|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
(riješeno) LG 32LG5000 - HDMI, HDMI
Radim HTPC ... Kupio sam navedene komponente ... Gigabyte MA78GM-UD3H,AMD 780G/SB700, S. AM2+ (AM3), 6xSerial ATA Procesor AMD Athlon 64 X2 7850 Black edition, socket AM2, BOX ! Frontier Media Center 400W ATX2.0,USB2.0+AV jack HDD Seagate 320GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12 DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6 DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL CANYON WLAN PCI adapter, CNP-WF511, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g i imam TV LG 32LG5000 uglavnom glavni problem je u tome što nemogu spojiti HTCP sa TV-om preko HDMI kabela ... Probao sam ... stavljati razne verzije drivera od najnovijih do starijih .. Probao sam mijenjati kablove ... na kraju sam kupio pozlaćeni HDMI kabel 1.3 verzija ... , ne radi Probao sam spojiti HTCP sa kompom i preko DVI - HDMI adaptera .... međutim niti to ne pomaže , pokušao sam i mijenjati mjesta na koja spajam HTCP u TV ..., pokušao sam promjeniti par verzija Linuxa , win xp sp2 , sp3 , Vistu sp1 , sp2 međutim ništa od toga ... Uglavnom trenutno jedino šta radi je spajanje HTCP-a sa RGB kablom , što mene ne zadovoljava naročito ako postoji 3 HDMI ulaza u TV ... po stranim forumima sam, primjetio da ljudi imaju dosta problema sa spajanjem HTCP - LG5000 TV preko hdmi kabela , ali nigdje nisam pročitao riješenje istog ... već tjedan dana surfam , testiram , čitam ali ništa od toga ... Molim pomoć dal je netko uspio spojiti navedeni TV preko HDMI kabela ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koliko mene pamćenje služi može biti spojen ili DVI ili HDMI, neće raditi ako je spojeno i jedno i drugo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
ok ... ali probavao sam i samo sa HDMI - HDMI bez dvi konvertera i bez RGB kabela pa ne radi ... te note sam primjetio i ranije te sam ... ali najvise me zabrinjava to šta dok sam krenuo tražiti rješenje po forumima kako našim tako i stranim naletio sam na postove u kojima se tvrdi da taj TV ne podržava spajanje PC -a sa TV-om preko HDMI kabela ... već samo RGB kablom .. zato sam postao ovdje ovakav post da me netko razuvjeri u tu tvrdnju,po mogučnosti netko tko je spojio taj televizor sa svojim HTPC -om preko HDMI kabela ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
A one opcije u CCC-u?
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima li kakvih promjena na ekranu kompa ili TV-u kad ubodeš HDMI? Inače, slika bi morala biti i tijekom POST screena...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Kaže za njegov LCD TV da ima tri HDMI 1.3 priključka. Ne kužim se baš najbolje u to i neda mi se sad to čitati i proučavati, ali mislim da mu njegova integrirka ne "podržava takav HDMI". Pročitaj tu na ovim linkovima, možda pronađeš rješenje ili probaj postaviti pitanje na Audio/Video podforumu: AMD 780G Chipset: Flexible Radeon HD 3200 Graphic Citiraj:
Understanding the Differences between HDMI Versions ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
thopok ovaj link nisam ranije vidio kada dođem kući krećem u postavke Control panela ... nadam se da će pomoći na prvi pogled ima smisla ... javim se poslijepodne ... P.S. ako netko ima taj LCD (32LG5000) spojen sa HTPC hdmi - hdmi neka me PM. da mogu mirno spavati .. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Nažalost razočarenje ... Pokušao sam podesiti TV po uputama ,ali za razliku od uputa u kojima kada spojite monitor i TV , ja TV ne vidim kao (sekundarni ) monitor ili TV .(čini mi se kao da TV jednostavno nema instrukcije da komunicira sa računalom) Jedino šta se desila jedna čudna stvar ... 1. Uključim monitor u DVI ... i TV u HDMI .. i u trenutku kada sam uključio HDMI u računalo mo0nitor se isključi i slika se preko HDMI-a vidi na TV -u. ali jednostavno kada se resetira računalo ponovno se izgubi ,a u CCC-u kao da nema TV-a. Zadnja solucija mi ostaje da pokušam staviti Windows 7 .... tko zna mozda oni našprave nekakvo čudo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ova "čudna stvar" je već poznata i događa se i kod "normalnih" kartica u nekim slučajevima (mislim da je to zato jer software kao misli da je HDMI uvijek prvi i glavni u selu pa ga automatski postavlja kao primary display) vidiš da si ipak uspio dobiti sliku na TV preko HDMI |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Dakle TV radi, kabel radi samo bi ja rekao da je problem u ploči tj integruši na njoj Daj fino posudi od nekog grafu pa probaj i time isključi tu mogućnost Nemam 32LG5000 ali imam 32LG6000 i TV normalno radi preko DVI-HDMI kabla (DVI na izlazu iz grafe - HDMI na TV-u) i to sa najjeftinijim smećem od 20-ak kuna
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
BIOS postavke na D-SUB/HDMI i trebalo bi raditi. Eventualno u CCC-u stavit kvačicu na forsiranje detekcije tv-a i ako treba custom reza...
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Meni radi sve bez intervencija s grafom s ploce i na 37lg5000 i na 32lg3000. Istina na win7, mozda je do toga. Dakle cista spoji-upali-radi operacija. Cak i zvuk radi iz prve, nesto sto je hd4830 bilo nemoguca misija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Kod mene na 32LG6000 dela sve plug 'n' play bilo na XP-u, Visti, Sedmici ili OSX-u Tak da čisto sumnjam da mu je do OS-a
![]() |
#18 |
Registered User
|
Eto ovdje ima ljudi koji su voljni pomoći pa da podijelim svoja saznanja. UFF Uglavnom problem još nije riješen ali sam na tragu rješenja. (EDID Extended Display Identification Data), ... EDID sadrži informacije potrebne za podešavanje izlaza iz izvornog uređaja Glavni problem je verzija EDID-a u mojem LCD-u . Model LCD-a 32LG5000 ima na sva tri HDMI ulaza u TV EDID ver. 2.0 koju driveri nisu sposobni pročitati( nekompatibilnost ) po mom mišljenju to je promašaj i LG-a i ATI-jevih drivera. Promašaj LG-a je to da U pravilu proizvođači stavljaju na dva ulaza EDID 2.0 , a na jedan ulaz stariju verziju 1.3 ili slične kombinacije. Pa onda ako vam grafička ( PC ili bilo koji drugi uređaj ) slučajno iz prve javi no signal i sl. tj. da ne može pronaći informacije o vašem TV-u rješenje je promjena HDMI ulaza sve dok ne pronađete onaj koji ima EDID 1.3 . Promašaj ATI-ja je taj da zbog verzije EDID-a 2.0 CCC (ATI-jev kontrol panel) ne može pročitati o kojem se LCD-u radi, koje refresh rate i rezolucije podržava i sl ... E sada postoji par mogućnosti koje moram isprobati (nemam baš previše vremena pa to sporo ide) 1. Rješenje koje mi se najmanje sviđa ali izgleda da to funkcionira. - isključiti u CCC-u čitanje identifikacije iz EDID-a , te prisiljavanje rezolucije i frekvencije. - mana je u tome šta stvar ne funkcionira kako treba 2. Najbolje rješenje - kontaktiranje servisa (već učinjeno) da li mogu na jedan HDMI ulaz staviti EDID 1.3 za moj LCD - koliko sam čitao po stranim forumima ima par servisa koji su takvu stvar napravili ljudima i to savršeno funkcionira. 3. Instaliranje linuxa i testiranje jednog programčića koji omogućuje driverima da pročita EDID 2.0 barem sam tako razumio da stvar funkcionira 4. Kontaktirati servisere u Njemačkoj , Britaniji da li mi mogu poslati EDID 1.3 za taj model TV-a (ako postoji) tko pita ne skita hehehe ... 5. skriptiranje EDID-a 1.3 te ukucavanje istog u TV 6. Navodno se mogu izraditi i čipitrani emulatori za to , u to ne bih ulazio ... Drugo rješenje mi je najbolje zato što volim kada stvari funkcioniraju kako treba bez prisile i kompliciranja. Kupiš spojiš i da radi ... Eto i jedan zaključak ... Pazite koji LCD kupujete ako planirate jednostavno spajati HTPC (računalo) na TV preko HDMI kabela, a da radi bez posebnog kopanja po drajverima i sl. gluposti. Zadnje izmijenjeno od: Kruno2. 15.07.2009. u 12:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
"Pazite koji LG LCD kupujete ako planirate jednostavno spajati HTPC..." ![]() Sa Philipsom i Panasonicom nisam imao ovakvih problema. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |