|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Savjet za izradu mreže
Pozdrav. Trebam jednom arhitektonskom studiu napraviti mrežu pa bi se malo konzultirao sa znalcima. Naime prostor je velik nekih 50ak kvadrata,4 računala. Trebao bi to sve povezati u mrežu i naravno na net. Mislio sam uzeti neki dobar wireless router,s modemom naravno pa da ih preko njega odmah povežem u mrežu i šibnem na net. Nekako mi je to puno zgodnije bez žica...zar ne? Što vi preporučujete? Da to ovako izvedem ili imate neko bolje rješenje? Hvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Žice po meni. Jedino ako im brzina nije važna. Router na net sa 4-8 portova (najbolje 8 da mogu mrežni printer i mrežni disk roknut na njega npr.), razvučeš kablove, đenja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ako je arhitektonski studio, vjerojatno su stvari koje šeraju goleme (barem je to neko moje iskustvo sa sličnim uredima), tako da bih išao na žicu i gigabitni switch, te bilo kakav router za izlaz na internet (može i neki koji su dobili od ISP-a). switch zbuksaš negdje gdje im je svima blizu, a da ne smeta (tako da imaš što manju duljinu žica), i onda samo jednu žicu povučeš do routera.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
zica je preporuka bez obzira na sve, ali posto je to arhitektonski studio i paze na estetiku, makar se zica da zakamuflirat, jasno mi je zasto bezicno. vodi se smjestajem i vrstom racunala, ako su desktop rac. u blizini spoji ih zicom, a wireless postavi radi prijenosnih racunala.zica donosi manje ulaganja i odrzavanja, sa wirelessom se nikad ne zna i problem se moze javit izvan tih 50 kvadrata a na to ne mozes utjecati. moj savjet ti je kombinacija to dvoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Danas ima tako lijepih stvari za OG instalaciju (kanalice, stolne, podne ili samostojeće utičnice (220V/LAN) da je to divota. Naravno da će ti svi reći da postaviš žicu, gigabitni switch itd prema zahtjevima studia i to je najbolje riješenje. E sad komotnije je samo popikat wlan kartice ali ... žica je žica.
![]() |
|
|