|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Grafa ne daje sliku, Windowsi bootaju dalje?!
evo meni opet problema...evo danas krenem upaliti komp i nema slike...pomislih nije hdmi to vga kabel "nasjeo" i opet provjerim...sve je u redu...onda krenu da probam drugi kabel za napajanje...i tako nece da daje sliku,integrirka radi ko urica tj.daje sliku...no,cudno sto windowsi i dalje bootaju a nema slike i cujem svaki pokret u windowsima sada mene zanima,gdje "gori" tj.sto je sa grafom,zasto ne daje sliku?! Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
|
Da ti nije monitor prdnuo u rosu? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
integrirka radi super na vga sucelju,no ovaj hdmi->vga prca...da napajanje ne zajebava,cak pokrenem nekako bez slike crysis i radi super,cujem pucnjeve sve,ne kuzim zasto me grafika zayebava... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
hd 4830 clocked 600/1020mhz? ne vjerujem, ali svejedno..... nego, konvencionalne metode resetiranja biosa i prije/sada fleshanja si probao? ocistiti konektore od graficke (jako tesko, to zna srat kod starijih grafickih i rama). a ovako, ako ti ploca ne javlja gresku kod graficke, i dalje boota a nema slike, ha...... moze biti da nije sjela graficka kako treba, moze biti da je nesto sitno vrisnulo na grafickoj ali da ploca reagira da je sve 5 (imao dva slucaja)......... uglavnom, probaj drugu graficku na svom kompu i svoju graficku na drugom kompu. pa javis ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
cujem sve radnje koje napravim misom ili tipkovnico,ali grafa ne daje sliku,da nije problem kod ovoga konvertera...moram provjeriti da li je sjela,sto je moglo vrisnuti na grafickoj te kako da provjerim hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Osobni opis - pitaj me
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Nije krepala grafa cim pokrece krizu, win jos mogu raditi bez/s krepanom grafom ali nece se pokreniti neki dx naslov. Ili je kriv taj dvi2vga adapter ili je softverski nesto sjebano. E-mil je na dobrom tragu koji se barem lagano provjeri |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
|
dobro, ok za adapter. ali nema sanse da je softver kriv, kad nema slike (koliko sam skuzio barem) ni u biosu. mislim, driveri nemaju nikakvu ulogu onda..........
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=134 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=136 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=137 U ovakvim slučajevima software ima itekakvu ulogu. Ne tvrdim da je to slučaj i kod njega, pa sam ga zato i pitao da li ima prikopčan nekakav TV na drugom DVI (DVI/HDMI adapter). Jedino što sam do sada uspio saznati u vezi toga je: -prilikom svake re/instalacije ATI CCC ili samo ATI drivera za grafičke kartice, ako pri tome imate spojena na dva DVI izlaza kartice recimo monitor i TV, i od toga je jedan spojen DVI/HDMI adapterom (recimo LCD TV), tada komp/driveri/system ili neznaštoveć nakon restarta, uvijek, ali baš uvijek, prebacuje PRIMARY DISPLAY na uređaj koji je spojen DVI/HDMI adapterom, a onaj drugi se jednostavno DISEJBLA (čitaj ugasi). U tom slučaju treba ručno prebacivati PRIMARY DISPLAY na "onaj drugi", a to je najčešće monitor. Uzrok tome još nisam otkrio. (vrlo vjerovatno software/driveri) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Osobni opis - pitaj me
|
ma stoji sve sto ste obojica napisali, nisam uopce to osporavao. ali mislim da nije rijec o tome nikako. ne znam zasto uopce dalje o tome rasprava, jer kako rekoh, mislim da autor nema slike od samog paljenja kompa. to nema nikako veze sa softwerom, niti os-om, nikakvim driverima i slicno. jedino do cega moze biti do same ispravnosti graficke i maticne ploce. ali posto se autor ne javlja i ne izvjestava da li je i do kuda dosao sa svojim problemom (a ima ga na drugim temama aktivno), zasada meni vrijedi ona pametna od TBF-a sto se tice teme.
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
evo ovako da se javim:muci me sada jer za par dana dobivam chieftec 350w,a trenutno je codegen 420w...naime,integririka radi ko podmazana,no grafa nece tj.radi i vrti se vent,no i cuje se ulazak u win opet,nea slike ponavljam,isprika ono putem cega je spojena je dvi->vga konverter na trenutnome monitoru...nemam nikakvih dodatnih monitora,samo ovaj i spojena je putem navedenoga(dvi->vga)...jedino sto sam zapazip,je da na kraju grafu 2x zabljeska crvena diodica,ako vam to ista pomaze... da li je moguce da je problem u napajanju,ponavljam nisam igrao igre na tom napajanju,nije riknulo jer radi cijeli komp cak i overclockan ili je crko konverter(->da li je moguce) ![]() hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Osobni opis - pitaj me
|
Lokacija: Croatia pa valjda imas nekoga u croatiji kod koga mozes provjeriti graficku. bemti, ja bi ju vec 100 puta provjerio........
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad startaš PC, imaš li uopće kakvu sliku? Čuješ li kakav beep? Da li fan na VGA zavrti maximalno brzo i bučno pa nakon 3-4 sek. obori obrtaje i stiša se? Obrati pažnju i na LED-ice na samoj VGA. Pročitaj pa sam zaključi... http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=20492 Temeljito izbriši CMOS tj. izvadi bateriju (na par sati) i onda koristi jumper za Clear_CMOS. Ištekaj svu USB periferiju (koristi PS/2 miša i KB) i u BIOS-u isključi sve USB kontolere i USB uredjaje. U BIOS-u pravilno postavi First_Init Display. Napajanje ti je slabašno, pa zato dok ovo probaješ, isključi sve nepotrebne potrošače. Koristi DVI-izlaz koji je najbliži MBO, jer nisu svi DVI-izlazi bootabilni. Provjeri postoji li friškija revizija BIOS-a za tvoju MBO, pa onda flashaj na noviji BIOS. Probaj provjereno ispravnu VGA na svoju MBO i obratno, svoju VGA na drugu, ispravnu MBO. Javi ima li promjena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
nemam sliku,cujem fan,naravno,zavrti se max,i onda stabilizira,jednostavno mozda je otisao konverter i dobiti cu uskoro chieftec 350w,vidjeti cemo bios je predzadnji,naravno sve komponente rade @Burko...rado bi,naravno kada svi u selu imaju stare kompove s agp suceljem,onda ne mogu danas istekao adapter,vidim grafa crveno stoji,ne blinka,govori da nije ustekano dodatno napajanje,kad ustekam,opet ne radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
evo dobio novo napajanje(chieftec 350w) i opet isi problem...fan radi,cujem ulazak u windoze ali nema slike...pokrenem crysis,cujem pucnje sve,ali nema slike jeli bi mogo netko definirati u cemu je kvar(znam u grafi je, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
et sam da javim da grafa ide u servis,tj.cijeli komp kod btl-a,pa neka se oni sami zayebavaju s njime,naime danas integrirka nece dati sliku,nema onoga post beepa nakon startanja,promijenio sam i dvi->vga adapter nece to je to cijeli komp ide,imam garanciju pa nek se oni zayebavaju hvala svima na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|