|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Problemi s SX763 routerom
router-->internet--->video software na x lokaciji -->
Pa u cemu je caka ? Firewall na t-com stanici je iskljucen. Daklem. Zderem se s crap simens gigasetom cijeli f***ing dan. Napravio sam DDNS i port forwarding na port 2500.
DDNS test.dyndns.com Port forward: public port: 2500 local port: 100 local IP:192.168.1.100 Na local portu je spojen jedan uređaj koji se treba nadgledati preko neta. Znaci, nešto kao video kamera. Port je slobodan, DDNS je aktivan i provjeren a kad se pokusavam spojiti na router preko neta i s neke druge lokacije, nema sanse. "Slikovno" Video-->router-->internet--->video software na x lokaciji Pa u cemu je caka ? Firewall na t-com stanici je iskljucen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi naveo o kojem se sw radi. Provjeri koji sve portovi trebaju biti "otvoreni" za njega, često treba više portova a ne samo jedan (100), vidi u postavkama programa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Radi se o standardnom network client software-u za nadgledanje kamera. Tu ti je link na ddns postavke za isti program: http://www.radical-i.com/radical/rad...ort_ddns_1.php Btw. ja sam u ovaj post na forumu stavio port 2500 radi lakšeg opisa. Znaci sve je isto samo se koristi 5445 port-a. Snimač je spojen na router. IP snimača je ovaj gore definirani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Otvorio sam manual 1. verzije (4 Ch) da dobijem više informacija. Prvo postavi u snimaču u network sekciji: Port=5445 (za sada ostavi taj) Client Access=ON Bandwith Saving=ON Network Type=LAN (ovo definira fiksnu IP adresu uređaja) IP=192.168.1.100 (gore si definirao tu i unio PortForward routera) Gateway=192.168.1.1 (IP adresa routera) Subnet Mask=255.255.255.0 DNS Server IP=195.29.150.3 ili 195.29.149.196 (IP adresa DNS srvera ISP - a, ovo je za T-Komu) DDNS=ON (uključuje funkciju) Slijedi Save and Reboot uređaja kako bi postavljeno bilo sigurno i aktivno. Iako u manualu piše da je dovoljno propustit TCP promet pri definiranju funkcije u routeru, u primjeru na webu stoji Both (za obe vrste prometa, i TCP i UDP). Ako i dalje ne radi a sumljaš u propuštanje porta u routeru (PortForward), alternativa ti je postavljanje IP adrese uređaja DMZ zonu u postavkama routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Drago mi je da znas o cemu je riječ :-). Podesio sam snimac na način kako si predlozio i dodao DMZ za svaki slučaj. Kako trenutno ne mogu testirati budem se javio ovih dana. Hvala ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|