|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ATI Radeon HD 4870 - artefakti u Furmarku - reklamacija?
Ovako, za sada necu duljiti, nego ako ce biti potrebno jos informacija, onda cu u detalje, sada osnovno, i mislim d ai dovoljno. Kartica je iz moj komp, kao i konfa cijela uostalom. Imam ju vec skoro pola godine, i nijednom mi jedna jedini problem nije napravila, nikad. OK, bio je jedan jedini - u Crysisu sa efektom svjetljenja odijela, ali to sma rjesio, i mislim da je bio problem prije u driverima nego kartici. I sada, zbog odredjenog spleta okolnosti danas sam skinuo i prvi put pokrenuo furmark, te dobivao artefakte. Ali kako - ta kartica ima dual BIOS, i jedan je programiran na gpu-750, dakle tvornicki, i mema 950, dakle vise od tvornickog, a drugi na gpu-775, dakle malo vise od tvornickog, i mema 1000mhz, dakle ukupno 100mhz vise od referentnih taktova. i kada je an taktovima prvog biosa, nema artefakata, no kada je na visim, pojavljuju se kada prijedje otprilike 65 stupnjeva (do 71 mi max isla), i to ne u velikoj mjeri. Stvarno, jedva vidljivi. Opcenito, ako dizem taktove iznad onih prvog biosa, na bilokoju vrijednost, pojavljuje se neznatna kolicina artefakata. I sada mene zanima - dali to znaci da je kartica neispravna i bi li mi bilo dobro da reklamiram? Ili ju mozda "moram" reklamirati? Kao sto rekoh, nikad u igrama nisma imao problema, niti sa artefaktima, niti sa rusenjem, niti smrzavanjem, nista, a cak ni u 3dmarku (vantage nisma testirao jer ga nemam, ali jesam 2003 i 2006), i evo, smao ovdje se to dogadja, od svega sto sma isprobao. Je li to razlog za zamjenu, ili da pustim i dalje uzivam u igrama bez ikakvih problema, i na najvisim detaljima, i nakon i nekoliko sati igranja? Eto, nadma se da sma bio jasan. P.S.Cak ni na tim visim taktovima ne radi probleme u igrama, pa cak ni u najzahtjevnijim (Crysis - 1680x1050 - very high). ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako garfa fercera u igrama bez problema, nema razloga je nositi na reklamaciju IMO. Taj Furmark je smece koje ubija grafe...
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A jedno pitanje - opcenito, kada i grafa davala artefakte u svim aplikacijama na visim taktovima, je li to razlog za zamjenu i bi li se mogla uopce zamjeniti ako radi normalno na defaultu? Zadnje izmijenjeno od: ABuser. 20.05.2009. u 11:12. Razlog: nije "retoricko" pitanje:D |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ako grafa normalno radi na default taktovima nema nikakvog razloga za reklamaciju ![]()
#5 | |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sad to sto ti pitas je kao da tvoj e8400 dignes na 5ghz i on ne prolazi superPi i ti pitas da li ga mozes zamjenit za drugi jer mislis da je neispravan |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: Evo sada sam runao i Atitool na tim visim taktovima, i on mi nalazi artefakte, kao i furmark. malo, ali isto nalazi, na tim visim taktovima. A dali to mijenja sta stvari ili svejedno da ne obracam paznju na to ako mi igre rade normalno? I da, rijec je o visim taktovima, ali: a)o tvornicki "dopustenim" visim taktovima, tj ionako je taj drugi bios defaultno isprogramiran na vise taktove. b)na netu sma citao testove da su digli na 800/1120 i da je radila, ali nigdje nije spomenuto dali ej kao i meni radila na tim taktovima u igrama a pokazivala artefakte, ili bez njih. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ako ti graficka baca artefakte na taktovima koji su stavljeni od strane proizvodjaca (pa makar to bio neki "Tubro mode" ili slicno) graficka kartica je poluispravna tj. polako, ali sigurno odlazi u vjecna lovista i pretpostavljam da ti prije ili kasnije vise nece niti na defaultu radit dobro edit: tek sad do kraja procitao... ako ti ne baca artefakte na visim taktovima u igrama i 3DMarkovima onda vjerojatno nista nije, mozda se samo furmark/ATI tool blesira |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
bivsa grafa 7600gt je bacala artefakte u tom futuremarku dok je u svemu drugome radilo ko sat.
#9 |
Premium
|
Evo, sad sam runao i 3Dmark Vantage, OC-ana tj na taktovima tog turbo moda, i nista, nijedan artefakt u nijednom testu. Dakle radi u svim igrama, i 3D markovima normalno na tim visim taktovima, jedino ju zeza furmark i atitool. Onda sudeci po maxovom zakljucku, nemam brige? |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
i da ako testiraš OC onda je i noramlo da ti na nekim x taktovima počne bacat artefakte, a to je i znak da ne ideš više, kao što si se mislim sad već uvjerio |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ma da, smao stvar je da on baca artefakte na visim taktovima, ali tvornicki visim - dakle drugi bios koji je programiran default na te vise. I zato mi nije jasno jel to greska ili ne. Ako idem jos vise dizati, i dalje isto, samo nekoliko artefakata, i samo u tim testovima, ali nikad u igrama ili bilokojem 3d marku. |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni se nije srušila sa scythe musashi-em ni overclockana iako je temp. vrm-ova bila 130-140C.
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam imao Gainward HD4870 Golden Sample...Koja je isto imala dva BIOS-a,i taktovi u BIOS-ima su bili isti kao i kod tebe. Ja kad sam je drzao na tom OC-anom BIOS-u zamrzavala mi je u 3DMark-u,ali u igrama ne...I uopce se nisam brinuo,sintetika sugava,sta.. Ionako sam je stalno drzao na normalnom BIOS-u,ko da mi nesto znace oni visi taktovi kad imam proc koji ne moze ni ovo iskoristiti,tako da...ali oke,to je druga prica. Ugl,ne zamaraj se,grafa je ispravna,a uostalom,i sam si rekao da grafa jos ima god ipo garancije,pa eto.. ![]()
#16 |
Premium
|
OK ![]() @mod - može lock - problem "riješen" |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |