|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Problem prilikom uključivanja računala
Kad upalim računalo sve "proradi normalno" samo nemam sliku na monitoru. Na prvu ja pomislim da je grafička. Spojim bez grafičke ono isto. Tad uvidim da nema bipa od matične. Utkratko spojim matičnu, odnosno resetiram bios. Nakon tog sve radi normalno. Nakon dva mjeseca ponovno mi se javlja stranka da se događa ista stvar. U čemu bi mogao biti problem. Sve komponente su nove odnosno ugrađene prije 6 mjeseci. Odmah u startu kad sam spojio sve komponente kompjuter je radio normalno, ali je očitavao temperaturu nečega 92. ja sam zaključio da je to temperatura saut bridga ili da nešto zafrkavaju senzori i to zanemario. Nakon toga je radio 2-3 mjeseca, da bi se nakon tog dogodilo to što se dogodilo. Matična je neka za amd sa 2 pci-16 utora oko 500kn moguće da je ova ali nisam siguran, mislim da je procesor amd 5600, pločica od 2 gb rama, napajanje 400W codegen. Ostale komponente neznam. EDIT: Nisam spomenuo, a možda ima neke veze. Hdd jedini nije nov i spojen je skupa sa dvd-om zbog tog što matična ima samo jedan široki utor. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.06.2009. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Uf, imao tu plocu. Sranje od ploce ali donekle su je skrpali biosima pa flashaj zadnji. Ona sramotna zamjena za cooler na ploci ima umetnut lim na kojem pise gigabyte - njega skini. To ce ti sniziti temperaturu chipa, pogotovo ako dobija malo propuha s grafe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|