|
![]() |
#17701 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Bija sam sinoć na piru, nas 5 za stolom smo satrali isto toliko pladnjeva odličnog sira i još boljeg pršuta. Janjetina je isto bila super, međutim nije je bilo dovoljno za zadovoljit žderonjske apetite. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17702 |
Guest
|
Evo jeo one mumije opet. Sjetih se da je Hamm bio pitao kako se rade pa rekao, bum napisao. Uzmeš meso, pileći file (ili neš slično). Od jednog onog klasično pakovanja obično radimo 4 komada. Uzmeš lisnato tijesto i šampinjone (ili neke druge gljive) - meso istučeš kao da misliš napuniti sa sirom, samo kaj buš ih punil sa gljivama, (teoretski možeš i sa sirom i sa špekom...) - lisnato dobro izvaljaš (kao da radiš kiflice, samo kaj radiš zapravo kifletine) - Meso dobro istučeno napuniš sa gljivama i presavineš jednom. Pazi samo da ti nije duže od lisnatog naravno, inaće to nebu baš na nekaj ličilo. - Staviš meso na lisnato i onda ih onak zajedno fino presavineš dok to ne izgleda na neš ovako http://farm4.static.flickr.com/3262/...b968373209.jpg samo naravno veće i bez ičega na sebi. Jedino opet velim, pripazi na meso, jer ne želiš ni da ti viri vani iz lisnatog, a ne želiš ni imati samo nasred jednu kugletinu ![]() - Tako ih napraviš 4 (ja jednom spigao i napravio samo 3, tak da sam četvrtu napravio od šunke, sira i špeka u lisnatom). - Staviš u protvan i zapečeš. Koliko, ovisno koliko ih radiš, koje veličine etc. Ali sa piletinom i lisnatim nemreš baš fulati. Kaj se tiče priloga, meni uz to odlično paše umak od senfa. - U rajnglici maloj zdinstaš češnjak - u nju staviš onda vrhnje za kuhanje i mrvicu vode samo prije neg zakipi (tek toliko da ne izgubiš na masi). - Staviš senfa (par žličica iako ja volim mrvicu jači umak, pa stavim još malo). - Dobro promješaš nekoliko puta i to je to. Taman dok napraviš umak i salatu protvan bi trebao biti gotov! -- Mislim, ovo jedan od onih savršenih recepata gdje se možeš igrati koliko hočeš i stavljati doslovno kaj god hočeš. Tak da bu ti trebalo par puta dok točno ne nadjes omjer koji TEBI paše ![]() |
![]() |
![]() |
#17704 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
nisam stigla nista jesti na poslu (samo jednu jabuku, jogiur i pecivo...a to je skoro nista ![]() ![]()
![]() |
#17706 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni zena spremila neki pikantni pileci gulas, stuko sam ga u dva puta. Za rucak sa pireom, a za veceru sa pastom. Pun lonac. Kako mi zena odlazi na par dana, a da ne ostanem bez pizze, prikrpio sam se zippu, pa ce njegova spremit za srijedu domacu pizzu. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17708 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas kasni ručak-jetrica na lovački sa kiselim vrhnjem i pire, kristalka i raženi ![]()
![]() |
#17709 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17710 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Po receptu uz to idu domaći njoki ili riža, mi samo to znali delat i sa češkim knedlama ili pireom.
![]() |
![]() |
#17711 |
Guest
|
Zvuči odlično. Pogotovo kaj je u umaku od gljiva. Dalo bi se sutra, preksutra. Mogel bi ko prilog krokete uz to već vidim! (pire jedem skoro uvijek sa jetricama, vise nije fora) ![]() |
![]() |
![]() |
#17712 |
Super Moderators
|
Ja sam se zaželio normalne hrane, nadam se da bude ovaj tjedan pala čista klasika-domaći žganci, saft, kristalka sa češnjakom ![]()
![]() |
#17715 |
Super Moderators
|
![]() |
#17717 |
Super Moderators
|
Danas domaći pomfač i ostatak jetrica. Pred tekmu budem ubacil u kljun malo suhog mesa, fete i maslina ![]()
![]() |
#17718 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A ja pizzuuuuu!! ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17720 |
Super Moderators
|
Danas bude pala prava Žderonjska svinjača, čista klasika: Komad carskog mesa sa krumpačem u pećnici, špinat, raženi i Žuja. Fino natovarim na pizza tanjur krumpač i mesinu a špinat Žderem žlicom iz tave ![]()
![]() |
#17721 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sinoc napravili veliku loncinu graha sa kobasicama. Ja u svoju (ovecu)zdjelu jos narezao sitno 3 feferona i ulio malo one njihove vode. Mislio sam da cu umrijeti nocas od vatrenih vjetrova ![]() O da, zima nam se vraca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17722 |
Guest
|
Danas jedna lovačka pizza! rajčica, sir, šunka,šampinjoni, špek, jeger, feferoni, ajvar, luk |
![]() |
![]() |
#17724 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jel imaju ovi feferoni kakve stetne nuspojave osim uobicajenih na WC-u? ![]() Pitam zato sto sam bio u nabavi proslu subotu, a jucer sam otvorio drugu teglicu od tada. Hrana bez capsaicina mi je postala bljutava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17727 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17728 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
upravo se vratio s mora,u pola sata 4 lignje...1kg ukupno ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/684833_1000215.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/684832_1000214.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/684831_1000220.JPG sutra za ručak ![]()
![]() |
#17729 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|