Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2009., 19:38   #1
BorisPK87
Premium

BorisPK87's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Problem s napajanjem?

Prije svega pozdrav ekipi.

Ovako. Ne znam da li je moj problem softverske prirode ali se odražava na hardver. Pojavio od kad sam instalirao vistu, a radi se o tome da komp malo radi bučno a malo tiho i dok se prebacuje s tog "bučnog" rada na "tihi" i obrnuto, komp se zamrzne na 3-5 sekundi.

Kad radi bučno i kad se prebacuje na tihi rad, napravi zvuk kao kao se gasi. Jedan klik i naglo smanjenje buka ali normalno radi...

Kad se prebacuje s tihog rada na bučni rad, počne ubrzavati kao kad pokušava čitat sa CD-a.

Eto nadam se da sam dovoljno dobro objasnio svoj problem i da će netko znat rješenje.

Užasno me živcira to jer dok slušam muziku ili gledam film, za vrijeme tih 5 sekudni zvuk počne "trakirat" i zamrzne se slika.

Hvala unaprijed!
BorisPK87 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 19:50   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Objašnjenje ti baš i nije neko. Bilo bi dobro da otvoriš komp i pokušaš ustanoviti iz kojeg smjera dolazi buka. Meni se čini da je grafa u pitanju jer je kod gledanja filma dosta opteretiš, a i inače je ta grafa za qrac i debelo najlošija komponenta koju imaš.
Drugi sumnjivac je hard jer Seagate 7200.11 serija dosta crkava i možda ti je hard počeo trokirati.
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2009., 20:07   #3
BorisPK87
Premium

BorisPK87's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Objašnjenje ti baš i nije neko. Bilo bi dobro da otvoriš komp i pokušaš ustanoviti iz kojeg smjera dolazi buka. Meni se čini da je grafa u pitanju jer je kod gledanja filma dosta opteretiš, a i inače je ta grafa za qrac i debelo najlošija komponenta koju imaš.
Drugi sumnjivac je hard jer Seagate 7200.11 serija dosta crkava i možda ti je hard počeo trokirati.
Ne znam stvarno kak da drugačije objasnim.

Mislim da grafa nije jer igram sve novije naslove s njom, doduše ne na max postavkama al radi.

I te promjene se dešavaju neovisno o tome što radim na kompu. Zna se dogodit dok surfam samo.

Ako je hard, u ovom trenutku radi jako tiho pa ne znam od kud buka dolazi.

Prema visti, performance index score mi je 5,0 na ljestvici od 1 do 5,9 gdje mi je hard dobio ocjenu 5,9, a grafička 5,0.
Staro 20.05.2009., 15:47   #4
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Istestiraj hard, ili možda bolje odmah novi firmware nabacit, bolje spriječiti nego poslije kmečati, samo brzo dok nije prekasno
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2009., 23:25   #5
BorisPK87
Premium

BorisPK87's Avatar

Stvari su se promijenile same od sebe. Naime više nema "glasno-tihog" rada ali još uvijek zna zatrokirat na pola sekunde. U event vieweru nema traga problemu sa diskom.

E i hard sam istestirao sa HDD Regeneratorom, nema loših sektora.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno