Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.08.2009., 17:16   #1
Prokiller
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Promblem-umrežavanje?!

Nemam baš iskustva u tom području al sam se poslužio nekim temama iz ovog foruma, ali javlja se problem.
Htio sam umrežiti dva kompa, kupio sam crossover kabel i napravio sve kak piše na temi Umrežavanje računala, ali to neće piše mi da mi kabel nije spojen ali je spojen. Provjerio sam raspored žica i dobar je.
Na oba kompa imam integriranu mrežnu karticu SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Ad, windows xp i instalirane drivere koje sam skinuo s ASUS- ovih stranice (radi se o ASUS-ovim matičnim pločama P4S800 i P4S8X-X), i ne kopčam zašto neće! Mislim da je kabel neispravan, ali da li možda postoji još kakva postavka da je bitna. Možda neki windows servisi koji su potrebni da bi mreža radila?!
Prokiller je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 21:32   #2
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Prokiller Pregled postova
Nemam baš iskustva u tom području al sam se poslužio nekim temama iz ovog foruma, ali javlja se problem.
Htio sam umrežiti dva kompa, kupio sam crossover kabel i napravio sve kak piše na temi Umrežavanje računala, ali to neće piše mi da mi kabel nije spojen ali je spojen. Provjerio sam raspored žica i dobar je.
Na oba kompa imam integriranu mrežnu karticu SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Ad, windows xp i instalirane drivere koje sam skinuo s ASUS- ovih stranice (radi se o ASUS-ovim matičnim pločama P4S800 i P4S8X-X), i ne kopčam zašto neće! Mislim da je kabel neispravan, ali da li možda postoji još kakva postavka da je bitna. Možda neki windows servisi koji su potrebni da bi mreža radila?!
Mijenjaj kabel, svakom računalu daj adresu, stavi ih u isti workgroup, pingaš jednoga i drugoga i moraju se prepoznati, al bilo bi dobro da pročitaš još jedanput "Umrežavanje računala"..
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno