219
MBO: Asus P5Q-E CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GhZ Cooler: ASUS Silent Square RAM: 8Gb DDR2 800MhZ VGA: Sapphire Ati HD4890 1Gb GDDR5 PCI-E Power: Gigabyte Odin GT 800W HDD: Seagate 250Gb, Seagate 1.5 Tb Case: Gigabyte full tower 3D AURORA 570S Plexy OS: Windows 7 Ultimate 64bit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Registered User
|
MBO: Asus P5Q-E CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GhZ Cooler: ASUS Silent Square RAM: 8Gb DDR2 800MhZ VGA: Sapphire Ati HD4890 1Gb GDDR5 PCI-E Power: Gigabyte Odin GT 800W HDD: Seagate 250Gb, Seagate 1.5 Tb Case: Gigabyte full tower 3D AURORA 570S Plexy OS: Windows 7 Ultimate 64bit |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
misli 1GHz tj Radeon HD4870BlackEdition čiji GPU kuca na 1GHz a hladi ga takav referentni dual-slot cooler iako kalibriran na veći broj okretaja
![]() |
#518 |
Registered User
|
Dakle kako onda riješiti problem,odnosno kako natjerati ventilator da se brže vrti - ako je do toga? Dali se to može u Ati Catalyst Center podesiti?
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#521 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
pokusavam naci nekakav review za tu 4890 battlestation ali ne uspijevam , ponajprije me zanima ovaj hladnjak na njoj da li je dostatan, ima netko link na review bas toga modela ili netko mozda posjeduje doticnu :? |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
|
eto kupio doticnu , malo sam se provozao u nfs shiftu i za sada rada kako spada, kasnije cu malo vise istestirati, no kao i uvijek pojavio se jedan problem ![]() naime od kad sam stavio 4890 nemogu vise clockati procesor, prije je radio bez problema na 4ghz, sada cim dignem frekvencije i upalim komp on resetira postavke u biosu na default, sada mislim da bi to moglo biti do napajanja (chieftec 550w) mozda ono nije dostatno za ovu konfiguraciju ? jedino mi nije jasno zasto resetira bios na default cim ga pokrenem ? zar se nebi ti problemi trebali pojaviti u samim igrama a ne cim pokrenem pc :? |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
|
koji sam ja baksuz, cini se da sam naletio na problem kompatibilnoscu ove graficke sa gigabytovim maticnim plocama, i to ne samo mojim modelom, zato upozorenje svima koji razmisljaju o kupovini doticne graficke a imaju gigabyte maticnu plocu , pogotovo saphire i msi model, ukoliko mozete bilo bi dobro da je prije kupnje prvo probate, ja sad procesor nemogu dici ni jedan mhz ![]() potpuno identicne probleme mozete naci ovdje http://forum-en.msi.com/index.php?topic=129934.0 http://forums.ncix.com/forums/?mode=...nt=7&subpage=1 edit jos jedan http://www.overclock.net/intel-gener...oot-stock.html koliko vidim doticni imaju ove maticne Gigabyte GA-P35-DS3R rev. 2.1 (F13 bios) Gigabyte EP45-UD3P + moja x38 dq6 Poslao sam upit na gigabyte support, ostaje mi samo nadati se da oni mogu pomoci , mozda da posaljem i saphiru :/ Zadnje izmijenjeno od: ZeljaOs. 06.10.2009. u 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
|
evo upravo probao , isti vrag samo baci bios na defaultne postavke cim pokrenem pc , jos imam jednu ideju cackati malo po ramima, izvaditi jednu plocicu ili ih izbaciti iz dual channela :I uvijek me zateknu ovakvi egzoticni problemi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
clearaj bios al ono par minuta, prebaci jumper i izvadi bateriju, ako nece ni onda onda fleshaj bios makar imas zadnji stavi opet taj isti, bilo je par situacija da pomogne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() flashati ponovno bios mozda probam, makar sumnjam da ce pomoci posto su neki sa istim ovim problemom to i pokusali , jedino rjesenje je bilo zamjena branda graficke , sto nevidim kako bih mogao izvesti, cini mi se da je i jednom pomoglo vadjenje jedne plocice rama (meni nije ni to) za sada dizem ruke na neko vrijeme od ovoga i cekam eventualni odgovor gigabytovog supporta, posto su jedine konstante u ovoj prici gigabytove maticne, saphire i msi 4890 (od procesora dva e8400, e8500, xeon x3230 , od onoga sto sam pronasao naravno :/ ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ti u osvit 5870 kartica ideš na vrijednost te svoje lupit još makar 50% cijene kako bi dobio 5fps-a više?Ti si lud ko šiba. Osim ako nisi dobio nerealno visoku cijenu za nju (>1000kn) - čitaj zajebo nekog. Ja bi rekao da ideš na neku najjeftiniju pa makar i sa referentnim kulerom jer ta investicija jednostavno nema budućnosti - vrijeme za kupovinu tih kartica je bio lipanj. *sad vidim kako je razlika između najjeftinije i Vapor-X kartice ~100kn.Zaključak se sam nameće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
bla bla...
Datum registracije: Sep 2006
|
imam problem, primjetil sam da mi u igricama tu i tam steka pa sam napravil 3dmark vantage i dobil za gpu samo 5632.Zna neko mozda u cemu bi bil problem? Graficka je VTX 4890 1gb...
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#540 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Imam msi R4890. U catalystu bez podizanja memory clocka stavim gpu na 1 Ghz i pise kad kliknem test custom clocks passed. Malo mi je cudno jer kazu da ostale idu najvise do cca. 955 Mhz. Grafa je OC edition. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|