Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.04.2009., 08:06   #1
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
(riješeno) HP (Asus) P4SD matična ne pali video signal

Daklem imam dvije identicne P4SD maticne ploce i obje se normalno upale, zavrte ventove i nista, ne pale monitor. Ne piste. Cini mi se da bi mozda trebalo prebrikati neki od ovih HP-ovih konektora da bi se mozda upalila, jer mi je cudno da obje imaju identican problem, a ista stvar je i sa posebnom VGA karticom, kad ne idem preko ove integrirane na ploci...

Evo layouta ploce, pa ako netko ima kakvu ideju spajanja ili se susreo sa tim novijim HP drljama nek baci prijedlog, ja sam imao masu HP ploca iz doba PIII i nije trebalo raditi neke specijalne zahvate (osim prebrikati PWR fan konektor da ne pisti), ali ovo mi je totalna nepoznanica

Manual takodjer ne mogu naci na netu da ga ubijes, samo se nude -LA i -LE verizje P4SD ploce koje su drukcije od ove.

Probao sam plocu bez icega na njoj, dakle samo gola ploca i bez rama i icega i opet nista. S ramom je opet ista stvar, ali problem i ne moze biti u njemu jer se ne inicijalizira prvi, prvi se inicijalizira VGA koliko se sjecam, i tu nastaje problem, ali je opet cudno da nece ni sa integriranom ni sa karticom ustekanom u AGP slot, pas mater. Da nije chipset prdnuo u fenjer?! Ali opet izgleda sasma solidno i neokrznuto, kao i PCB s donje strane ploce. Napominjem jos da plocu palim van kucista, dakle "u rinfuzi" i samo spajam spicangama PWRON pinove za paljenje, odnosno par sec drzim za gasenje ploce i to sve uredno odradi, kao i ona LED-ica na njoj za 5V uredno radi. Sve zavrti ventove i onda naravno kita. Probao sam i cupati baterije i sto ja znam sve ne, ali nista. A ni internet mi bas nije previse pomogao. Takodjer sam probao i sa 3 procesora (P4 2.4GHz, Celer D330 i Celer 1.7GHz) i to na obje ploce. Nista. Stvarno nemam ideja vise.

Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 26.04.2009. u 09:08.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2009., 11:16   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
U takvim slucajevima, ovo je life saver - http://www.biosman.com/motherboard-debug-card.htm

Pogledaj ima li stogod na Ebayu takve vrste, ne znam koliko bi ti se isplatilo davati $100njak za ovo...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.04.2009., 13:22   #3
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Izgleda da ce to biti jedino rjesenje jer ovako mogu samo zujati kao bumbar u kojem dijelu POST-anja zaglavi i jedna i druga lopuza.

Da bar jedna radi tako, ali obje je vrlo cudno da zaglave na istom problemu. Ako jos netko od iskusnih clanova ima kakav prijedlog nek nabaci u thread, ja sam ostao bez ideja dok ne nabavim debug POST PCI karticu.
Staro 27.04.2009., 08:57   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vidi:
http://forums11.itrc.hp.com/service/...readId=1176806
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...ang=en&cc=us#3
HP Compaq Business Desktop d330 & d530 Series Personal Computers Service Reference Card, 2nd Edition
Ovo bi ti trebalo pomoći u detekciji "slućaja". Čak se i led - ovi na tastaturi koriste za indikaciju, pa se postavlja pitanje jel moraš koristit njihovu?
Po logici stvari najsumljiviji su Hood Sense i Hood Lock ili ti ga detekcija "otvaranja" kućišta. Si probao stavljat / skidat jumper na Hood Sense?
Jel netko ima neki od ovih (d330 / d530) pa da zaviri "unutra" di je šta "brikano"?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2009., 09:15   #5
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Problem je sto je "HOOD SENSE" 5-pinski konektor, a "HOOD LOCK" 2-pinski i ne znam koje pinove brikati na ovom 5-pinskom. 2-pinski sam brikao i probao bootati plocu i nista, ista stvar-upali se ploca, svi ventovi se zavrte ukljucujuci i karticu u AGP slotu i dalje ne pali monitor, tj. ostaje u stby-u.

Opet, s druge strane, citao sam vec taj hp resolution centar i vidio slike jednog od usera tamo i cini mi se da lik nema nista zbrikano na ploci i stvar radi...

Citao sam i ovaj thread i jos uvijek ne znam sto napraviti jer mi se cini da su ploce ispravne, samo treba prokljuviti gdje je kvaka da bi proradile...

http://www.motherboards.org/forums/v...er=asc&start=0

Ako netko uspije pronaci PDF manual, bio bih zahvalan, ja ga nisam uspio izguglati
Staro 27.04.2009., 09:20   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kako rekoh poviše, da netko "zaviri" u neki d330 / d530 i očima i ohm-metrom utvrdi di, šta i kako.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2009., 09:36   #7
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Prvo cu cekati da stigne BIOS POST PCi kartica da mi tocno pokaze gdje djubrad "zaglave" i onda cemo vidjeti sto dalje, ovako imam osjecaj da trazim iglu u plastu sijena.

Pogotovo jer lopovi iz Asusa uopce nemaju tu plocu nigdje na siteovima, a "S" oznake su se vodile za SiSulja cipsete, koja debilana.
Staro 01.05.2009., 09:31   #8
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Jel se itko dosjetio necemu, ja sam jucer opet palio i palio...i opet kita. Sve se upali i zavrti, ali monitor iz stby-a nece da ga jebes.
Staro 10.05.2009., 08:23   #9
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Nabavio cudnim kanalima Debug POST PCI/ISA karticu...

...i uglavnom kod obje ploce je problem sa inicijalizacijom CPU-a, jedna odmah izbaci no-C na 4 sedamsegmentna displeja koliko ima na toj PCI/ISA kombo kartici, a druga ploca cak nesto i pocne bootati, ali isto zaglavi na 01 i A0 kodu...ukratko, obje su za vjecna lovista ilitiga Valhallu, smrc.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno