Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2009., 20:06   #1
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Dijeljenje internet konekcije putem Bluetooth adaptera?

Prije svega, pozdrav svima!
Ovakva je situacija:
Na prvom katu kuce je moj komp, koji je žićano spojen na internet (nema w-lana) i dolje je router u kojeg je spojen (ponavljam - žicom). Na drugom katu kuce je drugi komp koji nije spojen na internet,a ima tu potrebu...Ja na svom imam Bluetooth adapter...pitanje je jednostavno - Jel ikak moguce dijelit internet konekciju BT adapterom, ako i ovaj gore komp ima BT adapter u sebi? Znaci - iz routera zicom u moj komp i s mog, bezicno, putem BT-a na gornji?
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 20:52   #2
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
moze.

a stoput je jednostavnije, brze i stabilnije kupiti wlan adapter i sve lijepo umreziti. to je moja preporuka
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2009., 10:28   #3
T0X1C
n00b

T0X1C's Avatar

Datum registracije: May 2004
i ako se ne varam bluetooth moze imat max 1 mbit/s brzinu, tako da to nije bas nesto bajno...
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 11:49   #4
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Neznam za max brzinu bluetooth -a ali radio sam na kompu koji se kacio tako na drugi. Brzina prema netu je bila osjetno, osjetno limitirana... Ako se ostvari 1mbit to je onda super, 120KB i nije lose. U mom slucaju to je bilo deeeeebelo nize.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 22:51   #5
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vrlo je upitno uopće hoće li biti dovoljno signala da uoči tvoj BT, a čak i da hoće,neće to delati ziher. Postoji li opcija sa žicom ?
Staro 01.10.2009., 07:16   #6
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Hm...znaci neisplativo je ic sa BT-om. Nazalost, opcija sa zicom ne postoji, inace bi mi to bila prva opcija. A kak to ide s ovim wlan adapterom? Kolko kosta neki jeftiniji? I kaj moram imat 2? Jedan na moj komp i jedan za taj gore ili...?
Staro 01.10.2009., 08:23   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Trebao bi ti router koji ima wlan (manje-više svaki iz noviji ponude lokalnih ISP-ova) i wlan kartica. Polovni router košta 150-200kn, a za 100kn nađeš novu pci wlan karticu. PCI wlan kartica je bolji izbor od wlan usb sticka.
Staro 01.10.2009., 20:23   #8
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Trebao bi ti router koji ima wlan (manje-više svaki iz noviji ponude lokalnih ISP-ova) i wlan kartica. Polovni router košta 150-200kn, a za 100kn nađeš novu pci wlan karticu. PCI wlan kartica je bolji izbor od wlan usb sticka.
Aha...hm...iako, ja sam u principu ocekivo nesto drugo. Jer, ja nemam router koji ima wlan, jer da ga imam, nebi opce pito ovo. Znaci ja imam obican zicani router, koji sam s dobio prije vise od 2 godine, pa sam mislio da je moguce nekak s mog kompa, koji je zicom spojen u taj router prenijet konekciju (bezicno) na gornji komp.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno