Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2009., 23:12   #1
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Hamachi CoD4 glavobolja (zaliječena)

Network Connections-->Advanced-->Advanced Settings).
Windows Firewall ugašen, pod "Exceptions" unijeti iw3mp.exe i Hamachi.exe + portovi za oba.
Default gateway za Hamachi Network 5.0.0.1, Metric: Automatic metric. (probao sa i bez 5.0.0.1, isto tako probao Automatic metric staviti na 1500 - ne radi. U Hamachiju sam pod "Connecting through NAT" stavio 51500 TCP i UDP, te otvorio i taj port. Ostali podaci za TCP/IP - default.

Isto tako instalirao ForceBindIP v1.2, promijenio target igre u
C:\WINDOWS\system32\ForceBindIP.exe 5.xxx.xx.xxx "D:\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\iw3mp.exe"
Tako modificiran shortcut igre ne radi, originalni također. 5.xxx.xx.xxx je naravno moja Hamachi adresa.

Skinuo CoD Private Server Patch 1.7 - ne radi.

Kod mene su LAN TCP/IP Properties:
IP adress 192.168.1.2
Subnet mask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.1.1
Preferred DNS Server 195.29.150.3
Alternate DNS Server 195.29.150.4,
kod njega ne znam.

Problem: Spojeni smo Hamachijem, napravim server igre bez punkbustera, pokrenem opet CoD4, idem na "Join game" i vidim taj svoj server pod "Dedicated:LAN". Zatim se spojim na vlastiti server i otpočnem igru. Kolega me vidi pod LAN igrama, ali kad se pokuša spojit direktno ili preko naredbe u konzoli igre "connect 5.xxx.xx.xxx:28960" odbroji mu 12 sekundi i izbaci "server timeout". Isto se desi kad se ja pokušam spojit na njegov server.

Identična podešenja su i kod njega.
Gdje griješim(o)? Kako da ga podesim(o)? Izludit ćemo obojica.
P O M O Ć !
-->
Kolega i ja tri popodneva pokušavamo osposobit Hamachi za igranje CoD4. Ako treba još ćemo i cijeli tjedan samo da proradi. Igralo bi još barem 4 ljudi s nama ako bi to radilo. Satima smo obojica Googlali i tražili rješenja. Došli smo pred

Stanje stvari je ovako:
Win XP Pro SP3. Oriđiđi CoD4. Kolega isto. Avast antivirus ugašen. Njegov NOD32 isto.
Instalirali smo si Hamachi 1.0.1.5 Premium Trial 30 dana (starija verzija, ali kažu da je najbolji). Napravljena mreža u Hamachiju. Spojio sa kolega na mrežu, vidimo se obojica. Možemo se ja i kolega pingat i chatat. Ping OK.

T-Com, Router D-Link DSL-584T, T-Com firmware V3.00B01T01.HR-A.20061110, router mod, adresa routera 192.168.1.1
TCP/UDP Portovi za Hamachi 12975 i 32976 otvoreni.
Svi portovi na routeru za CoD4 otvoreni. Firewall routera ugašen. On ima Thomson isto podešen.

Hamachi Network stavljena na prvo mjesto po redoslijedu pristupa network servisima. (Control panel-->Network Connections-->Advanced-->Advanced Settings).
Windows Firewall ugašen, pod "Exceptions" unijeti iw3mp.exe i Hamachi.exe + portovi za oba.
Default gateway za Hamachi Network 5.0.0.1, Metric: Automatic metric. (probao sa i bez 5.0.0.1, isto tako probao Automatic metric staviti na 1500 - ne radi. U Hamachiju sam pod "Connecting through NAT" stavio 51500 TCP i UDP, te otvorio i taj port. Ostali podaci za TCP/IP - default.

Isto tako instalirao ForceBindIP v1.2, promijenio target igre u
C:\WINDOWS\system32\ForceBindIP.exe 5.xxx.xx.xxx "D:\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\iw3mp.exe"
Tako modificiran shortcut igre ne radi, originalni također. 5.xxx.xx.xxx je naravno moja Hamachi adresa.

Skinuo CoD Private Server Patch 1.7 - ne radi.

Kod mene su LAN TCP/IP Properties:
IP adress 192.168.1.2
Subnet mask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.1.1
Preferred DNS Server 195.29.150.3
Alternate DNS Server 195.29.150.4,
kod njega ne znam.

Problem: Spojeni smo Hamachijem, napravim server igre bez punkbustera, pokrenem opet CoD4, idem na "Join game" i vidim taj svoj server pod "Dedicated:LAN". Zatim se spojim na vlastiti server i otpočnem igru. Kolega me vidi pod LAN igrama, ali kad se pokuša spojit direktno ili preko naredbe u konzoli igre "connect 5.xxx.xx.xxx:28960" odbroji mu 12 sekundi i izbaci "server timeout". Isto se desi kad se ja pokušam spojit na njegov server.

Identična podešenja su i kod njega.
Gdje griješim(o)? Kako da ga podesim(o)? Izludit ćemo obojica.
P O M O Ć !

Zadnje izmijenjeno od: Caligula. 20.09.2009. u 20:57.
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2009., 18:49   #2
nightmare1066
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
COD4

Morate skinut COD4 Hamachi multiplayer kit ovisno o patch-u i radit će ti... usput dajte mi hostname i password pa da se joinam DD

P.S.
Hamachi najnovija verzija i ne zaboravite namjestiti alias

Zadnje izmijenjeno od: nightmare1066. 18.09.2009. u 19:02.
nightmare1066 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 20.09.2009., 20:53   #3
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Evo našao sam dostojnu zamjenu, "hamachi killera" pod neobičnim imenom
"Tunngle". Isprika ako je ranije spomenut u ovome forumu.
http://www.tunngle.net/en/
Aplikacija je besplatna u basic verziji i još je u beti. Za sada je samo na njemačkom. Sa CoD4 radi k'o bebica, bez većih podešavanja. Ako ovako radi u beti, kakva li će tek biti finalna verzija.
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2009., 10:07   #4
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Hmmm ... deja vu

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2009., 10:19   #5
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Caligula Pregled postova
Evo našao sam dostojnu zamjenu, "hamachi killera" pod neobičnim imenom
"Tunngle". Isprika ako je ranije spomenut u ovome forumu.
http://www.tunngle.net/en/
Aplikacija je besplatna u basic verziji i još je u beti. Za sada je samo na njemačkom. Sa CoD4 radi k'o bebica, bez većih podešavanja. Ako ovako radi u beti, kakva li će tek biti finalna verzija.

još su u beti??, mi smo igrali pure preko njega jer je hamachi cendrao,pogledaj koje cod podržava garena
demetrius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno