Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.09.2009., 09:10   #1
supidupi
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Airport Extreme Base station spajanje na Thomson ST780

poz svima

imam Thomsona st780 i airport extreme base station 802.11n pa me zanima ako netko zna ili koristi
koristim maxTV i adsl
htio bih postaviti mrezu tako da mogu remotely spajati putem Jaadu-a na iPhoneu (preko 3G), da Base station mogu spojiti na thomsona te ili extendati mrezu ili ako je moguce ipak da mi thomson sluzi samo kao modem a da preko Base station-a napravim wireless mrezu na koju ce mi se spajati iMac i Macbook

hvala unaprijed
supidupi je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2009., 14:01   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ah taj Apple, uređaj nema web konfig nego moraš koristit AirPort Utility kako bi ga podesio.
Postoji izdanje za PC i za Mac. Usporedi verziju koju si dobio na cd - u i na netu (preporuka koristit noviju). Kako taj airport extreme base station 802.11n "pokriva" IEEE 802.11a/b/g/n standarde možda je najbolje da wireless na ST780 ugasiš (kako si međusobno nebi smetali).
Uređaj spoji lan kabelom iz WAN u ST780 Lan1 ili Lan2.
Ovako napamet a vrijedi u bilo kojoj varijanti, postavi IP uređaja u isti niz kao i ST780, ako imaš Gateway polje u app za konfig postavi IP adresu ST780, . .
Za nastavak podešavanja trebaš dati još podataka jer spomenuti router koriste / daju razni ISP - ovi:
- "čiji" je ST780 > koji ISP
- koja mu je IP adresa
Za nejasne detalje stavi slike (preko linka) iz AirPort Utility - ja.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.09.2009., 09:28   #3
supidupi
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
ISP je t-com,
ip gatewaya je 192.168.1.1
problem je sto sam iskljucio airport,ostavio sam thomsona, na njemu ukljucio dyndns
ali m i dalje ne daje externu nego lokalnu ip adresu
koliko citam nekima radi,nekima ne
imam i dyndns updater instaliran ali jednostavno samo lokalnu adresu mi daje
serviser t-coma mi se javio i rekao da probam sa d-linkovim routerom :S
supidupi je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2009., 10:47   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvi i osnovni problem je šta trebaš postavit fiksne IP adrese u lokalnoj mreži (barem za komp(ove) kojim želiš pristupat izvana. Provjeri da si propustio potrebne portove u App & Game i u firewallu routera po dodjeljenim IP adresama. Nezaboravi da ponekad pri promjeni postavki routera treba napravit slijedeće kako bi postavljeno i radilo:
- promjena postavki na nekom tabu / ekranu konfiga
- botun Applay ako postoji
- soft reboot routera nakon promjena na svakom tabu / ekranu konfiga posebno
Ovo je ponekad zamorno (zbog čekanja da uređaj izađe na režim rada) ali osigurava da promjenjeno bude i aktivno.
Svakako najprije željeno osposobi na kompu koji je žično (Lan) spojen na router a onda pređi / prebaci na wireless.
Gore sam rekao da korištenje airport extreme base station za wireless bi trebalo biti bolje rješenje (zbog podrške 802.11n), jasno ako i klijenti to podržavaju (mislim na brzinu).
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno