Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.05.2009., 21:35   #1
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ATI Radeon HD 4870 - artefakti u Furmarku - reklamacija?

Ovako, za sada necu duljiti, nego ako ce biti potrebno jos informacija, onda cu u detalje, sada osnovno, i mislim d ai dovoljno. Kartica je iz moj komp, kao i konfa cijela uostalom. Imam ju vec skoro pola godine, i nijednom mi jedna jedini problem nije napravila, nikad. OK, bio je jedan jedini - u Crysisu sa efektom svjetljenja odijela, ali to sma rjesio, i mislim da je bio problem prije u driverima nego kartici. I sada, zbog odredjenog spleta okolnosti danas sam skinuo i prvi put pokrenuo furmark, te dobivao artefakte. Ali kako - ta kartica ima dual BIOS, i jedan je programiran na gpu-750, dakle tvornicki, i mema 950, dakle vise od tvornickog, a drugi na gpu-775, dakle malo vise od tvornickog, i mema 1000mhz, dakle ukupno 100mhz vise od referentnih taktova. i kada je an taktovima prvog biosa, nema artefakata, no kada je na visim, pojavljuju se kada prijedje otprilike 65 stupnjeva (do 71 mi max isla), i to ne u velikoj mjeri. Stvarno, jedva vidljivi. Opcenito, ako dizem taktove iznad onih prvog biosa, na bilokoju vrijednost, pojavljuje se neznatna kolicina artefakata.

I sada mene zanima - dali to znaci da je kartica neispravna i bi li mi bilo dobro da reklamiram? Ili ju mozda "moram" reklamirati? Kao sto rekoh, nikad u igrama nisma imao problema, niti sa artefaktima, niti sa rusenjem, niti smrzavanjem, nista, a cak ni u 3dmarku (vantage nisma testirao jer ga nemam, ali jesam 2003 i 2006), i evo, smao ovdje se to dogadja, od svega sto sma isprobao. Je li to razlog za zamjenu, ili da pustim i dalje uzivam u igrama bez ikakvih problema, i na najvisim detaljima, i nakon i nekoliko sati igranja?

Eto, nadma se da sma bio jasan.

P.S.Cak ni na tim visim taktovima ne radi probleme u igrama, pa cak ni u najzahtjevnijim (Crysis - 1680x1050 - very high).

ABuser je offline  
Staro 19.05.2009., 21:43   #2
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ako garfa fercera u igrama bez problema, nema razloga je nositi na reklamaciju IMO.

Taj Furmark je smece koje ubija grafe...

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2009., 10:49   #3
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

A jedno pitanje - opcenito, kada i grafa davala artefakte u svim aplikacijama na visim taktovima, je li to razlog za zamjenu i bi li se mogla uopce zamjeniti ako radi normalno na defaultu?

Zadnje izmijenjeno od: ABuser. 20.05.2009. u 11:12. Razlog: nije "retoricko" pitanje:D
ABuser je offline  
Staro 20.05.2009., 10:55   #4
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ako grafa normalno radi na default taktovima nema nikakvog razloga za reklamaciju

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Staro 20.05.2009., 10:59   #5
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
A jedno retoricko pitanje - opcenito, kada i grafa davala artefakte u svim aplikacijama na visim taktovima, je li to razlog za zamjenu i bi li se mogla uopce zamjeniti ako radi normalno na defaultu?
Na retorička pitanja se ne očekuje odgovor jel ne postoji sto znaci da tvoje nije retoricko!
Sad to sto ti pitas je kao da tvoj e8400 dignes na 5ghz i on ne prolazi superPi i ti pitas da li ga mozes zamjenit za drugi jer mislis da je neispravan
Gx25 je offline  
Staro 20.05.2009., 11:08   #6
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor dobri1 Pregled postova
Na retorička pitanja se ne očekuje odgovor jel ne postoji sto znaci da tvoje nije retoricko!
Sad to sto ti pitas je kao da tvoj e8400 dignes na 5ghz i on ne prolazi superPi i ti pitas da li ga mozes zamjenit za drugi jer mislis da je neispravan
Da, fakat, sorry, na brzinu napisao, zajebao sam se malo, htio sma reći hipotetsko.

EDIT:
Evo sada sam runao i Atitool na tim visim taktovima, i on mi nalazi artefakte, kao i furmark. malo, ali isto nalazi, na tim visim taktovima. A dali to mijenja sta stvari ili svejedno da ne obracam paznju na to ako mi igre rade normalno? I da, rijec je o visim taktovima, ali: a)o tvornicki "dopustenim" visim taktovima, tj ionako je taj drugi bios defaultno isprogramiran na vise taktove.
b)na netu sma citao testove da su digli na 800/1120 i da je radila, ali nigdje nije spomenuto dali ej kao i meni radila na tim taktovima u igrama a pokazivala artefakte, ili bez njih.
ABuser je offline  
Staro 21.05.2009., 14:28   #7
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ako ti graficka baca artefakte na taktovima koji su stavljeni od strane proizvodjaca (pa makar to bio neki "Tubro mode" ili slicno) graficka kartica je poluispravna tj. polako, ali sigurno odlazi u vjecna lovista i pretpostavljam da ti prije ili kasnije vise nece niti na defaultu radit dobro

edit: tek sad do kraja procitao... ako ti ne baca artefakte na visim taktovima u igrama i 3DMarkovima onda vjerojatno nista nije, mozda se samo furmark/ATI tool blesira
maX je offline  
Staro 21.05.2009., 14:57   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
bivsa grafa 7600gt je bacala artefakte u tom futuremarku dok je u svemu drugome radilo ko sat.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline  
Staro 21.05.2009., 15:08   #9
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Evo, sad sam runao i 3Dmark Vantage, OC-ana tj na taktovima tog turbo moda, i nista, nijedan artefakt u nijednom testu. Dakle radi u svim igrama, i 3D markovima normalno na tim visim taktovima, jedino ju zeza furmark i atitool. Onda sudeci po maxovom zakljucku, nemam brige?
ABuser je offline  
Staro 21.05.2009., 21:27   #10
Elpresidente1
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
i da ako testiraš OC onda je i noramlo da ti na nekim x taktovima počne bacat artefakte, a to je i znak da ne ideš više, kao što si se mislim sad već uvjerio
Elpresidente1 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2009., 11:52   #11
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor Elpresidente1 Pregled postova
i da ako testiraš OC onda je i noramlo da ti na nekim x taktovima počne bacat artefakte, a to je i znak da ne ideš više, kao što si se mislim sad već uvjerio
Ma da, smao stvar je da on baca artefakte na visim taktovima, ali tvornicki visim - dakle drugi bios koji je programiran default na te vise. I zato mi nije jasno jel to greska ili ne. Ako idem jos vise dizati, i dalje isto, samo nekoliko artefakata, i samo u tim testovima, ali nikad u igrama ili bilokojem 3d marku.
ABuser je offline  
Staro 22.05.2009., 18:46   #12
Elpresidente1
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
Ma da, smao stvar je da on baca artefakte na visim taktovima, ali tvornicki visim - dakle drugi bios koji je programiran default na te vise. I zato mi nije jasno jel to greska ili ne. Ako idem jos vise dizati, i dalje isto, samo nekoliko artefakata, i samo u tim testovima, ali nikad u igrama ili bilokojem 3d marku.
onda je sve u redu zajebi tu sintetiku, OT sintetika je i ionako namješteno smeće neznam zašto je ljudi uopće i koriste, a ako ikada crkne a niš onda kolko imaš garancije?
Elpresidente1 je offline  
Staro 22.05.2009., 19:16   #13
DraŽ
Premium

DraŽ's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Meni se nije srušila sa scythe musashi-em ni overclockana iako je temp. vrm-ova bila 130-140C.

CPU: AMD Ryzen 7 9700x, CO per Core, CS -20 (Mid, High, Max)
COOLER: Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 A-RGB
MBO: MSI Tomahawk X870
RAM: Corsair Vengeance DDR5 32GB, 6000MHz CL28
GPU: MSI SuprimX Nvidia GeForce RTX 3070
NVM1: Samsung Evo 970 2TB
HDD1: WD Red 4TB, WD40EFRX
HDD2: WD Blue 6TB, WD60EZRZ
HDD3: WD Blue 6TB, WD60EZRZ
PSU: Corsair RMx 850W, ATX3.1
CASE: Fractal Meshify 2 XL
VENTS: 4x Arctic Cooling P14 PWM PST A-RGB

MONITOR: AOC Q3279VWFD8 - 32", IPS, 2560x1440
TV: LG 7450
MOUSE: Logitech MX Master 3
KEYBOARD: Logitech MX Keys
GAMEPAD: XBOX One
HEADPHONES: Sennheiser HD560s

DELL Inspiron 15R, 5520
CPU: Intel Core i7 3632QM, 2.20Ghz, turbo 3.20GHz
RAM: DDR3, 6GB (4GB + 2GB), 1600Mhz CL11
GPU: AMD Radeon 7670, Intel HD4000
SSD: Samsung EVO 850, 250GB
SCREEN: 15,6 inch LCD, 1366x768

DraŽ je offline  
Staro 24.05.2009., 13:21   #14
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor Elpresidente1 Pregled postova
onda je sve u redu zajebi tu sintetiku, OT sintetika je i ionako namješteno smeće neznam zašto je ljudi uopće i koriste, a ako ikada crkne a niš onda kolko imaš garancije?
Još godinu i pol mislim. MA OK, onda, nema beda, zanimalo em samo, a točno to, i da krepa, imam garanciju. Što se mene tiče, može lock. Hvala
ABuser je offline  
Staro 24.05.2009., 13:46   #15
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ja sam imao Gainward HD4870 Golden Sample...Koja je isto imala dva BIOS-a,i taktovi u BIOS-ima su bili isti kao i kod tebe. Ja kad sam je drzao na tom OC-anom BIOS-u zamrzavala mi je u 3DMark-u,ali u igrama ne...I uopce se nisam brinuo,sintetika sugava,sta.. Ionako sam je stalno drzao na normalnom BIOS-u,ko da mi nesto znace oni visi taktovi kad imam proc koji ne moze ni ovo iskoristiti,tako da...ali oke,to je druga prica.

Ugl,ne zamaraj se,grafa je ispravna,a uostalom,i sam si rekao da grafa jos ima god ipo garancije,pa eto..

mislav_os je offline  
Staro 26.05.2009., 10:17   #16
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

OK.

@mod - može lock - problem "riješen"
ABuser je offline  
Oglasni prostor
Oglas