Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2009., 09:00   #1
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
DDR2 RAM nikako preko 2.09 V na DFI DK P45

Konf->
CPU: C2D e5800 @3.77 def voltaza hladjen EK vodom
MBO: DFI DK p45 T2RS, NB 1.2 V, FSB 444 MHz
RAM: G.Skill 2x2GB 1066 5-5-5-15 2.1 V
PSU: Tagan 580 vata U-15, kupljen u 11.mj 2006.
GPU: 4850 1GB, Gainward, Innovatek GPU blok

Eto jos jedan koji ima probleme s p45 cipsetom. Problem je u tome sto nikako ne mogu namjestiti napon na vrijednosti vece od 2.09 V. Dakle, postavim li napon na npr. 2.147 V pri bootanju W7 ili XP dolazi do reseta sustava i tako da u nedogled zaglavljuje u ponovno krece. Probao i s def vrijednostima za CPU takta i napona i s OC taktom CPU-a - stalno ista prica.

Googlam i trazim po forumima vec mjesecima o ovom problemu, sve sto nalazim su vojske nezadovoljnih p45 korisnika bez odgovora.

EDIT - mislim da sam pronasao rjesenje: Zena me psuje sto sam uzeo Intela (AMD-ovi kompovi nikada nas nisu izdali), a ja sam napravio nesto iz ocaja i mislim da sam popravio stvar. Overclockao sam RAM na 1071MHz i sada najednom mogu 2.11 V bez problema potegnuti, stabilno radi. Probao sam 1090 MHz (isao sam s FSB preko 450 MHz) i najednom nestaju problemi s 2.14 V. Postigao sam stabilan rad. Ima li kakvog objasnjenja za ovo ponasanje???

Napajanje? Znam da je Tagan na zlu glasu, ali CPU sam posve stabilno s njime odveo na 4.25 GHz, graficku clockao, a koliko vidim - svi se vazni naponi drze jako dobro. OK, osim 3.3 V, koji malo pliva izmedju 3.27 i 3.33 V.

RAM je zavrsio memtest u DOS-u 14h na 800 MHz CAS4 bez greske, a na 1066 MHz je radio 2 sata.

Dakle, koji bi razlog bio nemogucnosti dizanja napona RAMa preko 2.09 V?

EDIT 2: Nemam pojma sto je s plocom, ali kada ga ujutro palim - opet isti problem. No nakon jedno 10 restartova kompa - sve proradi ko urica. Memtest bez greske dva sata... Pogledao plocu, usporedio njezino sadasnje stanje s fotografijama koje sam slikao kada sam kupio plocu i mogu reci da niti jedan kondenzator ne izgleda drugacije, niti vidim kakave degenerativne promjene na ploci...

Molim pomoc!

Heh, Intela vise necu uzimati, ljubomoran sam kako susjedi koji imaju Phenome II uopce nemaju probleme sa svojim sustavima...

Zadnje izmijenjeno od: Amepshi. 14.07.2009. u 10:19.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno