|
![]() |
#751 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
To je to, ali glavno da je on preporučil E8600 i kaj je najgore neko bude se zaletel i kupil to čudo. Pa budu posle na forumu jadikovke, da frend ima npr. E5200 i clocka se isto ili slično ko i E8600 ili (još bolje) da on ne kuži razliku između frendovog E5200 i svojeg E8600 i da je znal da bi kupil neki jeftniji procesor. Da ne spominjem da ako se već pretjeruje, za 1.800+ kn kolko košta taj procesor se kupi npr. Phenom X4, 785G ili 790GX ploča i 2-4GB DDR3 memorije. Praktički kompletna AM3 konfiguracija za cijenu jednog E8600. ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Slazem se, ako ne misli obarati neke rekorde sa extremnim hladjenjem, totalno neisplativ proc. Radije za tu lovu uzeti AM3 konfu sto kaze McG ili ako vec oce intela nekog quada (makar i polovnog s garancijom, pa ostane jos i za mbo ili ram) |
![]() |
![]() |
#753 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Pozdrav. Pisem vam po prvi put. Unaprijed se ispricavam ako sam promasio temu, a pretpostavljam da jesam posto je ova vezana samo za intel. Ali stvarno neznam di pisat, a uzasno mi je hitno. Inace sam iz osijeka. Kupio bi novi kompjuter( samo konfiguraciju) do nekih 3500kn. A posto se stvarno ne razumijem ali stvarno treba mi vasa pomoc. Imam kolegu koji ce misastavit ali me zanima samo jedno pitanje pa ako mozete sto vise pomoc uz neke informacije vezane za to ili me uputit na neku temu ili sl. dakle zanima me za posto kompjuter uzimam iskljucivo za igranej igara dal mi je bolje uzet amd x3 ili intel dual core. Ugl to su ova dva procesora: Intel Pentium Dual Core E6300 BOX, 2×2.8GHz, 1066MHz, 775-pin, 2MB ili *CPU AMD Phenom II X3 710 BOX, 2.6GHz, SckAM3? Znaci iskljucivo vezano za igranje. Hvala vam puno i jos jedno oprostite na vjerojatno promasaju teme za ovo pitanje!!!! |
![]() |
![]() |
#754 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
amd je propala firma..dakle Intel ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Uzmi Phenoma, jos otkljucas 4 jezgru i nijedan Intel za te pare mu nije ravan. |
![]() |
![]() |
#757 |
Registered User
|
Hvala vam svima postavio sam isto pitanje u konfiguracijama? |
![]() |
![]() |
#758 | |
-------
|
Nije, nego je šrot, a ako već linkaš onda mu linkaj točnu temu u koju da se nadoveže. Ovo kaj on pita nema veze s konfiguracijama. Nije opće navel kaj misli kupiti, niti traži preporuku za kompletnu konfiguraciju, već ga samo zanima koji od ta dva procesora je bolji izbor za igranje. Dakle, pogodil je temu, a pogodil bi ju da je isto pital na AMD podforumu u temi za kupnju procesora. Ovak si mu linkal Konfiguracije i čovek je otvoril amd ili intel temu, a da nisam videl ove postove - dobil bi insfraction i automatsko brisanje teme, zbog naslova koji vodi u spam i flame i zbog ignoriranja otvorenih tema. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 30.08.2009. u 14:58. |
|
![]() |
![]() |
#759 |
Registered User
|
Kolega mcg molim te posto vidim da se ful razumijes u ovo. Onda tvoja je preporuka intel. ja se bas ne razumijem, ono vidim amd x3 i intel x2 pa gledam x3 je bolje. Znaci bolje je za igre da uzmem intela? Ako moze i neko obrazlozenje zasto. Kolko sam skuzio amd je losiji ili ne? |
![]() |
![]() |
#760 |
-------
|
Nije AMD ništ lošiji i koji god od ova dva procesora kupiš - ne budeš fulal. Ovo da je AMD šrot ili da je propala firma je čista glupost, te se na to opće ne trebaš obazirati. Jednostavno sam odluči koji ti bolje odgovara; dvojezgreni E6300 s odličnim overclock potencijalom ili Phenom II X3 710 s jednom jezgrom više i sa sasvim solidnim overclock mogućnostima. Generalno gledano Phenom je bolji, čisto radi te jezgre više, ali je i skuplji kakvih 200 kn, tak da sve ovisi koje igre igraš. Jer ako ti ne trebaju tri jezgre i ako ne igraš ni jednu igru koja ima koristi od njih, nema potrebe da kupuješ Phenoma. |
![]() |
![]() |
#761 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A sto se svih ostalih tice , E5200/5300 ili 7200/7300 ( pa i ovaj E6300) su najbolji procevi za ulozeno/dobiveno,osim ako ne trebaju kvada za posao ili E8400/500/600 za neki bijesan OC . Svim ostalima e5xxx i E7xxx su sasvim dovoljni procesori
![]() |
#762 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Slažem kantu rodbini, ono, surfin' N.E.T./prženje/filmovi/FPS igranje i vidim da ste se dotakli tog E6300. Prvo sam mislio da je riječ o onom starom C2D procu, pa sam osto zbunjen "jel ja to dobro vidim???" ![]() ako sam dobro skužio, jedan je Pentium Dual-Core, a ovaj stariji je C2D??? 555kn u protisa, čini mi se kao dobra kupnja. 2,8GHz, čak se i ne treba puno zejebavat sa OC-om. |
![]() |
![]() |
#763 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Oba su C2D, ali je ovaj baziran na novoj jezgri i novijoj tehnologiji. I dobro je oc-a.
#764 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL9SA Intel® Pentium® Processor for Desktop E6300 http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SLGU9 |
|
![]() |
![]() |
#765 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
oba su core2 arhitektura i to punokrvni osim okljastrenog cachea u oba slucaja, stari je bio conroe, a novi je wolfdale jezgra. Marketinski naziv je nesto sasvim drugo, pentium je postao nizi segment procesora, a zbog 2mb cache-a i 2 jezgre novi e6300 je dobio to ime, jednako kako su e2xx0 nosili isto to (allendale jezgra), nista specijalno i/li spektakularno. inace super proc za nikakve novcice ![]()
#766 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
bok.....mogu li staviti procesor qx6850 u maticnu 790i ultra sli xfx????' hvala ![]()
#767 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Da. |
![]() |
![]() |
#769 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
igra istovremeno optereti cijeli sistem (cpu, mema, gpu) dok orthos, prime i ostali opterete samo proc. sjebe te mali pad napona koji uzrokuje nestabilnost, posljedica je bsod ![]() |
|
![]() |
![]() |
#770 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
#771 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
i7 920 D0 Vs. Xeon W3520
Koliko citam po forumima vani, neki vele da je taj xeon W3520 zapravo i7 960, samo za puno manje novaca. Kod nas im je cijena skoro ista, nasao sam ga za 2.100 kn. Takodjer vele da ima jos jedan QPI za "pricanje" sa drugim xeonom, te da podrzava ali ne i zahtijeva ecc memu. Navodno se kloka bolje od 920, zahtijeva manje voltaze, "higher binned" je, sto znaci da bolje podnosi temperature, i stabilniji je pri vecem oc, od 920-ce. Nisam nasao ni jedan konkretan review koji ih usporedjuje, ali po ovome sto se prica, izgleda super. Jedino sto mu je default takt na 2.66, dakle nize od 920. Misljenja? edit: jedan thread |
![]() |
![]() |
#772 |
Premium
|
Pa 920 takodjer radi na 2.66... Edit: Po ovome se ne razlikuju previse, osim sto xeon vjerojatno dolazi iz boljeg yielda pa zahtjeva manje voltaze po clocku - time bi se triba i bolje oc'ati/manje grijati.. Kako pise na netu xeon je sigurno D0, dok za 920 triba posebno naruciti.. Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 05.09.2009. u 02:50. |
![]() |
![]() |
#773 | |
Banned
|
Citiraj:
edit: ovdje je cijeli thread ...ovo je na obicnom vodenom edit dva: jos jedan rez: ![]() edit 3: koliko vidim, na vodi je za ocekivat 4.8 na dobrim primjercima na zraku 4.9 odusevljen sam Zadnje izmijenjeno od: Igneos79. 05.09.2009. u 03:08. |
|
![]() |
![]() |
#774 |
Premium
|
Upravo to citam... Jeeben proc, izgleda da se oc'a nenormalno.. Sto se tice cijene, kosta 2100 (magazin rs) koliko dodje i 920, tako da ne vidim razloga za uzeti 920 pored ovog cuda. Samo na mbo triba pripaziti navodno... Edit: maximalni oc sto sam uspija naci Link Isti lik ga drzi na 4000Mhz @ samo 1.184v kao 24/7 frekvu... lol Edit2: Nevjerojatno... Vec vidim probijanje 5Ghz-ne granice sa boljim vodenim ili egzoticnim hladjenjima, te glavnu stvar: nedostizne 3d Cmark rezultate ![]() Za 2100kn mislim da trenutno nema boljeg cpu-a.. Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 05.09.2009. u 03:18. |
![]() |
![]() |
#775 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#776 |
Premium
|
Prestanite trabunjat. To su dva ista procesora, jedan nema podršku za ECC, drugi neku debilnu tehnologiju koja nikom ne treba. Kod Xeona još morate paziti na batch i da se slaže dobro s pločom. Ja bi uzeo 920 D0 zbog boljeg overclocka, možda je Xeon za 24/7 i bolji, ali u ekstremnijm uvijetima 920 bolje ide. |
![]() |
![]() |
#777 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Izvinjavam se na OT. |
|
![]() |
![]() |
#779 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ploca ti podrzava al sa zadnjim F12 bios-om. Koliko ce ici nitko nezna , ovisi o primjerku, ali posto on ima mali mnozitelj ( 7 ) trebat ce ti dosta velik FSB za ganjat neke frekve (npr : za 3.6 GHZ bi ti trebao 514 FSb a to je dosta )
|
|