|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
Temperature GPU;to worry or not to worry?
also...nakon flasha kartice(sig) poceo sam pratiti temperature GPU-a koristeci atitool. on javlja temp oko 75 stupnjeva nakon 15-estak minuta artifact testinga. u isto vrijeme mi overdrive monitor u omegama javlja oko 65 stupnjeva. pitanje je: koji od ova dva laze i koja je normalna temperatura gpu-a? idle temp je oko 40 +-5. napominjem da nikad prije nisam cak ni clocknuo karticu tak da se fakat ne kuzim u to. trebam li se brinut' or what? da mozda downclockam karticu na xt brzinu?(sad je na 530/570) cooler je stock, apsolutno nista(fizicki) nije dirano na kartici osim sto je flashana na xt pe bios. pitao sam na newsima, ali tamo je takva koncentracija mudraca da je to prestrasno....ne mo's dobit' direktan odgovor nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jesi li prije pratio temp.,kakve su ti onda bile?Ali i 65 i 75C mi se čini puno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nisam, zato mi i treba iskustvo iz prve ruke. ali, cini mi se da je kartica 'hladnija' od prijasnje 9800pro, jer mi je pala temperatura CPU-a za cca 5 stupnjeva od kad sam ugradio ovu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
čuj normalno da su ti malo više temp kad si je clocknuo probaj vratit na neki difoltniji takt pa vidi onda temp ovak mi se čini da temperture nisu previsoke baj d vej? koja x800pro? i kojim si je bajosom flešao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
zatim vraceno na originalni bios od club3d-a(provjera jel' sve ok) i onda puknut gore originalni ATI-jev X800XTPE bios. rock solid. kartice su identicne xt-icama, imaju "AD" oznaku na core-u(nema lasercut-a), memorija je mala otrovna:clap: samsungova od 1.6 ns(obicne pro-ice su 2.0 ns). dakle, ti brijes da ne brinem? btw. probao sam downclockat i onda mjerit temperature i uvijek mi je rezultat isti kad ga zakuham u artifact scanu.... to bi znacilo da je to normalno, right? ili bi to znacilo da su ti temp monitori zaqrac....?:confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
a jebiga ja si gledam tu gigabyteovu vivo pa je sad samo treba pronaći ![]() ma mislim fakat da ti temp nisu pretjerane uostalom ak nemaš problema sa stbilnosti i artefaktima nije bed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
tu je kupljena, nemam pojma iz kojeg je ducana, bilo je ruka ruku mije spika. brijem da ih je imao senso jedno vrijeme. da, moguce da je senso.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni X800PRO neclockana pokazuje oko 70-72'C na artifact testu tako da se ne moras zabrinjavati (idle je oko 40'C). Ukoliko te bas brinu temperature imas u najnovijoj verziji ATi Toola opciju da ti podesava brzinu ventilatora ovisno u temperaturi, pa si onda stavi malo agresivnije postavke ventilatora i to je to... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|