|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Wireless pomoć?
imam problem sa Wireless-om, naime ispred kuce ga mogu hvatat a u sobi ne , tj. ne moj Wireless vec od susjedne firme, zanima me dali mogu ikako kupiti neku bolju antenicu ili ruter koji će malo pojačati domet moga kompjutera pa da mogu hvatati taj signal, hvala lijepo na pomoći unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Premalo potrebnih podataka za bilo kakav odgovor. O kojem se routeru ili ap radi, koji su wireless klijenti (laptop ili komp), ako je komp koja je kartica i kakva je antena na njoj, raspored "u prostoru" ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
uff sad , router je od HT-a moram vidit koja je marka jer ovo pisem sa posla, običan je klasični komp ništa specijalno, recimo da od signala do kompa ima 2metra i na prozoru mi hvata signal a na stolu nema nista ,znaci kad dodjem sa smart phonom na prozor vatam signal kao od šale kad sjednem na komp 2 metra dalje nista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Mogao biš se baciti u izradu kantene - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34534 Neće biti skupo, ali će ti pomoći da vidiš na ćemu si. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ako ti sa kantenom signal bude slab napraviš biquad antenu. Imaš sheme na netu. Ta biguad antene je za jedno 2.5 puta jača od kantene, treba ti 130x130 mm aluminija ili bakra i 30cm 1.5 mm^2 bakrene žice i kabal za wireless. Sa nekom plastikom (ja sam koristio posudicu u koju se stavlja spužva za aranžmane) zaštitiš antenu i staviš je van pa će ti biti još bolji signal.
![]() |
#6 |
Premium
|
a sta je sa acess pointom, tako sam dobio info da on moze pomoc , na kojem on principu funkcionira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
6. post a još neznamo / nisi napisao koji je tvoj AP / Router |
![]() |
![]() |
|
|