|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Problem s napajanjem?
Prije svega pozdrav ekipi. Ovako. Ne znam da li je moj problem softverske prirode ali se odražava na hardver. Pojavio od kad sam instalirao vistu, a radi se o tome da komp malo radi bučno a malo tiho i dok se prebacuje s tog "bučnog" rada na "tihi" i obrnuto, komp se zamrzne na 3-5 sekundi. Kad radi bučno i kad se prebacuje na tihi rad, napravi zvuk kao kao se gasi. Jedan klik i naglo smanjenje buka ali normalno radi... Kad se prebacuje s tihog rada na bučni rad, počne ubrzavati kao kad pokušava čitat sa CD-a. Eto nadam se da sam dovoljno dobro objasnio svoj problem i da će netko znat rješenje. Užasno me živcira to jer dok slušam muziku ili gledam film, za vrijeme tih 5 sekudni zvuk počne "trakirat" i zamrzne se slika. Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Objašnjenje ti baš i nije neko. Bilo bi dobro da otvoriš komp i pokušaš ustanoviti iz kojeg smjera dolazi buka. Meni se čini da je grafa u pitanju jer je kod gledanja filma dosta opteretiš, a i inače je ta grafa za qrac i debelo najlošija komponenta koju imaš. Drugi sumnjivac je hard jer Seagate 7200.11 serija dosta crkava i možda ti je hard počeo trokirati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da grafa nije jer igram sve novije naslove s njom, doduše ne na max postavkama al radi. I te promjene se dešavaju neovisno o tome što radim na kompu. Zna se dogodit dok surfam samo. Ako je hard, u ovom trenutku radi jako tiho pa ne znam od kud buka dolazi. Prema visti, performance index score mi je 5,0 na ljestvici od 1 do 5,9 gdje mi je hard dobio ocjenu 5,9, a grafička 5,0. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Stvari su se promijenile same od sebe. Naime više nema "glasno-tihog" rada ali još uvijek zna zatrokirat na pola sekunde. U event vieweru nema traga problemu sa diskom. E i hard sam istestirao sa HDD Regeneratorom, nema loših sektora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|