Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2009., 05:19   #1
kahane_hero
Premium
Moj komp

kahane_hero's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Kontrola brzine ventilatora

na brandiranom pc HP (neki model stariji) sam zamjenio cpu ventilator. nisam uspio naci vent tih dimenzija sa 3 žice (+/- i ona za kontrolu broja okretaja), ubacio sam vent sa samo dvije žice (+/-). sve radi odlicno ali ploca pri POST-u prijavljuje da nema CPU venta i trazi me da stisnem tipku F1 kako bi nastavio. posto je brandirani komp nema sve standardne postavke u BIOS-u pa nigdje ne mogu iskljuciti to provjeravanje ili bar mu reci da ignorira. zanima me mogu li kako to hardverski zaobici? taj treci pin negdje kratko spojiti ili nesto da ga da prostite zajebe , da misli da je vent online.

unaprijed duboko zavaljujem
Staro 20.05.2009., 09:16   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
koji je promjer ventilatora? jer ti je najlakse uzeti novi ventilator ako zelis izbjeci stiskanje F1.

petljati da bi bios skuzio neki rpm na ventilatoru pojma nemam kako bi se moglo izvesti. ali mislim da definitivno ne vrijedi vremena prvenstveno (a i zivaca, a i rezultat je upitan), pogotovo jer je jedan 60/80mm ventilator nekih 25-30 kuna.

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2009., 11:20   #3
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Treba brikati 2 pina da bi el stupido HP BIOS preveslao da ima kontrolu. Ja sam tako cukao s plocom iz HP Vectre VL400 koja je stalno pistala za PWR Fan jer djubre u svom originalnom kucistu na napajanju ima kontrolu vrtnje. Zbrikao dva pina jumperom sa HDD-a i naflautaj se hapeje

U tvom slucaju trebas zavuci nekakvu zicicu ispod jednog od pinova gde spajas vent, a drugi kraj zice pricvrlji na treci pin koji ti je ostao slobodan. Mislim da bi to trebalo sljakati.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 20:25   #4
kahane_hero
Premium
Moj komp

kahane_hero's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
U tvom slucaju trebas zavuci nekakvu zicicu ispod jednog od pinova gde spajas vent, a drugi kraj zice pricvrlji na treci pin koji ti je ostao slobodan. Mislim da bi to trebalo sljakati.
i mislio sam da bi to moglo upaliti. hvala na savjetu. javim ishod
Staro 20.05.2009., 20:28   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme