|
![]() |
#692 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
večer svima ok, malo sam pročitao ovu temu, pa evo da i ja postavim pitanje. Uskoro budem mjenjao konfu, ovaj AMD me ne zadovoljava, pa prelazim ponovo na Intel. Od proca tražim stabilnost, i malo zagrijavanje, jer cu raditi na tome da mi komp bude što tiši. OC me ne privlači, rađe bi uzeo jači proc. I da, ne mislim mjenjat barem dvije godine, moguče i više. Zasad mi padaju na pamet 2 proca, E8400 i Q8400 (mislim da je tu negdje cijena). Nisam neki okorjeli gamer, ali volim poigrati tu i tamo. Velim, što se tiče OC-a , neda mi se kupovati neznam kakvu matičnu ili memu da bi dobio 4Ghz... 3 je uvrh glave, samo da je stabilan i relativno jak |
![]() |
![]() |
#698 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@max.. istina, al iskreno ne vidim smisla kupovanja procesora od preko 1000kn kojeg ce se staviti na plocu za jedva 500 i to jos za duzi period, pa automatski pretpostavljam da ce i ploca biti ok ![]() Sto se ploca tice, imas za ~800kn ep45 ds3p. Rekao bi da je to poprilicno dobar izbor za razumnu cijenu ![]() p5q me se nije narocito dojmila ono kratko sto sam ju imao, zato i jesam ostavio ip35 umjesto nje.
#699 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
jooj imao sam sa gigabyteom loše iskustvo. Jest bio je za AMD, ali meni je dovoljno da se jednom opečem. Sad sam pročitao review za MSI P45 Platinum na occ.com, dobila je jako dobru ocjenu + ima heat pipe sustav |
||
![]() |
![]() |
#700 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ha gle, ja sam osobno imao losa iskustva s intel, abit i asus plocama, a znam za vise od nekoliko gigabyte losih iskustava, ja ih nisam imao jer nije nijedne gigi ploce nikad u mom kompu bilo. Al isto tako ima vise od nekoliko ljudi s kojima sam si vrlo dobar da ih imaju i prezadovoljni su s njima. Nije za zamjerit bilo kojem proizvodacu, uvjek ima problema s nekim pojedinim primjercima. Nije da guram onu plocu nego je ok omjer cijene i dobivenog, ja bi uzeo p5q-e da kupujem plocu tog kalobra, em dobro izgleda, em je solidna ploca i najbolje ima mrcinsku zvucnu, no to je malo kome bitno, al kosta 200kn vise od p5q vanilla itd.
#701 |
Premium
|
odlučio sam se za P5Q-E Nego, malo sam čitao usporedbe (E8400 vs. Q8400) na stranim forumima i gotovo svi su preporučili E8400 Pošto ne mislim nešto previše OC-at, bolje da je po defaultu na višoj frekv. ili??? ![]() ako bude baš tako velika potreba za quadom, kaj,bum ga zel naknadno nadam se da delam dobar potez... (jedna od onih izjava za koju trebam potvrdu ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#704 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Q8400 na 3Ghz i miran si do druge zime ![]() |
|
![]() |
![]() |
#705 |
Premium
|
u pravilu bitna mi je stabilnost. Sigurno da budem probao OC-at, ali samo do one razine u kojoj mi stabilnost ne bude narušena. Komp treba raditi 24/7. Velim, jedino što me muči jest budu li uskoro dolazile aplikacije / igre koje u potpunosti iskorištavaju Quad? od igra, koliko znam GTA4 i COD 4 koriste u potpunosti 4 jezgre (ispravite me ako sam u krivu) |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Naveo si dobar primjer, ne samo da koriste nego vrlo dobro iskorištavaju, ArmA 2 također koristi 4 jezgre.. |
![]() |
![]() |
#709 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma dobro, ja sam se malo sjebao, mislio sam da ima 7x multi, a ima 8x multi pa onda i nije tako strašna situacija. Za 3.2GHz treba 400MHz FSB-a (a mema može radit na defaultu, 800MHz), a to nije problem ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Guest
|
Ma kupi si Q8400. 1150kn košta, dobar je sad a zbog više jezgri bi trebao bit dobar i idućih par godina.. Svaka pristojna ploča će ga držat na 3.0ghz.. Iako ni početnih 2.66ghz nije malo i samo u nekom benchmarku ćeš osjetit neku razliku, u igrama je ionako grafulja najvažnija.. I tko kaže da Quad ne može radit 24/7? ![]() |
![]() |
#711 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#712 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Sad ste me pak okrenuli u drugu stranu, prvo ko iz stopa svi na E8400 , sad svi na Q8400 hehehe ![]() |
||
![]() |
![]() |
#713 | |
Guest
|
P5Q-E je zvijer koja bi mogla potegnuti i do 500 fsba, a tebi za 3.0 ghz treba nekih 380-ak i to će čak radit na stock voltazi. A kingmaxi ako su ispravni ne bi trebali nikakve probleme stvarati ni za malo jači OC..! Pukni si neki hladnjak za 200kn, ima ih ko ambrozije ![]() Za 24/7 sistem su ti ionako najbitniji zdravi i čisti Windowsi ili što već koristiš. -> Javi se ekipi na softverski pod forum. ![]() Nisam još čuo da 2 jezgre garantiraju stabilnost.. ![]() Citiraj:
![]() A OC ne bi prepustio programu.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 14.08.2009. u 01:55. |
|
![]() |
#714 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Ja bih ti preporučio Q 8200 te neku jeftiniju Gigabyte matičnu.U admu je proc 1030 kn a ima i jeftinijih Gigabyte EP45 ploča cc 600-700 kn .Uz zadnju verziju easy tune 6 programčića koji skineš sa Gigabytove starnice upališ dinamički overklok iz samih windowsa ( konkretno koristim vistu 64 ) .Proc ti je fino cijelo vrijeme na difoltu a kada ti treba veča brzina zbog nekog programa ili igre on se sam podigne na nekih 2, 8 te memoriju na 900 mhz-a . Sve mi uredno radi sa stock hladnjakom jer je proc vrlo mali potrošač struje i ne grije se puno .Znam da je to mali overklok ali ako te zadovoljava dobiješ za relativno male novce solidan komp koji može normalno potjerati svaku igru.A GTA IV , Arma II te još neke druge igre znaju cijeniti 4 jezgre...u skorijoj budućnosti će se to samo povećavati. edit: za napone moram provjeriti kada budem kod kuće ali tempertura ostane ista tj. nekih maksimalno 2 stupnja viša kada je proc maksimalno opterečen ( intel burn test ma max opterečunju ).Osobno mi je draže preko programa jer mi ne treba overklok dok surfam po netu...ovako mi ga klokne 15%-20% samo kada pokrenem nešto zahtjevno.Sve je 101% stabilno. Zadnje izmijenjeno od: Mad Max. 14.08.2009. u 09:33. |
![]() |
![]() |
#718 |
Premium
|
khm...vidio sam ovo ![]() nisam ni to konstatirao. našao sam jednu usporedbu na Tom's...., iako nije baš reprezentativna čini se da quad ne zaostaje baš za E8400 (u nekim slučajima jači) http://tinyurl.com/mlck7h nego, ovo je usporedba Q8200 i E8400 jer Q8400 nisu testirali Na jednom stranom forumu su stavili Q8400 uz bok E5x00 ![]() EDIT: Evo još jedan http://tinyurl.com/lw779n |
![]() |
![]() |
#719 |
Guest
|
A čuj, sve ovisi za što ti treba proc.. I kad je taj test bio.. Jer možda su testirali igre koje vole veći takt, a ne znaju što bi sa "viškom" jezgri. ![]() Svaki dan imaš sve više aplikacija koje znaju iskoristit sve 4 jezgre i onda je razlika velika u korist Quad-a. Ajd jbte idi kupi više te komponente, što god uzmeš nećeš pogriješiti.. Oba procesora su moćna. |
![]() |
|
|