|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
9600XT sa RV350 cipom...moguce???
Kupio ja ljepo neki dan u svima nama omiljenom HGSpotu Sapphireov 9600XT i to odma sa 256 RAMa..pljunuo 1340kn... sve radi tip-top, al uzeo ja Sandru Professional (tool za benchmarking i infromacije o hardwareu) i tamo pise chipset: V350, i RAMDAC 400MHz.. kolko ja znam, a znam jer sam se raspito prije kupnje, chipset bi trebo bit RV360 (jer to je razlika od 9600PRO koji ima RV350) a ne V350 (BTW, di je nesto "R"?) a memorija bi trebala radit na 300 (efektivno 600) Mhz.. S Obzirom da imam staru MAtsonic plocu (MS8137C) mozda zato Sandra daje krive informacije..ali mozda ne... Vec prije sam kupovo u HGSpotu i pozalio al ovaj put sam ispo kod njih zbog popusta na American i cinjenice da su samo oni imali graficku koju sma ja htio...tj. htio sam 9600PRO sa 256 RAMa...al tog uopce nema nigdje (bar tako kaze nabava.net) Mogo bi jednostavno skinut cooler i procitat oznaku čipa al ne zelim riskirat da "oslabim" hladenje..pogotovo ako ima paste dolje jer cu ju morat skidat. Mišljenja?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Re: 9600XT sa RV350 cipom...moguce???
Citiraj:
cooler, na čipu se lijepo vidjelo RV360. RAMDAC je također na 400MHz, ali ti to nije frekvencija samog RAMa na grafičkoj ![]() Skini program Aida32 i u njemu pogledaj za detaljne informacije. Tamo ti baš sve detaljno piše, i frekvencije, i verzija čipa i... E sad, ko prvo, ne da bi možda moglo biti paste ispod coolera na čipu, nego ona MORA biti tamo da bolje provodi toplinu koja se stvara, na sam cooler. Moja preporuka, a vjerujem da će ti i ostali to predložiti, je da obavezno skineš taj mali ventilatorčić i makneš tu pastu sa čipa jer je to opće poznato, smeće. Umjesto toga namaži sa ArticSilver Ceramique pastom (25kn) i onda montiraj na to hladnjak Arctic-cooling, vga silencer,rev. 3.0 (140kn). Naveo sam cijene iz Linksa, to ti je na trešnjevci, ako ne znaš točno gdje, potraži na netu. Ako se pak bojiš to sam raditi, nema frke, dečki iz Linksa će ti to bez problema sami montirati bez da to dodatno platiš. Samo im doneseš grafulju, kažeš da bi zamijenio hlađenje na njoj i ako bi ti oni to mogli montirati. Ja sam isto na svojoj mijenjao hlađenje, ali ne u ovo koje sam tebi preporučio i podigao sam frekve na 600(GPU)/678(MEM). Isplati se dat tih 160kn i onda si miran. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
RAMDAC ti nema baš puno veze s brzinom kartice, više je vezan za kvalitetu slike, i normalno je da je ramdac 400MHz kod svake nove kartice, zadnje su imale 350MHz GF4Ti. Malo se i osjeti u čistoći slike tih 50ak MHz, no u performansama ne. E, a što se tiče frekvencija, neki dan je frend uzeo R9600 non pro koji ima frekve 400/400 (jezgra na razini pro modela ![]() E, sad mene zanima par stvari. ovo mi je prvi radeon i stvarno se grije ko sam vrag, sapphire 9800pr bez hladnjaka na memoriji, pa me zanima koje hladnjake da stavim i dal da mijenjam i hladnjak na GPU? Neki dan sam išo vrtit 3Dmark 2k3 i podigao frekve na 400/700 i kad sam popipao memoriju fino sam se spržio:confused: Nije mi jasno zašto tako vrele čipove pakiraju bez pasivnih hladnjaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
E jel zna netko gdje da nadem OverDrive u Control Panelu Catalysta 4.8??? Kad sam 1. put instaliro graficku odma sam naletio na OverDrive a sad kad ga trebam ga nemogu nac:confused: ...ako je nekome bitno imam 9600XT... i da li se isplati instalirat Catalyst 4.9 beta??? ne igram Doom3 al igram FarCry.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
"Sredio" je problem, za sve je kriva lying bitch Sandra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
pa sandar je poznata lazljivica.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|