|
![]() |
#1 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Kao što u naslovu stoji vlasnik sam navedenih uređaja i imam jedan sitan problem. Problem je u tome što omnia wifi-jem neće na internet. Speed touch v530 je modem, siemens gigaset 515 dsl je AP i hub za 2 kompjutera spojena lan-om i jedan wirellesom. Taj sa wirelessom ide na internet preko toga bez problema ali im svima 2 stabilna kompa i jedan laptop ( spojen wifi) ja fiksno dajem IP adrese i sve potrebno. E sad omnia se spoji na siemens bez problema i IE i operom mogu doći do siemensa i speed touča putem njihovih ip adresa ( log in screen siemensa i speed touča odnosno ono gdje se podešavaju postavke tih uređaja) ali dalje od speed touča nema izlaza. U čemu je problem? Siemens 515 dsl ne može raditi kao modem jer moj provider to ne dozvoljava voli isključivo speed touch! Dodjelim fiksne adrese omniji i opet neće! Fale mi neki wins server?! ![]() Omnia uredno radila u zg na speedtouch 780 i na air live nekome! Hitno pomagajte inače će nešto letjeti u zid. Samo je pitanje dal omnia ili siemens ili speedtouch!
![]() |
#2 |
|
Šta nema niko nikakav savjet?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
on some forums it says that the omnia is not really compatible with some routers? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koliko se sjećam, u postavkama SE515 možeš unjet Gateway IP adresu, tu unesi IP od Speedtouch v530, također probaj manualno unjet adresu(e) DNS servera tog ISP - a (nije mi baš jasno koji, daj link). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam mislio na SE515, to je "poznat" uređaj. Otvori njegov User Guide i prati od 82. str. Obzirom da ne koristiš njegov integriran adsl modem (za izlaz na net), isti možeš isključit: WAN > ADSL Settings > ADSL Port = Disabled. Gore spominjani Gateway imaš opisan odmah iza (definiranje Static Route). Odaberi i unesi: IP Routing > Static Route > Add > Destination network IP adress=0.0.0.0 Netmask=255.255.255.0 Za Forward packets to odaberi Gateway IP adress i TU unesi IP adresu od Speedtouch v530. Gore sam pitao koji ti je ISP (davatelj internet usluge). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Rješeno fiksiro dns server u siemensu i radi ko zmaj!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|