Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.05.2009., 18:26   #1
CrazyVixen
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Imation Apollo Portable Hard Drive hard drive - 160 GB - Hi-Speed USB

pozdrav svima,

molio bih vas za pomoc, nigdje na netu nisam nasao rijesenje, stovise nisam naisao nigdje na takav problem.

radi se o sljedecem, imam navedeni prijenosni disk, koji sam dobio od t-coma, jer sam stari koji je radio savrseno izgubio. i ovaj je radio savrseno nekih par mjeseci, ali nakon toga je najednom poceo javljati gresku "This USB Device Can Perform Faster if Connected to Hi Speed USB 2.0 Port", a naravno spojen je u 2.0, u pocetku sam mislio da mi je problem do kompa ili windowsa, ali slucaj je isti na svakom racunalu, na koje spojim hard. jedino sto pomaze je da ga iskljucujem i ukljucujem dok ga ne prepozna kao 2.0 (i to mu smanjuje rok trajanja). znaci u 95% slucajeva ga prepoznaje kako 1.1

format nije pomogao, i ne znam sto jos napravit, pa ako netko slucajno zna u cemu je problem i kako to rijesit, molim za pomoc

hvala
Staro 31.05.2009., 10:11   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nosi ga na reklamaciju, ako je situacija ista na BAŠ svakom kompu. To što matična podržava usb 2.0 ne znači ništa ako na njemu nije XP SP1 ili veći jer tek od tada u XP ima podršku za usb 2.0. Vista po defaultu podržava usb 2.0.
Oglas

Oglas
Staro 31.05.2009., 13:01   #3
CrazyVixen
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
znam to, i zato su kompovi na kojima sam pokusavao imali sp3 ili vistu. a nisam ga htio nositi na reklamaciju jer imam hrpu stvari na njemu. cini se da ce ipak morat ic.

hvala na odgovoru
Staro 04.10.2009., 13:16   #4
tinoote
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Pozdrav

Posjedujem taj isti hard disk i radio je savršeno dok ga nije otac "posudio". On tvrdi da nije došlo do fizičkog oštećenja ali od tad jednostavno nije u funkciji.

Kad ga spojim na bilo koje računalo to isto računalo se uspori i nije u funkciji, rad na računalu je nemoguć samim time i hard disk neupotrebljiv.
Što bi mogao biti razlog tome ?

Hvala
tinoote je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2009., 18:26   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor tinoote Pregled postova
Pozdrav

Posjedujem taj isti hard disk i radio je savršeno dok ga nije otac "posudio". On tvrdi da nije došlo do fizičkog oštećenja ali od tad jednostavno nije u funkciji.

Kad ga spojim na bilo koje računalo to isto računalo se uspori i nije u funkciji, rad na računalu je nemoguć samim time i hard disk neupotrebljiv.
Što bi mogao biti razlog tome ?

Hvala
Bad sectori..? Jesi probao disk izvadit iz kucista pa ga spojit?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno