Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2004., 12:10   #31
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Pitanjce za one koji bi znali odgovor:

Imam P4 3.0 @ 3.6, Abit IS7-E i 2x512 DDR500 memorije.

Kada stavim u BIOS-u PSB na 667 (nije mi bas jasno otkud ta postavka jer nisu postojali P4 s tim FSB-om) dozvoljava mi ukljucenje PAT-a i postavlja timinge na 2.5-3-3-7 sinhrono s procesorom (FSB240). Tada su i rezultati Everesta jako lijepi (59xx/22xx). Medjutim, pojavljuje se problem s stabilnoscu sustava (Americas Army se zna zblokirati i ukljucivati VPU recover).
S druge strane kada stavim PSB na 800 sustav je full stabilan pri tom overclocku, ali su rezultati u Everestu dosta losiji i ne dozvoljava ukljucenje PAT-a.

Da li je netko na takvoj ploci uspio ukljuciti PAT na PSB800 jer ocito je da njegovim ukljucenjem znatno porastu performanse sustava. Usporedbe radi, kada je PSB667 read/write testovi su bolji s procesorom na 3.2-3.3 nego na PSB800 i 3.6...

U bilo kojim postavkama temperature su vise nego odlicne tako da mislim da tu nije problem...

Napominjem da ovaj PSB nije FSB (on se neovisno podesava) nego kako BIOS objasnjava nesto kako memorijski kontroler prepoznaje procesor (ili tako nesto). Kako natjerati PAT da se ukljuci na PSB800?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na