Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.06.2009., 21:08   #1
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
The Sims 3:Time speed

Pozdrav svima!!

Ovak, činim uslugu, kolegica ima problema s igricom The Sims 3, mislim problema, stvar je u nekakvom time speedu s kojim reguliraš brzinu igre, ima 4 brzine i uglavnom igrica sama regulira brzinu, ovisi jel simsi spavaju, rade, jedu ili nekaj drugo. Sad, onda je našla neke linkove koju ju upućuju na overclock, ali koliko se ja kužim to nemože ubrzati igricu samo može doprinjeti kvaliteti igrice. I sad na kraju moje pitanje, jel postoji kakav patch s kojim si ti tokom igrice sam može regulirati brzinu odvijanja simsovih života? Ovaj put nisam bio lijen guglati pa sam se malo više informirao o tome problemu i jedini moj zaključaj je da je to bug u igrici koji će se popraviti prvim updateovima koji izađu, s obzirom da ih uopće nema još. Po forumima sam naletio da to muči još dosta ljudi, recimo glupo je da se mora čekat desetak minuta da se dijete naspava ili neznam da pola sata traje posao koji obvalja sim, jer nažalost to nemožeš sam ubrzati već igrica to radi za tebe.

Nadam se da ste skužili kaj sam štel reći...
Staro 25.06.2009., 00:37   #2
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ja nisam skuzija nista

Ali naravno da mozes sam ubrzati vrijeme, imas tamo dolje ljevo 4 tipke s kojima ubrzajes i pauziras.

Evo slika

Necto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2009., 17:28   #3
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

A ona bi valjda htijela da može to ići puno brže i da valjda kad stavi to na 4,da tak bude dok ona hoće a ne da igrica sama odlučuje o tome,pa ja pitam dali postoji kakvo rješenje za to, mada kao što sam već rekao da sam na forumima čitao da tomu nema trenutno lijeka, osim čekanja updateova...
Staro 25.06.2009., 22:15   #4
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Hehe, jesi ti lud !
Pa to je tak oduvijek, za to ni nebude ljeka...ona si sama može stavljdati brzinu toka vremena, i kad je na poslu i kad spava, nije to bug ni ništa! Jednostavno si sam reguliraš u svim situacjama i nevidim razloga da bi to mijenjali kad je tak oduvjek i to je ok, ak hoćeš brzo staviš X8 a kad očeš sporo staviš normalno, a ak očeš srednje staviš X4 i to je to! Sam si svoj majstor !
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 22:22   #5
pimpinjon
Premium
Moj komp

pimpinjon's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
te brzine su zamišljene u idealnim uvjetima da idu određenom brzinom. tako npr najbrža brzina je zamišljena da bezveze sad kažem u 1 sekudni prođe pol sata ili jedan sat u igri. ali velika je razlika među kompovima koji će koliko to moći brzo odraditi. npr. čisto usporedba - na mom laptopu (celeron m 1,7 ghz, 1 gb ddr2, integruša) u simsima 2 3 puta sporije ak ne i više teče vrijeme pod najvećim ubrzanjem nego na ovoj mojoj kofiguraciji.

edit: kolko sam ga ja skužio on je mislio dal može ič brže ono kad najbrže ubrzaš, i dal tu može pomoći overclock. moj odgovor: da i te kako (do određene granice), pogotovo ako je slabija kofa.
pimpinjon je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 22:38   #6
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ma kakav overklok? Svima ide isto na najvećoj brzini, samo nekima šteka a nekima ne šteka! Nema tu sad da tebi ide brže jer imaš bolji komp!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 22:44   #7
pimpinjon
Premium
Moj komp

pimpinjon's Avatar

pa šteka zato što različiti kompovi nisu sposobni provoditi isti broj izračuna u isto vrijeme. to je isto ko da da kažeš da to što crysis šteka na hd3650 u usporedbi sa hd4870 nema veze sa time što je hd4870 bolja grafa, neg da iz čistog mira šteka bez nekog većeg razloga.
Staro 25.06.2009., 23:10   #8
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor pimpinjon Pregled postova
pa šteka zato što različiti kompovi nisu sposobni provoditi isti broj izračuna u isto vrijeme. to je isto ko da da kažeš da to što crysis šteka na hd3650 u usporedbi sa hd4870 nema veze sa time što je hd4870 bolja grafa, neg da iz čistog mira šteka bez nekog većeg razloga.
Ako hodaš naprijed u Crysisu proci ces isti broj koraka u 10 sekundi, makar ti se vrtila igra u 1 ili 101 fps.

Igre štekaju zbog "rendering" dijela, a ne tog svetog "izračunskog."
  Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 23:16   #9
pimpinjon
Premium
Moj komp

pimpinjon's Avatar

dobro dao sam krivu usporedbu, jer stvar nije grafičke prirode. al znam o čem pričam. igro sam jednu te istu igricu na atlonu64 3000+ i 1gb ddr400, celeronu m i 1 gb ddr2, i na e8400 + 2gb ddr2 1066 (nisu bili u igri simsi 3 jer inače bi igra gadno štekala na ova prva dva, ali svejedno, bez obzira na grafičke settingse, isto mu je ubrzanje). nije ni blizu isto kad se ubrza. tu nema štekanja u tom smislu. jednostavno komp ne može obradit sve to što taj sim radi tako ubrzano pa jednostavno radi sporije, on to radi koliko god mu je potrebno da to napravi. ak si malo više igro igru znat ćeš na šta mislim.
Staro 27.06.2009., 10:13   #10
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Evo javljam vam da je problem uspješno otklonjen, neki dan joj se igrica updateala i sve je bilo kak spada, znači problem je bio neke softverske prirode i sredilio se prvim updateom.Hvala na trudu!

Može lock.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno