|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Muke po wirelessu
Evo ovakva je situacija: Laptop Toshiba A200 sa Atheros AR5007EG wireless karticom, instalirani WinXP Pro sp3, adsl router Siemens SE555, te jedan desktop PC u mrezi takodjer sa XP sp3. Laptop bezicno uredno pristupa routeru i desktop PC-u, medjutim nece da otvara web stranice! Dodatno me zbunilo sto je par puta jedva nekako otvorio google i mozda jos jednom neku stranicu ... ali uglavnom nece da cuje za nista. ![]() Windowsi su cisto instalirani, nema nikakvog ekstra softvera, nema virusa, nista nije dirano ... pokusao sam disejblat i firewall, ne pomaze. TCP/IP od wireless adaptera kako god podesim (bilo da ostavim automatski ili sam upisem IP i DNS-ove) nista ne mijenja situaciju. Sta da mu radim? Pomagajte ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nisu 100% ... ciste windoze ... isprobano odmah nakon instalacije. Nema nikakve liste ... na routeru nista nije ukljucivano ... a i uredno se spajam sa Nokiom E66 i sa drugim laptopom. Takodjer sve glatko radi na Win 7 koji su takodjer instalirani (dual boot). Najvise me buni sto, kako sam vec rekao, ponekad nekako otvori homepage (google) i dalje nece ... znaci nesto malo ipak prodje, ali nista vise od toga ... ![]() Probat cu veceras ovaj Network Diagnostic pa javim ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
- privremeno isključi wireless zaštitu - uključi filtraciju dozvoljenih klijenata i na listu dodaj MAC adresu wireless kartice laptopa, kasnije ćeš na istu listu dodati i tu Nokiu E66 - za svaki slućaj napravi driver update za tu wireless karticu (Atheros AR5007EG): xp3264-7.7.0.329-whql.zip (to je sami driver bez dodatnog sw) - u routeru (a nebi bilo loše i na kompovima, nebitno jel Lan ili Wireless) postavi manualno DNS servere (uključiš Use custom i unesi 195.29.150.3 i 195.29.149.196) - postepeno "diži" nivo wireless zaštite (WEP - WPA - WPA2) i vidi kako "stvar" funkcionira U startu jedan detalj mi se ne sviđa a to je SP3, nebi bio ni prvi ni zadnji tko ima blema zbog njega. Probaj dignit SP2. Jesi probao i sa alternativnim browserom, npr. FF? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.08.2009. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
pusti ti to,imao sam isti problem,nekad je jedva otvaralo hp i dalje nikud,nekad nista itd..itd.. moguce da je virus na cd-u od winsa(pogotovo ako je piratski) ja ti kazem najbrze ces popravit ako dignes nove winse sa drugog cd-a,a ti kako hoces |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nikky ![]() Hvala svima na savjetima ... ![]() |
|
![]() |
![]() |