Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.06.2009., 21:05   #1
joso162
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Problem prilikom uključivanja računala

Kad upalim računalo sve "proradi normalno" samo nemam sliku na monitoru. Na prvu ja pomislim da je grafička. Spojim bez grafičke ono isto. Tad uvidim da nema bipa od matične. Utkratko spojim matičnu, odnosno resetiram bios. Nakon tog sve radi normalno. Nakon dva mjeseca ponovno mi se javlja stranka da se događa ista stvar. U čemu bi mogao biti problem. Sve komponente su nove odnosno ugrađene prije 6 mjeseci. Odmah u startu kad sam spojio sve komponente kompjuter je radio normalno, ali je očitavao temperaturu nečega 92. ja sam zaključio da je to temperatura saut bridga ili da nešto zafrkavaju senzori i to zanemario. Nakon toga je radio 2-3 mjeseca, da bi se nakon tog dogodilo to što se dogodilo.
Matična je neka za amd sa 2 pci-16 utora oko 500kn moguće da je ova ali nisam siguran, mislim da je procesor amd 5600, pločica od 2 gb rama, napajanje 400W codegen. Ostale komponente neznam.

EDIT:

Nisam spomenuo, a možda ima neke veze. Hdd jedini nije nov i spojen je skupa sa dvd-om zbog tog što matična ima samo jedan široki utor.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.06.2009. u 00:42.
joso162 je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2009., 18:07   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Uf, imao tu plocu. Sranje od ploce ali donekle su je skrpali biosima pa flashaj zadnji.
Ona sramotna zamjena za cooler na ploci ima umetnut lim na kojem pise gigabyte - njega skini. To ce ti sniziti temperaturu chipa, pogotovo ako dobija malo propuha s grafe
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno