Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2009., 10:53   #1
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Laptop problemi

Čudni kvarovi na mom laptopu su se počeli javljat zadnjih tjedan dana!

Problem: Svakih par sati laptop uđe u neko čudno stanje štekanja... gdje mi sve počme štekat...(pjesme u aimpu štekaju... firefox se zaledi... kao i sve ostalo)... ponekad iziđe iz tog stanja i nastavlja s normalnim radom... ponekad se sruši... tj. ja ga ubijem vađenjem baterije.

Moje ideje: To mi se počelo događat na xp-ima pa sam mislio da je možda kvar softwerske prirode i zbriso cjeli hard disk. Stavio Windowse7 gore... problem se javlja i u 7-ci.
Onda sam mislio da je memorija... istestiro ju sam memtest-om prošla 2passa... istestiro ju sa Windows memory testom... isto prošla.
Onda sam okrivio hrad disk...On je prošo Seatools Hitachi-jev dijagnostički program i windows test...
Ispito sam još temperaturu u eversetu pod stress testom penje se na velikih 85C (u jezgrama), ali everest ne pokazuje da procesor throttla.

Sad mi ponestalo ideja što bi moglo bit... Ima neko ideju što da još napravim da dijagnosticiram kvar?
Radi se o 2.5 godine starom HP nx9420 laptopu (2gb rama 120gb hhd COre2Duo 1.8GHz...)
MARVIN je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2009., 14:31   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
3dmark odvrti

i prime pusti da vrti 8 sati.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2009., 19:44   #3
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
odvrtio 3dmark... prošo ga normalno, ali odmah nakon njega upalio prime95, zgasio se od pregrijavanja. dao mu 5min da se ohladi upalo opet stavio na hladniju površinu i sad već 4sata vrti prime95 bez problema.
Jel to štekanje može biti od pregrijavanja samo, jel neopterećujem ga previše igrice igram na desktopu a ovo mi je više samo za surfanje na kauču, ali već duže znam da kad se opetereti dolazi do gašenja, vjerojatno treba očistit ventilatore i pasivne izlaze, ali ne znam da samo to može biti razlog štekanja???

uglavnom danas idem na more s njim pa ću to radit kad se vratim, a do tada bude valjda izdržio!
MARVIN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno