|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
spajanje kucne mreze
Imam server i njega bi sa ostalim kompjutera spoji ali kako bi mi server koristio za skidanje i bio file server trebam imat veliku brzinu slanja podataka na ostale kompove a mislio sam tako slozit da spojim sve komove na gigabitni switch i internet na switch prilozio sam sliku da vidite i link od switcha koji sam mislio koristit . Sad bi vas zamolio da mi objasnite kak bi ja to sve trebo napravit jer nemam blage o tim stvarima i koji da kabel koristim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi ti belgijanac, ti si indjanac. Temu sa istim pitanjem imaš par postova niže, potraži malo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nisi dao nikakve konkretne podatke, koji OS imaš gore, koji switch misliš koristiti itd. Uglavom ako nisi to nikad radio namučit ćeš se ![]() 1. Koristiš obični UTP kabel, straight-through 2. Googlaj ![]()
Firends are easy to make, easy to lose. http://cisco-ccna.blog.hr/ http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152015 Poklanjam svoje materijale s CCNA, knjige, labove, simulatore, bilješke...na linku gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
avako na serveru je xp a na pc1 je vista a na pc2 je xp mislim koristit gigabit switch i onaj cat6 kabel . evi+o linka od switcha http://www.links.hr/index.php?naziv=Switch+D-LINK+DGS-1008D%2C+Gigabit+Switch%2C+8-port&option=artikl&id_kategorija=053506&id_artikl=053.506.039 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
To mi je speedtouch prek njega se spajam na internet. Trebo bi napravit da svi kompjuteri imaju internet i da imam brzu vezu zato sam i mslio uzet gigabitni switch |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
A koja je zamišljena funkcija "servera"? a) Skladište multimedije, torent mašina b) kontrola internet prometa + torent mašina C) Sve ovo poviše |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
funkcija je a |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Onda nastavi kako si zamislio u slici iz 1. posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma super, speedtouchi su routeri. Ljepo njemu ostavis dhcp ukljucen, upiknes ga na switch i on se brine o prometu prema van. recimo da si mu stavio 192.168.1.1 adresu. "Server" postavis na switch, postavis mu fiksnu ip adresu na 192.168.1.2, gateway i dns mu stavis na 192.168.1.1 ili dns bas direktne od provajdera, svejedno prakticki. Sheras foldere/diskove koje zelis, te omogucis web sucelje na utorrentu ili sta vec koristis. Na pc-e ostavis da automatski od dhcp preuzima podatke i spojis ih na switch, bez puno filozofije. Mapiras mrezne diskove na racunala za laksi i bezbolniji pristup serveru. Za kraj na routeru otvoris port za torrent i to je to. brzina unutar tvoje mreze ce bit 1gbps, dok ce prema routeru biti 100mbps, al posto to ionako nije limit za izlaz van te ne brine puno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
kak otvorim port za torrent i kolko negje trosi jedan komp p4,1gb rama,napajanje 300w,neka stara graficka i 1tb i 160gb hard diskovi. I kak upalit komp preko lan-a Zadnje izmijenjeno od: belgijanac. 02.07.2009. u 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() |
#13 |
Premium
|
sto se potrosnje tice, kolega s faxa je nedavno mjerio za nekog p4 celerona 2.0, dakle konfiguracija slicna tvojoj sa jednim diskom, s nekim noname napajanjem, u idle je trosio ~50w. Sto je slicno tvome, dodaj jos 5-8w za dodatni disk u idle.
![]() |
#14 |
Premium
|
procito sam ono u vezi budenje preko lan-a ali nisam skuzio kak da to napravim tak da ako bi mi neko to mogo malo objasnit ali na hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
http://lmgtfy.com/?q=wake+on+lan+command+line odma prvi link. toliko engleskog sigurno znas da ovo shvatis. drugim rijecima, sve sto ti treba je mac i ip adresa tog racunala. Primjer kak se to radi je izvrstan
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|