|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Problem sa zvukom na MBO Abit AX8
Molim pomoć!!! Naime, imam problem sa zvukom na ploči Abit ax8 socket 939. Prvotno mi je otišao desni kanal i audio je radio samo na lijevom zvučniku postepeno gubeći snagu tako da je na kraju samo neka tiha jeka bila zvuk i u lijevom kanalu. Stavim dodatnu PCI zvučnu karticu i zvuka uopće nema (na drugom kompu zvučna radi). Probao sam sve s novim drajverima, preinstalirat Win itd. Na servisu su mi rekli da mi je otišla ploča. E sad, našao sam istu takvu ploču koja 100% radi i dobio sam rješenje da sad mi ne radi lijevi kanal dok desni uredno pušta audio. Što bi mogao bit uzrok? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premuim
|
Da li si probao zvucnike na nekom drugom kompu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pa jesam, jbl zvučnici 2 + sub. Rade uredno na ipodu, laptopu... Radili su uredno prije na istom tom kompu. Uopće nisam pametan, nitko nije nikad vidio ovakav kvar. Jel moguće da mi se kolje s nečim zvuk tj. promijenio sam grafičku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A koju graficku si promjenio?Jesi pregledao u CP pod (Sound and audio devices) kao sta se dogadalo sa ATI karticama nakon instalacije drajvera da prebace default device preko "ATI HD output"...Ne mozemo mi tu nista znati mozemo samo nagadat dok ti ne pogledas pravila i ne ispunis opciju moj komp.. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Kablovi su u redu kao i zvučnici... Za sada mi daje preko pci zvučne samo loš zvuk koji cp zvučne karakterizira kao s/pdif koji krči ajme a kartica nema s/pdif ulaz. Uopće ne kužim!? Nešto tu drugo ne štima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Možda nešto stvarno nije u redu s matičnom. Integrirana zvučna i ta pci cmedia su spojene preko PCI busa. Možda tu nešto ne štima? Teško je nama pogoditi ovako na daljinu u čemu je problem. Ugasi u BIOSu integriranu zvučnu. Ištekaj pci cmediu. Upali windowse. Ugeasi. Opet uštekaj cmediu. Digni windowse preinstaliraj drivere. Koji su driveri u pitanju? S CDa? S interneta? tribalo bi ih probat više možda je problem u tome. jesu li driveri od matične ploče instalirani? Koji? S interneta? S CDa? *edit Probaj i ovaj program da ti provjeri ove talencije pa javi kolike su. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Matična je druga koja 100% radi, probao sam sve stvarno i originalne s CD-a drajvere i s neta. Iskopčavao PCI zvučnu, instalirao win xp opet, PCI zvučna radi na drugom kompu normalno kao i zvučnici. Nešto mi hebe taj PCI bus izgleda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ma to ti je nešto do te ploče. Jedino još možeš probat s nekom drugom zvučnom kartom. Ako imaš negdi posudit Audigy SE ili nešto slično. Ma da se takva nabavit za 150-180kn. Samo tko zna hoće li i s njom biti problema kad ploča već zeza s integriranom i cmedia pci. Možda eksterna zvučna preko USBa? *edit Ako imaš od negdi probat neko drugo napajanje? Može se dogodit i da je do toga. Čisto sumnjam da obe zvučne karte ne bi radile zbog toga ali vridi probat ako se može. Što kaže dpclat.exe ?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Evo pomaka, izvadio sam grafičku i stavio staru nvida gf 7600 i sve radi. I zvučna na ploči i PCI zvučna. Za popizdit, znači gf 9600 mi radi probleme. Kad sam opet stavio 9600 opet isti problemi. Šta napravit? Jel grafička ne valja i kakve veze ima sa zvukom uopće? Neki jumper promijenit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na koliko MHz-a ti radi PCI-E sabirnica?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Da, u BIOS-u...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Moguće je i to, naravno. Probaj dignuti napon na PCI-E slotu i PCI-E sabirnici, ali samo za jedan korak!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Procesor, a iza njega su sve komponente više-manje izjednačene, oko 10-20 W svaka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Radi na ploči PCI E na 100 pa sam ga probao malo dići al nema koristi... I dalje mi zvuk ne radi s grafičkom geforce 9600... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|