|
![]() |
#1 |
Guest
|
(riješeno) AMD 7750, napajanje i tko zna što...
E ovako , jučer ja , sav sretan kupim AMD 7750 X2...i upiknem ga u svoju kantu u kojoj je do tada radio AMD 4050e (45W)...ostatak konfe; 4x2 gb DDR2 800 Kingmax 3x HDD ATI 4850 512 DVD-RW , dva dodatna venta etc... napajanje : RAPTOX 450W iz 2007 g., tada bilo kao neko "uber cool super duper RAPTOX marka s perspektivom ., kenj,kenj" .... problem prvi : Temperatura novog procesora sa stock coolerom HOP na 65-70C! Pokrenem Call Of Juarez 2 , počne smrdit po plastici iz napajanja...reko , više autosugestivno onak sebi : "ma zajebi , nije ti napajanje CPU ti se grije , nije dobar hladnjak , ma bus kupio novi samo smanji napon na CPU i sve 5" ..i ok , spustim ja napon sa 1.3 na 1.2 . Vrtim Prime95..temperatura oko 60-65...rekoh opet sebi autosugestivno : "ajd zajebi nije strašno izdržat će 10 dana do plaće pa ćeš ubost novi hladnjak". I , napokon danas , slobodan dan , jebemu , obavio sve po gradu , okolo , cura ovo ono danas nekaj gnjavi , sve ono, po standardnoj shemi , skuhao nescaffe , i naravno , idem se malo izgustat na Call Of Juarez 2 ...i nakon 20 min ubijanja onih sjevernjaka , jahanja , dvoboja ,saloona...PUFFFF komp se zgasi- Probam upalit ponovo , ne ide! Isčupam onu žicu iz struje.i probam ponovo...ne ide. Rekoh , crko proc. , stavim stari 4050e ,radi sve...probam i novi 7750 radi opet sve..ponovo , al ipak stvljam opet stari 4050e , zlu ne trebalo. Sad vi meni recite , ovo su simptomi slabog napajanja jelda??? Jel nakon kad se komp zgasio , kad sam ga probao ponovo upali , onak se vent od napajanja malo zavrtio...ili se i proc pregrijava... ..Što sada mijenjati? Mislim da znam , napajanje...ili i CPU cooler..da li napajanje može bit uzrok bolesno velikih temperatura procesora? Dajte recite vi iskusniji ,jer ja sam te stvari "intenzivnije" prestao pratit kad je bio aktualan Barton 2500 i ona ABIT NF2 ploča.. Što da kupim , a da čim jeftinije prođem a da ne riskiram "pregaranja"...? Što je najgore, sad će "KUMA" 7750 ,koju sam sav sretan jučer piknuo , "veselo radit" u ladici pored stola do plaće..... |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A jesi stavio zadnji bios na ploču prije stavljanja novog procesora ? To sve što imaš tebalo bi ti nekih stvarnih 350w a koliko je taj Raptox u stanju isporučit, neznam... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
smrdi na napajanje,izgleda odlazi u vjecna lovista jel imas od nekoga da probas drugo napajanje?! iako moj 5god koristeni codegen drzi slicnu konfu,ne znam probaj drugo napajanje jesi pogledao kad stavljas hladnjak da je sve dobro sjelo i da je ostvaren kontakt te da je termalna pasta nanesena?! probaj novi BIOS staviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
novi BIOS je gore , pasta , sve u redu, dajte recite , jel ovo valja kaj: Napajanje 600W, LC POWER, Super Silent Series, ATX2 ver 2.2, 120mm vent., crno, PFC Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 02.07.2009. u 20:21. Razlog: .. |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
|
Imao sam to Raptoxxxxxxxx napajanje, isto popušio markentišku foru da je to kao neki brand usponu - yeah right, na sreću riješio sam se toga na vrijeme, ispuštalo je neke čudne zvukove kad bi komp bio u loadu... Sve u svemu za mene je PSU prvi sumnjivac, ubaci u komp neko drugo napajanje i probaj to pokrenut s novim procom pa javi što je bilo, živio ![]()
![]() |
#7 |
Guest
|
ok , evo CHIFTEC 550 W ? Jel to vrijedi 500 kn? |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ok , uzimam zaj Corsair. NEgo jel netko zna , jel može napajanje bit uzrok divljanja CPU temperature? |
![]() |
![]() |
#10 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ako već hoćeš potrošit 500kn za napajanje i biti miran onda uzmi VX seriju. Corsair 450W VX ![]() Što se temperature tiče trebao bi probat cooler pa se prst metodom uvjerit u istu tj. dali je cooler vruć, mlak ili peče prste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
probaj staviti prst na kuler i ako je zbilja vruc onda je to to jer da je vruc 65 stupnjeva to bi itekako osjetio na prstu...ako je mlak onda senzor proca sere sto cisto sumnjam...jesi napravio Clear Cmos??jer moguce je da ti ploca divlja sa voltazama...ja sam imao takav slucaj sa AMD 5000+ procom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Ma ne sve je bilo pet . Clear CMOS , pasta , sve je sjelo kak spada. Smrdilo je (onaj smrad kisele plastike) al bome iz napajanja. I napajanje je bilo vruće "ko pas" ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ajde ti prvo fino provjeri još jednom cooler. Skini, očisti, stavi novu pastu i vrati nazad.
