Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.08.2004., 12:02   #1
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Future of ATI

Zanimaju me komentari na temu clanka:

http://www.theinquirer.net/?article=18029

Moglo bi biti nesto u tome iako sam ATI fan...
A-V je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2004., 13:16   #2
jborozan
Registered User

jborozan's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Najveća atijeva boljka su drajveri, ati grafičke kartice imaju snagu, ali kanađani su izgleda loši programeri, ali nadoć će to nemajte vi brige, što se tiče PS3.0 za to još ima vremena, ali nije za baciti, pronašao sam negdje na webu da ati piše OpenGL drivere nove od početka, s 0. Ati već ima neke prednosti u unrealu i farcry-u.
P.S Budućnost nije DOOM3 engine pa ni Half-life2 nego Unreal 3 tu treba vidjeti tko je bolji, tko ima snage za dva miljuna poligona sa superrealnim osvjetljenjem i sjenčanjem.
jborozan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2004., 13:40   #3
A-V
Premium

A-V's Avatar

Ovaj forum sam otvorio je bih kupio novu high end karticu. Bio sam vec skoro odlucio za X800 ali se nakon citanja spomenutog clanka pitam jel to sad najbolje rjesenje. Zelio bih da mi potraje barem godinu i pol do dvije bez brige oko nadolazecih naslova i snizavanja kvalitete game-anja. Dosada me ATI odusevio pa ne bi volio vidjeti da ga Nvidia potuce a mene namagarce...

Any thoughts?
Staro 24.08.2004., 14:04   #4
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
zanimljiv clanak... doista - samo ne znam sto da mislim o tipu koji ga je napisao - cini mi se kao svestrani novinar a ne osoba koja samo prati dogadanja na informatickom planu...
ukratko - sto se tice grafickih istina je da bi ti se sad na dulje isplatila nvidia nego ati jer od nvidie chipvi su novi dok je ati samo pojacao stare chipove
Staro 24.08.2004., 14:18   #5
A-V
Premium

A-V's Avatar

Bas sam se i bojao da je to najlogicniji zakljucak jer sam se naviko na ATI i s njim znam na cemu sam. A i nisam sklon formatu i reinstalaciji windowsa sto je gotovo neizbjezno ako bi mijenjao ATI -> Nvidia. Komp sljaka super i neda mi se to riskirat zbog necije price... Uostalom za svaki clanak u prilog Nvidie dolazi isti takav za Ati pa sad ti znaj tko tu pije a tko placa
Staro 24.08.2004., 15:01   #6
jborozan
Registered User

jborozan's Avatar

Pa i mene muči što da uzmem X800pro ili 6800gt, ovi iz buga kažu da je to tu negdje da i jedna i druga imaju neke prednosti i mane ali malu prevagu daju 6800gt radi PS 3.0
Staro 24.08.2004., 15:04   #7
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by A-V
Bas sam se i bojao da je to najlogicniji zakljucak jer sam se naviko na ATI i s njim znam na cemu sam. A i nisam sklon formatu i reinstalaciji windowsa sto je gotovo neizbjezno ako bi mijenjao ATI -> Nvidia. Komp sljaka super i neda mi se to riskirat zbog necije price... Uostalom za svaki clanak u prilog Nvidie dolazi isti takav za Ati pa sad ti znaj tko tu pije a tko placa
Eh, nema tu tko pije a tko plaća-nvidija ti je trenutno puno ISPLATIVIJA(i JAČA) ako misliš imati kartu na dulji period.ATI je odličan, ali trenutno se radi o steroidiziranim karticama bez ikakvih novih featurea.Kada dođe u potpunosti shader 3.0, a ti budeš imao trenutnu ATIjevu karticu, budeš vidio kako će se gušiti...ja priznam ovo-ati je pobijedio debelo u prošlom krugu, a sad je NVIDIa zadala JAK udarac.Pročitaj članak na ovom siteu, pcekspertu, pa se onda odluči...drivere samo "počupaj" dobro, tj pravi uninstall, i ne vidim zašto bi ti to trebalo.Ja sam davno na jedan komp sa 7500 stavio gf3Ti200, i nikakav uninstall OSa nisam radio...

NOTE:da se razumije, posjedovao sam razne kartice, ne samo ati i nvidia, a kupovao sam po onom što je bilo bolje tada, bez obzira bila to jedna ili druga.
Užasno me živcira taj "ne znam na čemu ću biti s nvidiom", nvidia ima odličnu sliku sada, odlične ramdace, dobro se kloka, i još uvijek su driveri
ISPRED atijevih, a oni OPEN GL jako ispred.

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2004., 15:53   #8
dadinjar
Registered User

Datum registracije: Apr 2004
Ma ja mislim da je sve to bezveze. Molim Vas lijepo da mi netko objasni koja je svrha od toga da u svakoj najnovijoj igri imas prek 100 frame-ova ,pa da zbog toga kupujes najskuplju grafulju.
Evo za primjer ja imam Sapphire 9600XT i nakon svih onih prodika DOOM radi bolje na Nvidia-i nakon Humus-ovog tweaka igrao sam DOOM na 1024x768 medium detalji i recite vi meni kakve sam ja to fotorealisticne detalje propustio u onom monotonom mraku koje bi inace vidio sa 6800 ultra ,ha?:mad:

Cijeli koncept dooma mi je totalno jadan (trebao bi reprezentirati najbolju igrivost i grafiku a ono cijelo vrijeme hodas po mraku sa svjetiljkom i pitas sto ce te zaskociti sljedece i koliko ce veliko biti ,nakon nekih pola sata igre te to zivcira ,ne?): bonker2
E pa tu ja smatram da ce Half Life 2 poraziti Dooma jer je Half Life pucacina s pricom koja je na Zemlji (vani) a ne po glupim mracnim hodnicima na kojima ti ne trebaju teksture i efekti jer ih i ne vidis :mad: !!!!
Sto se tice koju graficku kupiti za mene je vazno da fura igre prek 25 fps i da je jeftina (cisti primjer 9600XT) jer ionak se ta graficka industrija razvija prebrzo da bi si mogel prisutiti najnoviju graficku
jer vjerujte mi da nikakve bolje fotorealisticne detalje necete primjetiti na skupljim grafuljama (efekti su jednako isprogramirani
i jednako se vrte na svim konfama) samo je pitanje na koliko frame-ova ce se vrtiti...Ako vi zelite max framerate u svakoj novoj igri onda dajte 3000kn za grafulju ,ja sigurno necu ,meni je 30 cist dosta.

Pozdrav!!!
Staro 24.08.2004., 16:56   #9
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by jborozan
Pa i mene muči što da uzmem X800pro ili 6800gt, ovi iz buga kažu da je to tu negdje da i jedna i druga imaju neke prednosti i mane ali malu prevagu daju 6800gt radi PS 3.0
Uzmi r9800 pro ili nešto u tom rangu jer ti procesor ima snage za nahraniti podacima otprilike nešto u tom rangu...za x800 i jače mislim da se isplati pričekati PCI Express ploče za AMD-a...za razliku u cijeni uzmi još 512mb rama,i još ti ostane >1500kn u džepu
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2004., 17:23   #10
jborozan
Registered User

jborozan's Avatar

Što god da kupiš vjerujem da ne možeš pogriješiti ako ćeš mene pitati uzmi 6800gt
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2004., 21:58   #11
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by dadinjar
Ma ja mislim da je sve to bezveze. Molim Vas lijepo da mi netko objasni koja je svrha od toga da u svakoj najnovijoj igri imas prek 100 frame-ova ,pa da zbog toga kupujes najskuplju grafulju.
Evo za primjer ja imam Sapphire 9600XT i nakon svih onih prodika DOOM radi bolje na Nvidia-i nakon Humus-ovog tweaka igrao sam DOOM na 1024x768 medium detalji i recite vi meni kakve sam ja to fotorealisticne detalje propustio u onom monotonom mraku koje bi inace vidio sa 6800 ultra ,ha?:mad:

Cijeli koncept dooma mi je totalno jadan (trebao bi reprezentirati najbolju igrivost i grafiku a ono cijelo vrijeme hodas po mraku sa svjetiljkom i pitas sto ce te zaskociti sljedece i koliko ce veliko biti ,nakon nekih pola sata igre te to zivcira ,ne?): bonker2
E pa tu ja smatram da ce Half Life 2 poraziti Dooma jer je Half Life pucacina s pricom koja je na Zemlji (vani) a ne po glupim mracnim hodnicima na kojima ti ne trebaju teksture i efekti jer ih i ne vidis :mad: !!!!
Sto se tice koju graficku kupiti za mene je vazno da fura igre prek 25 fps i da je jeftina (cisti primjer 9600XT) jer ionak se ta graficka industrija razvija prebrzo da bi si mogel prisutiti najnoviju graficku
jer vjerujte mi da nikakve bolje fotorealisticne detalje necete primjetiti na skupljim grafuljama (efekti su jednako isprogramirani
i jednako se vrte na svim konfama) samo je pitanje na koliko frame-ova ce se vrtiti...Ako vi zelite max framerate u svakoj novoj igri onda dajte 3000kn za grafulju ,ja sigurno necu ,meni je 30 cist dosta.

Pozdrav!!!
Konaćno da se našo netko tko razmišlja normalno:clap:
Staro 25.08.2004., 00:56   #12
jborozan
Registered User

jborozan's Avatar

Vidi novi članak o 6800gt, leadtek je vrhunski izbor ali su izostavili glavnoga, gainward, njihov golden sample ima odlične performanse i po defaultu je postavljen na 400/1100, znači "ne gubiš garanciju" a imaš ultru za 1000 kn manje uz to ide ibundle s doom-om 3. 3700kn
Staro 25.08.2004., 11:35   #13
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by jborozan
Vidi novi članak o 6800gt, leadtek je vrhunski izbor ali su izostavili glavnoga, gainward, njihov golden sample ima odlične performanse i po defaultu je postavljen na 400/1100, znači "ne gubiš garanciju" a imaš ultru za 1000 kn manje uz to ide ibundle s doom-om 3. 3700kn
Naravno, treba ti i ostatak konfiguracije da bi mogao ići u korak sa grafičkom, znači sve skupa cca 15000kn
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2004., 01:04   #14
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by dadinjar

Pozdrav!!!

:clap: :clap: tako je
hrca je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2004., 19:49   #15
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Prema mojim iskustvima i iskustvima poznanika i prijatelja...

DirectX driveri od ATi-ja i nVidije su podjednake kvalitete. Svi poznanici koji su imali ATi ili nVidia kartice nisu imali nekih posebnih problema u vezi s driverima. NIkakva rusenja, nestabilnosti bla,bla... sve je radilo kako je zamisljeno, a problemi s nekim pucanjem textura u nekoj igrici i slicna saranja se uvijek dovoljno dobro daju rijesit novijim(ili starijim) driverima (pojavljivalo se random neovisno bili ATi ili nV)

E sad... sta se tice OpenGL drivera.. e tu ti je vec pjesma jako na stranu nV. Driveri su brzi, efikasniji... i nemaju nikakvih problema ni s profesionalnim aplikacijama. ATi-jeva OpenGL podrska, s druge strane, vrlo cesto uopce nije detektirana od strane nekih profesionalnih programa pa se ovi grozno spori u odnosu na stroj sa nV karticom(jer rade na softverskom rendereru).

Sta se tice najnovijih chipova... mislim da nV ima malu tehnolosku prednost, ali isto tako mislim da x800 chip nema nekih znacajnijih hardverskih mana ( kao sta je GfFX imao) koje bi drasticno povecale razliku u preformansama u odnos GF6800.

Sve u svemu... ako ti je bitna OGL podrska u profi programima - biraj nV. Ako ti je opcenito bitan OGL - biraj nV.
Sta se tice D3D..tu je ATi mozda mrvicu bolji..ali to je samo mozda.

Sve u svemu.. ja sam svojevrsni ATi fan..ali ipak mislim da je nova GF6800 bolji izbor od x800. Mada mislim da s nijednom od grafickih na kraju neces imat dojam da si "namagarcen"....

Enivej... Ati bi trebao FireGL tim za drivere zaposlit na ATi OGL driverima

Dakle, preporuka: Uzmi GF6800 (ako vec oces "bacit lovu")
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2004., 20:33   #16
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
@JC Denton

Ovo je OT,ali me zanima šta ti je s monitorom jer imam istoga... I di si ga kupio?
tihomir je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno