|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Dijeljenje internet konekcije putem Bluetooth adaptera?
Prije svega, pozdrav svima! Ovakva je situacija: Na prvom katu kuce je moj komp, koji je žićano spojen na internet (nema w-lana) i dolje je router u kojeg je spojen (ponavljam - žicom). Na drugom katu kuce je drugi komp koji nije spojen na internet,a ima tu potrebu...Ja na svom imam Bluetooth adapter...pitanje je jednostavno - Jel ikak moguce dijelit internet konekciju BT adapterom, ako i ovaj gore komp ima BT adapter u sebi? Znaci - iz routera zicom u moj komp i s mog, bezicno, putem BT-a na gornji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
moze. a stoput je jednostavnije, brze i stabilnije kupiti wlan adapter i sve lijepo umreziti. to je moja preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
i ako se ne varam bluetooth moze imat max 1 mbit/s brzinu, tako da to nije bas nesto bajno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Neznam za max brzinu bluetooth -a ali radio sam na kompu koji se kacio tako na drugi. Brzina prema netu je bila osjetno, osjetno limitirana... Ako se ostvari 1mbit to je onda super, 120KB i nije lose. U mom slucaju to je bilo deeeeebelo nize. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Vrlo je upitno uopće hoće li biti dovoljno signala da uoči tvoj BT, a čak i da hoće,neće to delati ziher. Postoji li opcija sa žicom ?
![]() |
#6 |
Premium
|
Hm...znaci neisplativo je ic sa BT-om. Nazalost, opcija sa zicom ne postoji, inace bi mi to bila prva opcija. A kak to ide s ovim wlan adapterom? Kolko kosta neki jeftiniji? I kaj moram imat 2? Jedan na moj komp i jedan za taj gore ili...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebao bi ti router koji ima wlan (manje-više svaki iz noviji ponude lokalnih ISP-ova) i wlan kartica. Polovni router košta 150-200kn, a za 100kn nađeš novu pci wlan karticu. PCI wlan kartica je bolji izbor od wlan usb sticka.
![]() |
#8 |
Premium
|
Aha...hm...iako, ja sam u principu ocekivo nesto drugo. Jer, ja nemam router koji ima wlan, jer da ga imam, nebi opce pito ovo. Znaci ja imam obican zicani router, koji sam s dobio prije vise od 2 godine, pa sam mislio da je moguce nekak s mog kompa, koji je zicom spojen u taj router prenijet konekciju (bezicno) na gornji komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|