|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Airport Extreme Base station spajanje na Thomson ST780
poz svima imam Thomsona st780 i airport extreme base station 802.11n pa me zanima ako netko zna ili koristi koristim maxTV i adsl htio bih postaviti mrezu tako da mogu remotely spajati putem Jaadu-a na iPhoneu (preko 3G), da Base station mogu spojiti na thomsona te ili extendati mrezu ili ako je moguce ipak da mi thomson sluzi samo kao modem a da preko Base station-a napravim wireless mrezu na koju ce mi se spajati iMac i Macbook hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ah taj Apple, uređaj nema web konfig nego moraš koristit AirPort Utility kako bi ga podesio. Postoji izdanje za PC i za Mac. Usporedi verziju koju si dobio na cd - u i na netu (preporuka koristit noviju). Kako taj airport extreme base station 802.11n "pokriva" IEEE 802.11a/b/g/n standarde možda je najbolje da wireless na ST780 ugasiš (kako si međusobno nebi smetali). Uređaj spoji lan kabelom iz WAN u ST780 Lan1 ili Lan2. Ovako napamet a vrijedi u bilo kojoj varijanti, postavi IP uređaja u isti niz kao i ST780, ako imaš Gateway polje u app za konfig postavi IP adresu ST780, . . Za nastavak podešavanja trebaš dati još podataka jer spomenuti router koriste / daju razni ISP - ovi: - "čiji" je ST780 > koji ISP - koja mu je IP adresa Za nejasne detalje stavi slike (preko linka) iz AirPort Utility - ja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
ISP je t-com, ip gatewaya je 192.168.1.1 problem je sto sam iskljucio airport,ostavio sam thomsona, na njemu ukljucio dyndns ali m i dalje ne daje externu nego lokalnu ip adresu koliko citam nekima radi,nekima ne imam i dyndns updater instaliran ali jednostavno samo lokalnu adresu mi daje serviser t-coma mi se javio i rekao da probam sa d-linkovim routerom :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvi i osnovni problem je šta trebaš postavit fiksne IP adrese u lokalnoj mreži (barem za komp(ove) kojim želiš pristupat izvana. Provjeri da si propustio potrebne portove u App & Game i u firewallu routera po dodjeljenim IP adresama. Nezaboravi da ponekad pri promjeni postavki routera treba napravit slijedeće kako bi postavljeno i radilo: - promjena postavki na nekom tabu / ekranu konfiga - botun Applay ako postoji - soft reboot routera nakon promjena na svakom tabu / ekranu konfiga posebno Ovo je ponekad zamorno (zbog čekanja da uređaj izađe na režim rada) ali osigurava da promjenjeno bude i aktivno. Svakako najprije željeno osposobi na kompu koji je žično (Lan) spojen na router a onda pređi / prebaci na wireless. Gore sam rekao da korištenje airport extreme base station za wireless bi trebalo biti bolje rješenje (zbog podrške 802.11n), jasno ako i klijenti to podržavaju (mislim na brzinu). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|