![]() |
#17 |
Guest
|
jesam , nemam više paste doduše , bez paste u full loadu 65-68 kuler je onaj stock . e sad u vezi smrada iz napajanja..ipak bi rekao da je to od proca...on dođe skoro do 70..a ne smrdi tolko sad...mislim da bih trebao hladnjak pošten...ajde neke preporuke...Artic Freeze Pro? Uglavnom prvo mijenjam hladnjak , onda , eventualno , napajanje da ne potrošim 500 kn a ne moram.. jel može bit da je to od toga jer sam "počistio" pastu sa stock hladnjaka kad sam ga stavljao? Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 03.07.2009. u 00:11. Razlog: ... |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Ili nisi skinuo onu plastiku sa coolera ![]()
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
![]() |
#21 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
vrijedi, vrtilo godinu dana phenom 9500, 4GB rama, 3 harda, pržu, geforce 9600gt bez problema, sad vrti C2D e7500 za promjenu... sasvim solidno napajanje, tiho, trenutno iz njega puše ledeni zrak maltene, a u sobi je neugodnih 26-27 -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() edit:imam ti ja kuler koji je puno bolji od frižidera(i to dva), javi se na pm ak trebaš! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako se ne varam, na procjeni si govorio da prodaješ 4050, ali da ćeš cooler staviti na 7750, a to je no-no jer se 7750 zagrijava prilično više od 4050 i ovaj nije sposoban ohladiti dotičnoga. Molim te, izjasni se - koji je cooler na 7750? EDIT: zaboravih napomenuti - napajanje ti je čisto s**nje. Zamijeni ga za Corsair CX400.
![]() |
#24 |
|
[quote=coconut;1376429]Ako se ne varam, na procjeni si govorio da prodaješ 4050, ali da ćeš cooler staviti na 7750, a to je no-no jer se 7750 zagrijava prilično više od 4050 i ovaj nije sposoban ohladiti dotičnoga. Molim te, izjasni se - koji je cooler na 7750?quote] Kaže kolega da ima stock hladnjak gore, samo mi nije jasno koji, onaj koji je dobio sa 4050 ili ovaj koji je dobio s novim procom i s kojim bi temp trebala biti bitno manja. Ponavljam, zamjena termalne paste bi mogla puno značiti ako je gore taj novi box cooler ![]()
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zbog toga ga i pitam koji cooler ima na procu. Viđe 'vamo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151973
![]() |
#26 | |
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Guest
|
Citiraj:
Isto tako , probao sam poslije sa starim coolerom neki Artic , al guglajuci sam skuzio sad da je on ustvari preslab za nesto kao 7750. No , ovakva je stvar , poslije sam pobrisao i pastu i rastopljenu plastiku sa box coolera...i onda je radio 7750 bez paste. A kako je stock ionako slab , bez paste ne može ohladit ni 233 MMX . Znam da mi je napajanje sranje...znači oko 200kn za cooler + 400 kn za napajanje = 600 kn neplaniranih troškova u ovome "divnome" razdoblju , rekli bi "I am fucking overvelmed.." Da , jebemu , ona mala plasticna folijica , jebemti , koji sam ja kreten , kakvog nema , al ajde da sam neki tudum , nego jebemu , sastavljao sam još konfiguracije 486-DX4-100 , kad se sve jumperima reguliralo , radio po servisima , i onda se 13 godina poslije ponašam kao poluidiot. A jebemu , "povukao" sam se iz HW voda 2005 g, i zaboravio osnovne stvari...a još sam bio happy radi novog CPU , i zaboravim skinut plastiku sa termalne paste koja mora sjest na jezgru...jebeno.. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 03.07.2009. u 10:44. |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
update..zamjena coolera..artic freeze ,,,full load po vrućini u neklimatiziranoj sobi oko 55 maximalno.. nakon par sati Prime 95 ..to je OK , zar ne? i još jedna stvar..moja mobo Gigabyte GA-M57SLI-S4 , kada je voltage na auto baca 1.4 V na CPU..čitano sa različitim utiliy-ima..to je previše ,pa kaj nebi ova tjebao radit na 1.3V ? Da spustim ručno? Imam zadnji bios- Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 14.07.2009. u 00:01. Razlog: ... |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
pa baš ti i nije neka turbo low temperatura ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas