|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Problem s ventilatorima (ili procesorom, matičnom)
Pozdrav ![]() Računalo sam kupio u 11 mjesecu '08 godine,cijeli komplete za oko 4500 kn. Konfiguracija : Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz (2 CPUs) Memory: 2048MB RAM Hard Drive: 320 GB Video Card: NVIDIA GeForce 9600 GSO S samim početkom je imao oko 45-50c bez ikakvog overclockanja il nečega.Nakon nekog vremena se je počelo teže palit na switch(nije htjelo isprve) ali je većinom radilo.Prije dva tjedna su mi igre počele teže štekat,čega nije bilo prije,no onda sam išao očistiti prašinu od ventilatora i tad su počeli još veći problem.Temperatura je počela rast te dolazit do oko 92-100c te se automatski i gasit nakon otprilike 15-45sec. Noob sam totalni u hardwareu pa bih htjeo neku pomoć.Iako se vidi da imam samo jedan post,sto posto cu i ostati na ovim forumima ![]() Sry na hrpi teksta, Petar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nosi na servis, nek provjere jel dobro leži hladnjak procesora, šta je sa ventilatorom istog, ako je ispravljač kakav MS šroteks il slićno neka probaju sa nekim "normalnim", . . . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Usisivač u ruke i očisi hladnjak od procesora, također ne bi bilo na odmet nabacit novi sloj termalne paste ako si poduzetan ili imaš nekog frenda koji je to već radio, također možeš kupiti dodatni vent i ušarafiti ga na kućište iza cpu hladnjaka da baca van topli zrak, što veći ti stane to bolje ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 24.07.2009. u 11:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ako misliš na isto na šta i ja mislim,temperatura je 95-100c,ako ne,daj malo pojasni na šta točno misliš i kako da točno dodjem do toga Termalna pasta,gdje to mogu kupiti i gdje se to stavlja? I imam neki jadni hladnjak od procesora,da kupim novi? --> http://www.bug.hr/_cache/a32a33f67d1...7dcc237195.jpg Bolje da ne pitam frendove,svi pet puta veći noobovi od mene.. =p.. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.07.2009. u 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Skini si programčić Everest i tamo ćeš naći opciju senzor gdje su ti očitanja temperatura chipseta na mbo, procesora i grafe pa pogledaj kolike su ti temperature i navedi tu, hladnjak od procesora možeš posisati za prvu ruku a moj prijedlog za zamjenu paste ti je da pogledaš po forumu malo i pitaš kolegu koji je koji živi negdje u blizini ako bi ti mogao napraviti uslugu i to zamijeniti, obična vulgaris termalna pasta ti košta ne više od 10 kn. Pogledaj i ako su sve kopče hladnjaka sjele na matičnu, ako ima lufta, prikvači to.
![]() |
#7 |
Oppa Gangbang Style
|
prvo provjeri ova 4 pina što ti drže cooler za matičnu, a onda idi dalje sa detekcijom problema tako je i kod mene bilo u početku, pinovi nisu dobro držali i temperature otišle na 90 C i više edit: reče klovn, koji bješe brži od mene i ostalih (po običaju) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Problem je u tome,što ja ne stignem upalit računalo do kraja,zbog te velike temperature.Jedino ako u bios-u mogu nekako na brzinu. Znači da kupim novi hladnjak?Kojeg to kolegu? =p Mogu ti reći da se osjećam prilično glupo i dosadno ovdje,haha ![]() @Emil:Vidiš..pinovi..vidio sam ja da ne drže baš predobro..probat ću i to.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Potraži tu na forumu kolegu s nickom viking.software on je s Krka, pa ga pitaj malo a sam možeš pogledat i pričvrstiti hladnjak ako je kopča slučajno izletjela iz ležišta pa je to uzrok pregrijavanja, to bar nije teško ![]() EDIT: pinovi=kopče @E-mil - tko nema u glavi ima u ogromnim klovnskim stopalima ![]()
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ok. Puno vam hvala,sve ću isprobati kad stignem kući,trenutno sam na poslu te sam tu mogao jedino doći do interneta. EDIT ![]() EDIT : Ee..btw..dali da kupim novi hladnjak ili ne..jer ovaj mi se baš i ne svidja ![]() Zadnje izmijenjeno od: BogovicH. 24.07.2009. u 12:29. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Očišćeni stock hladnjak uz frišku pastu na procu ti je dovoljan ako misliš držati procesor na defaultnom taktu, a ako ga misliš clockat i dizat voltažu uzmi si nekog AC Freezera 7 pro ili tako nešto a ako samo iz estetskih razloga želiš mijenjati hladnjak to je tvoja odluka, ugl. imaš na forumu thread samo o hladnjacima pa se konzultiraj što kupiti ![]()
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() EDIT : Sad sam kod kuće,proradilo je,naravno(ty ![]() Je to u redu? Zadnje izmijenjeno od: BogovicH. 24.07.2009. u 15:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Opet malo toplije da u idle temp bude 60 ali ok ako je slab propuh i to sve prolazi.. Ali sto (koji process) ti zdere tako CPU pa ti je stalno u 100% ? PS.Ovo je isto jedan od razloga povisene temp. tvog procesora.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|