|
![]() |
#92 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Povećaj voltažu AGPa i Northbridgea. Promjeni hlađenje Northbridgeu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Pošto kažeš da ti se HDD ne pali mislim da ti je isključen PCI/AGP lock koji drži PCI na 33MHz, a ako je isključen, dizanjem FSB-a dižeš i takt PCI sabirnice i samim time uređaji vezani na southbridge trokiraju. Vidi pa javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
80286
|
evo malo sam pogledo i posliko, fsb je na 142, ali nemam agp/pci lock tako da mi je sad agp na 71 MHz a pci na 33 MHz, i nemogu mjenjat napon NB, btw jel NB blize procesoru, na njemu imam mali pasivac koji se prilicno ugrije prilozio sam sliku svega sto ja mogu klokat u biosu
Zadnje izmijenjeno od: rams. 30.11.2006. u 17:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Mislim da mijenjanjem AGP VDDQ voltaže automatski mijenjaš i NB voltažu. NB ti je ispod tog pasivca. Bilo bi ljepo da ga skineš, očistiš, staviš bolju termalnu pastu i na njega nakeljiš neki mali ventilator. Povećaj slobodno CPU voltage i DDR voltage Šteta što nemaš AGP/PCI lock. To će te najvjerojatnije kočit. Takve ploče imaju automatske dividere, npr. na tvojih 142FSB AGP je na 71MHz na nekom omjeru, povećanjem FSBa preko neke granice npr 150MHz dijhelitelj se mijenja i frekvencija AGPa se smanjuje na neku frekvenciju i onda opet postepeno diže. edited: memory timmings nemoj stavit na Agressive, nego na neku opušteniju opciju tako da isključiš RAM kao mogućnost ometanja u OCu, pa kasnije lako namještavaš latencije RAMa
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
ČLAN FKTa
|
Ne ustručavaj se dat još voltaže procesoru, a pogotovo ramu vidim da ti je ram ispod 1.5V a ako je to DDR266 onda je overclockiran za svaki FSB preko 133 prema tome daj mu voltaže i povećaj latencije (isključi Agressive) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
80286
|
grrr, stavio sam napon proca na 1.75V i napon rama na 2.66V i napon AGPa na 1.6V, maknio Agressive za memoriju i stavio sve na Auto ali i dalje nece radit na 149fsb, jednostavno mi je ploca srot, sto se tice agp/pci, na 100fsb je 66/33 i onda se povecava agp do 133fsb gdje je opet 66/33 i vise se ne vraca, a max fsb koji mogu stavit je 157, ali ne radi ni na 149 tak da ono ![]() ostavit cu zasad ovak kako imam dok ne nadogradim komp: fsb 142MHz athlon 1917Mhz, 2x128 ddr266 6-2-2-2.0 i grafa na 300/449 i hvala na pomoci ![]() ![]()
![]() |
|
|