|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) Komp se neće uključiti
pozdrav svima! nisam do sada imao takvih problema sa kompom, ali prije nekih drastichnih mjera (kupovina novih komponenti) htio bih chuti vashe prijedloge... komp je iz 'moj komp', s time da sam ishao danas po dva 500GB harda i po novo kucishte... kucishte je Aurora 570S... donio sam sve to doma i pospajal kak treba (bar mislim)... uz to stavio sam novu pastu na proc da snizim malo temperaturu, a proshlo je gotovo godinu dana od prvog nanoshenja... ali kad sam napokon bio gotov, komp nije uopce trzao kad bih pritisnuo 'power switch'... prvo sam mislio da sam taj mali konektor krivo spojio, ali sam sve odpojio i ponovno spojio, no niti dalje ne shljaka... probao sam onda stavljati komponente jednu po jednu, ali uopce me ne shljivi ni pol posto... shto zhelim reci jest da se nishta ne pali, ni ventilatori, niti nishta... chak mi se chini kada spojim strujni kabel u napajanje (kad upalim napajanje, upali mi se plava ledica na njemu) da lagano zuji (tj. kao kad onak zvizhdi u ushima), a kad pritisnem power switch to zhizhdanje prestane dok ga drzhim....? jel to kaj pomazhe? isto tako imam problem na tom kucishtu sa 'LED projector' i 'LED power' konektorima... na prijashnjem kucishtu sam imal samo jedan takav konektor (bijela plastika, malo je veci;oba imaju po mushki i zhenski utor) pa nisam ziher na kaj da ih spojim...? na 4pinsko napajanje za PCI, pa ih oba nadoshtukljam na to? jer je stvar u tome da sam imal prije na taj 4pinski PCI konektor jedan dodatni kabel koji mi je bio spojen na grafichku preko 6pinskog konektora radi dostatnog napajanja... nadam se da sam dao dosta informacija, budem se igral i sam s time, pa cu svako sat vremena pogledavat tu na forum (laptop) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
haha nisi ga valjda iz hladnog u toplo donio te spojio i upalio?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
ma ni nemora bit,nego proc!probaj izvadit proc i onda upali komp i trebalo bi se zavrtit sve,ali je vjerojatno i maticnu potegnuo za sobom...imam jednog frenda koji je istu stvar napravio i isti simptomi!!!on je samo proc trebao zamjenit....probaj jbg...
![]() |
#6 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
e to bi bilo do jaja da mu zamjene sve...kao ja doso' spojio i nece mi radit,dajte mi sve novo!ali gospodine od cega su ove vodene mrlje? ![]() salu na stranu sad...cekaj ti si kuciste donio iz vana sa napajanjem jelda?onda je mozda samo napajanje otislo....daj vise informacija!!!!!
![]() |
#8 |
Guest
|
Prijatelju, izvadi MBO iz kućišta i prvo ju dobro pregledaj sa stražnje strane da ju nisi negdje ogrebao (presjekao vodove), odnosno isključi mogućnost fizičkog (vidljivog) oštećenja. Gledaj polako i pomno, jer ako nešto previdiš, samo ćeš dalje trošti vrijeme uludo. Drugo: pinove na proc/podnožju pregledaj da negdje ne gube kontakt ili se dodiruju. Treće: Probaj to sve otvoreno na stolu pospajati i pokrenuti, izvan kućišta dakle...isto tako, izvadi bateriju na minut-dva pa ju vrati, a prije nego probaš ponovno sve upaliti. Spoji samo ono nanužnije (npr. samo jedan keks meme, sistemski hard samo...), i od kablova sa front panela samo onaj za "power switch", reset&co. zaboravi u prvoj fazi. Još bi bilo bolje kada bi znao samo metalnim predmetom premostiti pinove za startanje računala nasamoj ploči, bez toga prekidača na kućištu (jer tko garantira da se baš on nije negdje sjebucnuo?). Probaj za početak tako... |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
mozda vodene mrlje nisu primjetljive... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hvala na savjetima i sprdanju ![]() ostavil sam da se stemperira, tak da nije bila mokra, niti vlazhna ![]() nego, sad ne bi vjerovali, nakon shto sam sve komponente vadio i palio komp, nije nishta radilo, bil sam u qurcu da je MBO otishla... ALI.....imal sam jednu staru matichnu koju sam zatim probal spojit i kurva je pregorila....!!! upalila mi se ledica na njoj, reko ima struje na njoj i upalim komp i iz kuje se pochne dimiti ![]() reko a u k...... stavim ponovno novu matichnu i spojim sve osim grafe (kao i par puta do sada) i normalno radi.... ![]() spojim napajanje i na grafu i sve normalno shljaka....sad jesam kaj krivo spojil ili kaj? nije mi jasno jer sam vec probal tak spojiti pa nije radilo... jedino ako je ova Aurora, gadura, trazhila da prinesem zhrtvu, pa nakon shto je spalila staru matichnu odluchila mi dati milost i proraditi...? ![]() nishta drugo mi ne pada na pamet... uglavnom, rijesheno i hvala na pomoci ruljo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
mjenjaj napajanje momentalno!!!!vidis da ti je skurilo staru plocu!!!!! a ova fora sa prinasanjem zrtve ti je looool!!!!hahahaaha ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
da se nastavim na ovaj post, jer sam ga i zapocheo... ![]() uglavnom, nisam imao potrebe koristiti prednje USB portove do neki dan, sve sam si iza pospajal kaj sam trebal, tak da ove nisam ni koristil naprijed.. stavim ja stick i gad gga nece ochitati...skuzhil ja u chemu caka (konj je zaboravil spojiti na matichnoj prednje USB portove) i tako ja zgasim i otvorim komp, usput ga malo prochistim i ppotrazhim zhicu od prednjih portova... za razliku od prijashnjeg kucishta, ovo ima samo jedan pipac koji spajam na matichnu za oba porta... i tako ja na knjizhici od matichne pogledam di treba spojiti, spojim, zatvorim komp i upalim ga... kad ono nishta... idem ja sad spojiti na drugi utor na matichnoj (dva su na njoj) i probam ga upaliti kad ono opet nishta.. i tako ja skuzhio da mi komp prije se nije htio radi toga upaliti... eh sad me zanima, shto to tochno ne valja (ako se mozhe preko opisa shvatiti) sa prednjim portovima? hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
99% su ti portovi na kučištu odlične kvalitete pa su tvornički stjunirane da ne rade. Ajde da ti nešto i pomognem daj poslikaj kakav ti je konektor na kučištu taj što je na kablu. Jel ga možeš okrenuti krivo ili ima s jedne strane mali zubić? Kolko ima žica na konektoru? pretpostavljam da imaš jednu masu (-) previše a to ne odgovara novijim pločama s usb 2.0.znači dovoljno ti je da imaš 8 žica 2 minusa 2 plusa i 4 za prijenos podataka. ak imaš još jednu ta je sigurno viška. opet preptostavka jer nisi napisao kolko imaš portova naprjed. Zadnje izmijenjeno od: Melani. 07.05.2009. u 16:03. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|