|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Club3D ATI Radeon HD 4670 512 MB se pregrijava
Ok, dakle nakon što mi je riknula stara X1650 Pro, odlučih kupit novu grafulju. I uzmem Club3D HD4670 512MB, vidim hvale hlađenje, i još kažu nezahtjeva puno Wata. Kad ono problemi čim sam prvu igru pokrenio. Ide sve glatko ko po loju, al za par minuta uključi se VPU recover ili se komp potpuno isključi. Sa svim novijim igrama ista stvar. Kod benchmarka (probao Furmark Stability Test i OCCT), GPU temperatura u roku 10 sekundi sa 50 (idle) skoči na preko 100! I naravno komp se odma isključi. Htio sam promjeniti fan speed, al čini se da ova graficka ne podržava tu opciju. Onda sam mislio da je možda do napajanja, al na kutiji piše 400W required. Moje je 500W. Probao sam stare drivere za gpu, probao nove, probao maknit onu ploču sastrane na kućištu, ništa ne pomaže. Na kraju sam se odlučio za format diska i instalaciju novih windowsa, ni to nije pomnoglo. Ostale komponente: MBO: Asus M2N-E CPU: AMD Athlon64 3500+ Memory: 1x Kingmax 1GB DDR2 PC5300 (667Mhz), 2x Kingmax 512MB DDR2 PC5300 (667Mhz) HDD: Seagate 160GB WindowsXP Pro SP3 Neam više ideja, pa se vama obraćam ![]() Graficka je kupljena u HG Spotu, ako pošaljem komp na reklamaciju neću ga vidit bar 2 tjedna (šalju u ZG, a ja iz Osijeka), što mi baš neodgovara jer su mi sad ispiti, a mi bolonjci učimo iz worda i power pointa ![]() A možda je problem u nečem drugome, zato vas pitam... Any thoughts? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovo nije zajebancija,pogle dali se vent uopce vrti,nemoguce da je 100c! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
To ova, vent sa 2 žice ? Ako je onda ga otpoji sa grafe pa ga stavi/moduj na molex od napajanja ili negdje na matičnu za dodatne ventilatore ( taj konektor sa grafe će stati samo pazi na polove ) i vidi oće brže vrtit. To je jedino što možeš a da ne guliš/sječeš žice od tvorničkog venta te izgubiš garanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Instaliral si samo čiste drivere ili cijeli Catalyst Control Center paket, jer u slučaju CCC-a moraš imati NET.Framework da bi sve radilo kak spada. Kaj se tiče temperature u FurMarku, taj program je čista brutala po tom pitanju i nisu bili rijetki slučajevi da su kartice krepavale radi opterećenja. U normalnom radu i igrama, nema teorije da postigneš tolke temperature bez obzira na 100%-tno opterećenje. Uglavnom taj cooler na kartici je poželjno zamijeniti s nečim boljim. Rabljeni Zalman VF serije za par desetaka kuna bi ti bil najbolje rješenje, ako se odlučiš na promjenu hlađenja. Ako ti se da moreš baciti pogled na ovu temu, jer je sve važno za tu karticu već rečeno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
@ Majo Vrti se, 100% ![]() @ stuc Eo ova je moja: http://en.toppreise.ch/pic_168340.html Al to je to manje-više. Nemam baš iskustva s takvim stvarima, al ima moj lega, pa cu ga pitat da mi spoji to što si predložio. Hvala zasad, javite se ak još neko ima kakvih ideja... @ McG Instaliran je cijeli CCC i NET.Framework tako da tu nebi trebalo biti problema. Što se tiče coolera, znam da je stock uvijek šrot, ali mislim da u mom slučaju i s tim tvorničkim nešto nije u redu. Npr., igram Mirror's Edge i ostavim GPU-Z u pozadini da radi. Nakon 5min alt-tabam i pokazuje 95 stupnjeva! 5 minuta kasnije komp se gasi, što znači da je gpu sigurno presla 100 stupnjeva. Aj da nabrijem rezoluciju i te stvari, al igram na 1280x1024, bez AA i AF... Mislim da bi i tvornički cooler takve stvari trebao izdržati. Men se čini da ću morat na reklamaciju, pa onda tek razmišljat o novom hlađenju. btw hvala na linku, ima zanimljivih informacija Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 29.06.2009. u 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Uvijek postoji šansa da je i taj cooler na kartici sfušan ili su jednostavno pretjerali s količinom paste između čipa i baze coolera, pa sad imaš kontra efekt. Umjesto da hladi kak spada, dodatno pogoršava cijelu sitauaciju. Sve u svemu, rekliamiraj pa si miran. Nema potrebe da se zamaraš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
daleko je ovo od zujalice kakvu smo McG i ja imali na nasim 4670. koliko vidim, ovo je skoro pa hladenje od powercolora, tj zerotherma, a to znaci da nije uopce lose. malo bucnije, ali vrlo dobro hladenje u svakom slucaju. sto se tice problema, probaj jos jednom, ali sa cistom instalacijom vindovsa. mozda pomogne, tko zna. ali bi i ja tipovao na reklamaciju, nesto je posandrcalo kad su temp tolike........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li probao pipnuti rukom gornji dio kartice gdje je GPU? Samo prije toga obavezno isprazni elektricitet sa sebe jer time možeš ubiti grafičku. Ako je stvarno 100°C, gore bi se toplina trebala isijavati, a ti dobiti opekotine po prstima. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() I još sam nešto primjetio, kada je pod punim naponom (dakle kad prelazi 90-100 C) čuje se neko isprekidano piskutanje iz grafičke. Nije glasno, moraš baš naćulit uši, al čuje se... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
probaj kod kolege dali se isto tako ponaša |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
I ako je i kod njega ista stvar, reklamacije su ti najbolji izbor. ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ako nemas one naljepnice(kojom se gubi garancija),probaj skinuti cooler i staviti novu pastu...Mozda su stvarno nakeljili tonu paste...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|