|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ograničenje brzine na wlan-u
Dal ima neki program kojim bih mogao dodjeliti svakom korisniku određenu brzinu surfanja jer nas ima 6 na mojoj mreži i onda nekad ide tolko sporo pošto neko skida nešto a mi drugi nemožemo pošteno surfat. Pa bi ja svakom od nas šestorice podjelio brzinu od 4 Mb/s tak da svaki ima jednako. Dali ima kakvi program za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Samo što ima jedan catch - mora biti instaliran na svakom kompu, a ti si onda administrator cijele mreže. Hoće li ti prijatelji to dopustiti?
![]() |
#4 |
|
rekao je da je to njegova mreža - njegova pravila. a šteka im SVIMA kada samo JEDAN skida... dakle nije fer prema ostalima. pa reci im: my way or the highway ![]() uostalome, i da nije njegova mreža već da su svi zajedno vlasnici (bilo da su svi burazi, ukućani, ili da par susjeda zajedno plaća...) ovdje nema govora o nekoj restrikciji, jer bu svatko dobio ravnomjeran dio brzine, pa može i dalje skinuti što želi, ne limitira ukupan promet već brzinu, neki veći download bu trajao malo duže ali zato će svi ostali normalno surfati, neće im štekati... a to je cilj, da svi budu sretni ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedini ja imam pristup wlan modemu (Gigaset SE555) i kod mene je kod kuče a malo sam čačko po postavkama rutera i tamo nisam ništa našao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
pa dao sam ti link gore u postu br. 2 to staviš svakome na komp, i možeš udaljeno (preko mreže) pratiti jel ga netko ugasio na svom kompu, koji su limiti, podešavati itd... sa http://www.netlimiter.com/ http://www.netlimiter.com/img/scrsho...hot_radmin.png Citiraj:
pa ako staviš 20 GB po korisniku, vjerojatno mu onemogući daljnju vezu kada probije taj limit.... vidio sam tu opciju, ali nisam nikad palio ![]() a oni koji jesu, navodno imaju problema http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34393
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 03.08.2009. u 16:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |