|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
LAN + Wireless
Ne znam da li je ovako nešto već bilo, a i da je ne znam uopće kako bih pretražio, ni ovamo ni nigdje... Naime, imam internet u svojoj sobi sređen prek' LAN-a (tako je organizirano u mojoj zgradi), onako kao u domu, i naravno, nemam pristup serveru ni routerima. E mene sad zanima da li postoji kakva mogućnost, i da li je to uopće tehnički izvedivo, da nekako wireless router spojim na mrežu direktno ili na drugi komp, pa da onda imam wireless internet, tako da ne moram pritom nigdje laptop spajati kako bih išao na internet. Ovdje su stvari koje su mi trenutno na raspolaganju, a ako mi još šta za eventualnu realizaciju fali, molim da nadodate: - laptop (s njim bih se spajao na net) - stolno računalo - wi-fi router - switch Unaprijed hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Tehnički je izvedivo samo nisi dovoljno informacija. Pretpostavljam da je "stolno računalo" sada na netu preko te xx mreže. Kakve su postavke mreže i konekcije ako postoji? Na raspolaganju ti je "wi-fi router", koji tj. točan model? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Zapravo, laptop i to stolno računalo su trenutno na netu... ![]() I mislio sam da nisam dao dovoljno informacija, ali kad ne znam što još trebam napisati... :/ Ovo za postavke mreže i konekcije - možeš još malo pojednostaviti pitanje, nisam siguran da baš razumijem...? :$ Što se tiče routera, primam preporuke - vidio sam da na forumu ima za kupiti D-Link, Siemens, ZyXEL, pa ne znam što bih trebao uzeti i koliko mi je to uopće bitno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|